האו"ם מעוניין להגביר את הקשר המסחרי עם ישראל
לא הכל שחור ביחסים בין מדינת ישראל ארגון האומות המאוחדות. צוות בכיר מהאו"ם יגיע לישראל בשבוע הבא כדי לקיים סמינר לרכישת מוצרים וטכנולוגיות ישראליות. "אנחנו רוצים לבנות יחסים עם ישראל, שהוכיחה את עצמה כשותף טוב ויעיל עם מומחיות בתחומים מגוונים", אמר מנהל הרכש של האו"ם
על הדוכן בעצרת האו"ם מרבים נציגי המדינות השונות להכפיש את ישראל ולהפוך
אותה למצורעת, אבל הדרג המקצועי במטה האו"ם יודע להעריך את הישגיה של ישראל. בשבוע הבא יגיע לישראל צוות בכיר מהאו"ם כדי לקיים סמינר לרכישת מוצרים וטכנולוגיות ישראליות. "אל תמעיט בערך הכלכלה הישראלית והישגים המיוחדים והמגוונים שלכם", אמר ל-ynet מנהל הרכש של האו"ם דימיטרי דובגופולי, שתקציב הרכש שלו לשנת 2011 עומד על 4 מיליארד דולר והוא מיועד לטפל באתגרי המאה ה-21 ובהם המשבר הכלכלי,
והשינוי האקלימי.
מאז החל הקשר העסקי בין האו"ם לבין ישראל לפני חמש שנים, מכרו חברות ישראליות שירותים ומוצרים לאו"ם בשווי של 80 מיליון דולר. 70 חברות ישראליות רשומות במערכת הרכש של האו"ם אבל סך הרכישות עמד על פחות מאחוז אחד והפוטנציאל הכלכלי הוא עצום. האו"ם מעוניין להגביר את הקשר המסחרי עם ישראל, דבר המהווה הזדמנות חשובה לבעלי עסקים ופיתוחים ישראלים.
"אנחנו רוצים לבנות יחסים עם ישראל, שהוכיחה את עצמה כשותף טוב ויעיל עם מומחיות בתחומים מגוונים", אמר מנהל הרכש של האו"ם. "יש לנו עניין במומחיות הישראלית בתחום אנרגיה חלופית ירוקה, יש לכם מומחים בתחום הסולרי ובהתפלת מים. אנחנו מחפשים מוצרים בתחומי הבטיחות והביטחון שישראל היא מהמובילות בהם וכן בתחום ההי-טק לתקשורת. אבל אנחנו לא מוגבלים לזה. נהיה פתוחים להצעות אחרות".
מנהל הרכש של האו"ם דימיטרי דובגופולי וצוותו יקיימו ביום שני הקרוב סמינר במלון סנסנס בת"א, ולצד חיפוש מוצרים ושירותים, הם מתכוונים ללמד סוחרים ישראלים כיצד להגיש הצעות למטה האו"ם ולהיכנס לסיסטם של הארגון לקשר ארוך טווח שלא בכל המקרים מביא לתוצאות מיידיות.
אלביט, מטריקס, גילת סטקום, מגל, נירוסופט ,תעשיות, מר אבטחה ותקשורת בע"מ, סולארפוואר, אודיס הן בין מעשרות החברות הישראליות שהודיעו על השתתפותן במפגש עם משלחת הרכש של האו"ם. נציגות האו"ם תכלול נציגים מהאגפים השונים ובהם מחלקת ביטחון ובטיחות, כוחות שמירת שלום, ארגון הבריאות העולמי ואחרים.
מנהל הרכש של האו"ם שיבח בראיון את שיתוף הפעולה עם משלחת ישראל באו"ם, שיזמה את הקשר יחד עם מכון היצוא הישראלי. ראש משלחת ישראל לאו"ם, השגריר מירון ראובן, אומר כי "ישראל יכולה לתרום ולסייע לפעילות האו"ם בעזרת הידע, החדשנות והטכנולוגיה שלנו שהפכו לשם דבר בעולם. מדובר בפוטנציאל עסקי אדיר לחברות ישראליות להגדיל את המכירות שלהן בעשרות מיליוני דולרים. מדי שנה אנחנו מוכרים לאו"ם פחות מאחוז מתקציבו הכולל והשנה אנחנו מקווים לשלב יותר חברות ישראליות בעסקי האו"ם ולהגדיל את סכום המכירות באופן משמעותי".
פורסם לראשונה 20/10/2010 18:29
מטה האו"ם בניו יורק
צילום: דנה צימרמן
מומלצים