שמח במטבח. פטנטים במקום סו שף
המכורים לבישול ואפייה כבר יודעים שיש אביזרים מוצלחים שעושים את המלאכה לקלה ונעימה. מבין שלל ההמצאות והחידושים שמציפים את השוק, חיפשנו ומצאנו כמה מוצרים ששווה לכם לקנות וכמה שעדיף להשאיר על המדף
סיליקון הפלא
לכן, בחנתי בחשדנות רבה את מכסה הפלא של LUKUE אותו קבלה אמי במתנה. מכסה הסיליקון השטוח שנדבק ביעילות ומכסה הרמטית סירים, קערות מתכת, זכוכית ופלסטיק - הפך לפטנט החביב על אמי במטבח. לטענתה היא לא צריכה יותר לשלוף ניילון נצמד כל פעם כדי לאטום כלי או - הכי גרוע - להיאבק בהצמדת הניילון נהצמד לסירים וקערות מזון לאחסן במקרר. היא מניחה מעל את מכסה הפלא שאוטם מצויין ומאחסנת.
מומלץ? כן. ניסיתי ואהבתי, את הפטנט הזה אני מאמצת למטבחי. בנוסף, המכסה הוא רב שימושי וידידותי לסביבה כי הוא מצמצם את הצורך בשימוש בניילון במטבח.
המכסה הנמתח , שמתאים לכל כלי ומיכל. אפשר למתוח גם על פרי חתוך
הספרדים עושים לנו פטנטים
בעין פחות חשדנית בחנתי פטנטים נוספים שמייצרת החברה הספרדית, אותם מצאתי ברשתות כמו דומו, ספייסס ו – CHEF4. רובם ניחן בצבעוניות ומשמחת בגוונים מודרניים כגון ירוק רענן, ורוד וכתום, הצבעים האהובים במיוחד על המעצבים. אבל כדאי לדעת: הגוונים העזים האלה לא תמיד מתאימים לסגנון של כל מטבח. החדשנות של LUKUE בכך שהם בוחנים מחדש את הפונקציות השונות של שימושים מסורתיים של כלים לשימוש בבישול ובאפיה. כך, למשל, הם לקחו סיליקון עמיד והפכו את את שקיות האידוי מכותנה, השימושיים בשיטות הבישול המסורתיות, לרשת סיליקון לאידוי לשימוש רב פעמי.
מומלץ? כן. הרשת הזאת המתאימה לאידוי ירקות, יכולה לשמש במטבח במטבח כמאגדת לעשבי תבלין ומעשירי טעם שמוסיפים למרק או צלי, וזה אחד הפטנטים המוצלחים של החברה.
משהו מתוק וטוב
מצאתי גם שימושי במיוחד את המיכל שבעזרתו אפשר לקשט בקרם עוגות או לעטר צלחות של מנות ברטבים: פשוט ממלאים בתוך קופסא בעלת המכסה האטום שוקולד מומס ומעטרים בעזרת לחיצה בעזרת הפיה שמציירת נקודות וקווים דקיקים לקישוט מדוייק.
מימין: רשת אידוי, משמאל: פטנט לעוגות
מומלץ? כן. במיוחד כשהמוצרים של לוקה מיוצרים מ - Platinum Silicone עמיד במיוחד ולא רעיל שמתאים לטמפרטורות גבוהות של עד 260 מעלות צלסיוס.
עוד דברים שכדאי לדעת על החומר העמיד הזה: ניחן בגמישות,שימושיות (המוצרים הם non-stick, לא נדבק), מתנקה בקלות ומתאים במיוחד למזון. כל אלה הופכים אותו לחומר מושלם לשימושים רבים במטבח.
פטנט חמוץ
לא באותה מידה התלהבתי מכל הפטנטים החכמים של לוקה. למשל סוחט הלימונים, שלמרות שגרף פרסי עיצוב נחשבים, דורש כוח מיותר בהפעלתו. נכון שהוא לוכד את החרצנים ביעילות ויפה מבחינה ויזואלית, אבל יש פטנטים פשוטים יותר יעילים בהרבה.
סוחט מיץ לימון. זכה בפרסים, אבל לא אצלי במטבח
והנה (בתמונה למטה) תבניות מיוחדות לקרח כתוש, בהן מקפיאים מים ומגלגלים ליצירת שבבי קרח. התבניות הללו ממש לא הלהיבו אותי: זה פטנט נחמד שמספיק להכנת קרח כתוש למשקה אחד. אם מארחים הרבה אנשים - חייבים להקפיא מספר רב של תבניות.
תבניות מיוחדות לקרח כתוש. לא אצלי, תודה
ואלה תבניות אידוי וצליה שמיועדות לתנור או למיקרוגל. התבניות עשויות מסיליקון שמתאים להכנה ולהגשה והן לא עברו את מבחן המטבח שלי. במקום להקל - הגמישות של החומר דווקא סירבלה את המעבר של התבנית מהתנור לשולחן.
ונסיים במוצר פשוט וטוב. מסננות צבעוניות שמתקפלות לכלי שטוח. חוסכות מקום איחסון במטבח, ושימוש קל ונוח.
- מחירי המוצרים: 49 – 140 שקל וניתן להשיגם ברשתות ובחנויות כל הבית ברחבי הארץ; כל התמונות בכתבה באדיבות LUKUE