"מאיר": 2 אחיות חלו בצהבת - 260 תינוקות יחוסנו
לאחר שביום חמישי האחרון נודע כי אחות בתינוקייה של בי"ח מאיר חלתה בהפיטיטיס A, וזומנו 150 תינוקות להתחסן - היום מתברר: הנגיף נמצא בדמה של אחות נוספת, ועוד 120 תינוקות נקראו להתחסן. אם לתינוקת: "יש פה אלמנט של לחץ"
הורים לתינוקות ששהו בתינוקיית "מאיר" בין התאריכים 14-19 באוקטובר קיבלו היום שיחת טלפון מאחיות משרד הבריאות וזומנו לקבלת חיסון בשעה 16:00 במרפאות החוץ ב"מאיר".
אם לתינוקת: אני מאמינה שיהיה בסדר
רק בשישי האחרון חסונו כ-140 תינוקות נוספים והוריהם, שנולדו שבוע קודם לכן, לאחר שהתברר שאחות חלתה בדלקת כבד נגיפית מסוג A (הפטיטיס A).
בעקבות גילוי התחלואה נעשו בדיקות לצוות המחלקה והיום נמצא כי אחות נוספת נדבקה אך אינה חולה.
רעות עיני מקדימה, אמא לאלה בת השבוע, היא אחת האמהות שקיבלו היום את שיחת הטלפון המדאיגה. "התקשרה אליי מישהי מלשכת הבריאות, אמרה מזל טוב והזמינה אותי לחסן את הילדה נגד צהבת. אמרתי לה שאנחנו לא בטווח התאריכים שפורסם, אבל היא אמרה שהתגלתה עוד אחות שחלתה", אומרת עיני. "כשהסיפור פורסם ביום שישי שמחתי שלא ילדתי קודם לכן, ב-10.10, כמו שרציתי, ועכשיו התברר שגם אנחנו צריכים להתחסן. יש פה אלמנט של לחץ, כי היתה חשיפה לאותה אחות, אבל אני מאמינה שיהיה בסדר. אלה, אני ובעלי נגיע היום להתחסן".
רעות עיני עם אלה. כל המשפחה תתחסן
החיסון נגד הפטיטיס A ניתן בישראל מגיל שנה וחצי. התינוקות שזומנו יחוסנו בחיסון סביל, המכיל רק את הנוגדנים לנגיף. מדובר בחיסון המותאם לגילם ויעיל למניעה בשבועיים שאחרי החשיפה.
פרופ' דן שובל מהדסה, שייעץ למשרד הבריאות גם בנושא הזה, אמר כי יתכן שתינוקות שטופלו על ידי אותה אחות יותר משבועיים לפני התגלתה המחלה עלולים לחלות גם הם: "אם מגלים מגעים תוך 14 יום מהחשיפה, אפשר להגן עליהם בחיסון פעיל או בחיסון סביל. יתכן שנחשפו גם תינוקות שנולדו לפני כן, אך אין טעם שיקבלו חיסון. אצל ילדים בדרך כלל המחלה מאד קלה ואין מה לבדוק תינוקות כל כך קטנים ולעשות להם בדיקות דם".
עוד ציין כי אין נוהל שמחייב בדיקה של מצב ההתחסנות של עובדי מערכת הבריאות עם כניסתם לעבודה או באופן קבוע נגד המחלה.
ד"ר מיכל חוברס , מנהלת היחידה למחלות זיהומיות במאיר, ציינה שלא מדובר במחלה מסוכנת, גם לא לתינוקות: "מדובר בנגיף התוקף את הכבד, אבל בניגוד לסוגי דלקת כבד אחרים זו מחלה שלא משאירה נזק לאורך זמן והנגיף עוזב את הגוף. זו לא מחלה שעושה נזקים כרוניים. נדיר מאד מאד שייגרם נזק לכבד. צעירים וילדים יכולים לעבור את המחלה אפילו בלי להרגיש חולים, אצל מבוגרים יותר היא מתבטאת בחום, בחילות, כאבי בטן ושילשולים".
מאז החל ב-1999 מתן החיסון נגד הפטיטיס A כחלק מחיסוני השגרה, ישנם פחות מחמישה מקרי תחלואה בשנה לכל 100 אלף איש.