אין מים בב"ש: 20 שקל למקלחת, 5 לשירותים
בבירת הנגב כבר אין מים יומיים והתושבים מיואשים. "מתקלחים עם מגבונים, כבר אין לי כסף למים מינרליים", הם מספרים, "הכביסות נערמות, ללכת לשירותים נהיה גועל נפש". גם החיות סובלות בחום הכבד. סטודנטים התבדחו והציעו בפייסבוק מקלחות תמורת כסף
תושבי באר-שבע צמאים למים, וכדי להשיג את הנוזל הכל כך חיוני - הם נאלצים להכניס את היד לכיס: תושבים רכשו היום (ד') בקבוקי מים מינרליים רבים ויש כאלה שמנצלים את המצוקה - בעקבות הפגיעה בצינור המים הראשי - לעשיית רווחים. סטודנטים פרסמו בפייסבוק הודעה מבודחת בה הם מציעים לחבריהם להתקלח תמורת סכום סמלי של 20 שקלים או להשתמש בשירותים שלהם ב-5 שקלים בלבד, כשנייר הטואלט על חשבון הבית.
זה היום השני שבין 30 ל-40 אלף תושבים בבאר שבע חיים ללא מים בברזים. קו מים מרכזי נפגע במהלך עבודות של רכבת ישראל בלילה בין יום שני ליום שלישי, ואזורים שלמים נותקו מאספקת מים: שכונות א', ב', ג', ד, דרך חברון ובמרכז העיר. התושבים נאלצים לקבל מים במוקדי חלוקה. כל זה קורה בשיאו של השרב, כאשר לפי התחזית, הגיעו בצהריים מידות החום ל-42 מעלות בבירת הנגב.
עובדים כדי לתקן את התקלה (צילום: הרצל יוסף)
בשכונה ג' מתגוררים בעיקר סטודנטים ותושבים ותיקים, רבים מהם קשי יום. אורי שגיא, סטודנט מהשכונה, סיפר: "אנחנו מתקלחים במגבונים. אי אפשר ללכת ללימודים כי חם בחוץ וברגל אתה לא יכול ללכת בלי להתקלח. למזלנו יש פה כיכר והיה שם צינור שזרמו בו מים. מלא אנשים מילאו גיגיות ובקבוקים. אנחנו משתדלים ללכת לשירותים באוניברסיטה, המצב איום ונורא והחום משגע".
אבל לא רק הסטודנטים סובלים, גם בעלי משפחות. אסנת אלקיים, אם לשלושה ילדים המתגוררת בשכונה ג', אמרה ל-ynet: "אנחנו לא מסתדרים. הבאנו דליים כדי להוריד את המים באסלה, אבל לבשל אי אפשר ואנחנו נאלצים לאכול בחוץ". חברתה, מזל אבוטבול, אם לשתיים הנמצאת בהריון, הוסיפה: "קנינו מים מינרליים לשתייה, אבל גם אין לנו מספיק כסף כדי להמשיך לקנות עוד מים".
יום בכלל לא פשוט לכלבים בצער בעלי חיים (צילום: הרצל יוסף)
אסנת סיפרה כי נאלצה לחפש מקום חלופי להתקלח: "הכביסות נערמות. הלכתי לחברה בשכונת רמות להתקלח. היום העברתי סמרטוט מסריח על הרצפה והבאתי ממיכל מים שהיה בחוץ שישה דליים בשביל השירותים. אתמול בלילה קצת חזרו המים ואז פסקו שוב. אני מתאפקת שלא ללכת לשירותים. אי אפשר לחיות ככה".
מזל אמרה כי בנותיה לא רצו ללכת לבית הספר. "הן לא רצו ללכת בלי מקלחת. התחננתי שיצאו, רק כדי שילכו לשירותים כמו שצריך. אמא שלי גרה בשכונה ד', אז גם לה יש בעיות ואני לא יכולה ללכת אליה. אלך לאחותי אם זה יימשך ככה. ללכת לשירותים נהיה גועל נפש".
זרם המים שובש גם לבית החולים סורוקה בעיר, אך שם הפגיעה לא מורגשת - מפני שהעובדים משתמשים במאגר החירום.
אבל לא רק בני אדם סובלים מהשיבושים במים, אלא גם החיות. ב"צער בעלי חיים", שבשכונה ג' נאלצים להתמודד עם זרם מים חלש מאוד. אחת המתנדבות סיפרה: "להתמודד עם בעיית המים הזו במיוחד ביום כזה חם - זה פשוט מטורף. יש פה כלבים שחיים על המים האלה, הם שותים בלי הפסקה בימים החמים האלה. יש פה גם מרפאה וטרינרית. לכלבים יש פשוט מעט מים וקשה לתפקד ככה. קשה לנקות להם את הכלובים וכל הלכלוך שלהם מצטבר. גם אנחנו העובדים חייבים לשתות ב-40 מעלות חום. קשה לתפקד, אבל מסתדרים".