בנק ישראל התערב; הדולר עלה מעל 3.6 שקלים
על פי ההערכות, רכש בנק ישראל 200-150 מיליון דולר והעביר את הדולר לעלייה חדה, שערו היציג נקבע על 3.619 שקלים. האירו עלה ב-0.708% ושערו היציג נקבע על 5.0096 שקלים
הדולר התחזק היום (ד') מול השקל וחצה את רף 3.6 שקלים. זאת לראשונה השבוע, על רקע חידוש ההתערבות של בנק ישראל בשוק המט"ח. על פי ההערכות של גורמים בחדרי המסחר, רכש בנק ישראל 200-150 מיליון דולר והעביר את הדולר לעלייה חדה יותר מול השקל. היורו התחזק אף הוא וחצה את רף ה-5 שקלים.
הדולר עלה היום ב-0.836% ושערו היציג נקבע על 3.619 שקלים. האירו עלה ב-0.708% ושערו היציג נקבע על 5.0096 שקלים.
בנק ישראל התערב בטווח שערים של 3.607-3.605 שקלים וחיזק את הדולר ב-0.5% נוספים לעבר רמה של 3.62.
מרים שיינבלום מנהלת זירת המסחר בקבוצת פריקו, המנהלת סיכונים פיננסיים מסרה כי "אנו מעריכים שמדובר בתיקון זמני, הדולר צפוי להתחזק עד לרמת 3.65 שקלים לדולר כשלאחריה הוא צפוי לחזור ולבחון את רמת 3.52 השקלים ולהמשיך להיחלש. יש סימני התעוררות אצל היצואנים הגדולים שרוכשים הגנות, בעיקר אופציות Put ברמות של 3.55 עד 3.5 שקלים לדולר".
נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, העניק אתמול ראיון מיוחד לוול סטריט ג'ורנל שמתפרסם היום בו הוא הגן על רכישות הדולרים האגרסיביות שלו. פישר אומר לוול סטריט ג'ונרל שרכישות הדולרים של בנק ישראל הגנו על מדינת ישראל מפגעי המשבר הפיננסי.
האוצר שוקל מס על תנועות הון ממסחר במט"ח
משרד האוצר מתגייס למאבק הממושך שמנהל בנק ישראל לבלימת הירידה בשער הדולר. זאת לאחר שראשי המשרד גיבשו לאחרונה שתי מסקנות חשובות. הראשונה היא שזרמי ההון המתחייבים מכלל יבוא ויצוא הסחורות והשירותים של ישראל אינם מסבירים את כל ההתחזקות שנרשמת כבר זמן רב בשער השקל. המסקנה השנייה היא שנגיד בנק ישראל אינו יכול להתמודד עם התחזקות השקל רק באמצעות רכישת עוד ועוד דולרים.
המהלך שנידון כעת בצמרת האוצר הוא למעשה חידוש יוזמה קיימת, שבה עסקה הנהלת המשרד לפני קצת יותר משנה. לפי התוכנית המתגבשת, האוצר עשוי להודיע על הטלת מס על תנועות הון שמטרתן מסחר במטבע חוץ לטווח קצר. מטרת המהלך היא להילחם בספקולנטים בשוק מטבע החוץ, שלפי הערכות אחראים במידה רבה להתחזקות הנמשכת בשערו של השקל.