יש פתרון: פקחים יעלו את עמיר בן ה-11 לכיתה
עמיר עובדיה, המרותק לכסא גלגלים, לא השתתף בשיעורים בבית ספרו בקריית-מלאכי מפני שהם נערכו בקומה השנייה. אחרי דיון בבית המשפט והפרסום ב-ynet נמצא פתרון - פקחי עירייה יעלו ויורידו אותו
שנה וחצי העביר עמיר עובדיה - ילד נכה בן 11 מקריית-מלאכי - את שיעורי המדעים מחוץ לכיתה בבית הספר הממלכתי-דתי "הראל", משום שמעבדות בית הספר לא נגישות לנכים המרותקים לכסא גלגלים. השבוע נמצא פתרון. פקחי עירייה יגיעו לבית הספר ויכניס את הילד לכיתה.
לפני כשבועיים נחשף ב-ynet סיפורו העגום של עמיר, שבמשך כשנה וחצי ישב לבדו בחצר בית הספר, בזמן שחבריו למדו מחשבים ומדעים. הסיבה: המעבדות נמצאות בקומה השנייה ובבית ספר אין מעלית. הדבר נודע להוריו רק במקרה לפני כחצי שנה, כשיום אחד פרץ עמיר לפתע בבכי והודיע שאינו מוכן ללכת יותר לבית הספר.
ההורים ההמומים פנו מיד לכל הרשויות בדרישה להנגיש את בית הספר לנכים, אך מפני שדבר לא נעשה בנידון החליטו ההורים כי עמיר לא ישוב ללימודים עד שלא ימצא פתרון, שיאפשר את לימודיו בכיתות המעבדה. "מאז שעמיר נולד אנחנו מנסים לתת לו את התחושה שהוא ילד רגיל, שיכול לעשות הכל כמו כולם, וזה היה מזעזע שדווקא מערכת החינוך שאמורה הייתה לדאוג לילד - גרמה לו את ההשפלה הקשה מכולן", אמרו ההורים בזעם.
השבוע, בעקבות דיון שהתקיים בנושא בבית משפט השלום בתל-אביב, הודיעה עיריית קריית-מלאכי כי לעת עתה ועד שתותקן במקום מעלית - היא תדאג על חשבונה לפקחי עירייה, שיגיעו לבית הספר ויעלו ויורידו את עמיר. כמו כן נקבע בדיון כי בתוך 14 ימים תגיש העירייה לגורמים המתאימים במשרד החינוך את הצעותיה לפתרון בעיית ההנגשה.
רפי עובדיה, אביו של עמיר, היה שבע רצון מהודעת העירייה, אך הוסיף כי חבל שהפתרון נמצא רק לאחר שבנו סבל תקופה כל כך ממושכת. "כואב לי שהייתי צריך לערב את המערכת המשפטית, כדי שהבן שלי יקבל את הזכויות המגיעות לו על פי חוק. אין ספק שזה לא הפתרון האידיאלי וכרוכה בכך אי נעימות רבה מצדו של עמיר, שרוצה להיות ילד עצמאי ולא תלוי בחסדיהם של פקחי העירייה. עם זאת כעת טובתו של עמיר מחייבת את חזרתו לספסל הלימודים ואנחנו מקווים כי העירייה תעמוד בהבטחתה ותשלים את בניית המעלית בהקדם".
עורך-הדין גיא אופיר, המייצג את המשפחה, הוסיף: "למרות ההתפתחות החיובית, לא מובן לי כאזרח מדוע ילד בן 10 צריך לשכור שירותי משרד עורכי דין, לפנות לבית המשפט, כדי שיוכל כמו יתר הילדים להיכנס לשעורי מחשב ומדע בבית הספר. אומנם בעקבות התביעה והבקשה הדחופה לבית המשפט, נראה שהנתבעים מתחילים להניע עצמם לכיוון פתרון קבע לבעיית היעדר הנגישות, אך הנזק כבר נגרם, לאחר ששנה ומחצה נמנעה מעמיר זכות בסיסית ללמוד כמו כולם. הנגישות היא בזכות ולא בחסד, על ציבור הנכים לתבוע בבתי משפט את החובה החוקית לבצע התאמות נגישות בבניינים ציבוריים, מקומות בילוי, בתי כנסת, מסעדות, פאבים ועוד. מקום שאינו נגיש, אין לו זכות קיום, וחובתו של כל מי שנפגע לעשות מעשה ולתבוע את זכויותיו, כי אף אחד אחר לא יעשה את זה בשבילו".
מעיריית קריית מלאכי נמסר: "העירייה עשתה הכל על מנת לפתור את הבעיה. המשפחה התנגדה למעלון זחל שהצענו ואנו מכבדים את רצון המשפחה. אנו שמחים שנמצא פתרון זמני המקובל על כולם. במקביל, הגשנו את כל החומר לבדיקת המעלית למשרד החינוך על מנת שיאשר את התקציב. מרגע אישור התקציב נתחיל את העבודה. צר לי שהיינו צריכים להגיע לבית המשפט. פתרונות ניתנו עוד לפני חודש למשפחה. יצויין עוד שהעירייה מממנת לילד שעות לימוד נוספות על חשבונה ומעבר להקצאת משרד החינוך".