שתף קטע נבחר

 

קרטר מחניף לעולי רוסיה: קלינטון טעה

הנשיאים הדמוקרטים חלוקים: בפגישה עם מעצבי דעת קהל דוברי רוסית, ג'ימי קרטר טען ש"ביל קלינטון לא היה צריך לומר שהעולים מרוסיה הם מכשול לשלום"

נשיא ארה"ב לשעבר, ביל קלינטון, עורר בחודש שעבר זעם רב בישראל, כשאמר שהעולים מרוסיה מהווים מכשול לשלום. מי שהיה הנשיא הדמוקרט האחרון לפני קלינטון, ג'ימי קרטר, ביקר בישראל בשבוע האחרון, ובאחד המפגשים, מול קהל של יוצאי ברית המועצות לשעבר - תקף את קלינטון.

 

"שמעתי מה שהנשיא (קלינטון) אמר, וזאת הייתה טעות", אמר קרטר שהיה אורח תוכנית של האו"ם וארגון "אינטרפיס" שמטרתה לחשוף דוברי רוסית בארץ לנושאי תהליך השלום. "שנינו דמוקרטים, שנינו באותה מפלגה. הוא לא היה צריך לומר זאת".

 

הרוסים עליו

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

לדברי הנשיא הקשיש, "אני מכיר את היהודים הרוסים בישראל כמעט ארבעים שנה. הכרתי את הקבוצה הראשונה שבאה לכאן ונפגשתי איתם ואני יודע שכמו כל אחד בישראל ואולי יותר, העולים רוצים לראות שלום.

 הם רוצים לראות את ישראל מוכרת על ידי כל מדינות העולם כאומה שניתן לחיות בה ללא איום. אז הוא עשה טעות ואני בטוח שאם הייתה לו את ההזדמנות להיות אתכם, הוא היה חוזר בו".

 

קרטר הדגיש שיש הרבה מכשולים אחרים להשגת שלום באזור - וחזר על טענותיו המוכרות נגד ישראל, בין היתר בנושא השינויים בשטח במזרח ירושלים, שמאיימים על הסטטוס-קוו.

 

"שיתוף יוביל למעורבות בדרך לפתרון"

התוכנית שבמסגרתה דיבר קרטר נועדה לחשוף מעצבי דעת קהל ומדיניות דוברי רוסית לידע, ולפתוח בשיח לגבי תהליך שלום במזרח התיכון. התכנית כוללת סיורים, הרצאות, ופגישות עם גורמים שמעורבים או שהיו מעורבים ביוזמות שלום.

 

לדברי לירון מחרז-מלניק, מנהל התוכנית, "זה חלק מתוכנית שלמה של האו"ם ואינטרפיס שפועלת בארץ מ-2005. היא נועדה לשלב בשיח קבוצות אוכלוסייה שהדירו את עצמן מהשיח הישראלי-פלסטיני, או הודרו. במחקרים נמצא שאחת מהן היא דוברי הרוסית בישראל. מצד שני - השפעתם החברתית, הכלכלית והפוליטית הולכת וגדלה".

 

היא הסבירה ש"לקחנו קבוצה של מובילי דעת קהל בקרב דוברי רוסית בישראל, במטרה להציג בפניהם מגוון דעות, נתונים וכו' - לא במטרה לשכנע או למכור פתרון מסוים, אלא לחשוף לידע ולפתח שיח. כל עמדה ודעה זכותה להישמע. בתהליך משתתפים אנשים מכל מרחב הספקטרום הפוליטי".

 

מחרז מלניק סבורה שההתבטאות של קלינטון "אומללה, ואינה במקומה.

 יחד עם זאת, עצם העובדה שרעיונות מסוג זה מרחפים באוויר מחזקת לדעתי את הצורך בקיום הפרויקט. שיתוף של אוכלוסייה דוברת רוסית יגרום לכך שהם יהיו כוח מניע למציאת פתרון לסכסוך".

 

אחד ממשתתפי התוכנית הוא אריק הלמן, מנהל מכון למדיניות הגיור ואיש תקשורת בשפה הרוסית. "הטעות העיקרית של קלינטון היא בכך שהוא מאמין שמוצא של אנשים מכתיב את תפיסת עולמם", הוא מסביר. "התכנית המדוברת היא גם להפריך את הטענה של קלינטון באמצעות הצגת מידע חדש ומגוון על הסכסוך לקהל של דוברי רוסית. זו הזדמנות להכיר אנשים בעלי דעות מגוונות, המאפשרת להסתכל על המציאות שלנו בזווית שונה".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קרטר בביקור במזרח ירושלים בסוף השבוע
צילום: נועם מושקוביץ
צילום: רויטרס
ביל קלינטון. "זאת הייתה טעות"
צילום: רויטרס
מומלצים