לוהט בפה: עוף וחצילים בקארי ירוק
רוצים להרגיש כאילו אתם מטייילים במזרח הרחוק בלי לצאת מהבית? היכנסו למטבח עם המתכון הבא והיו מוכנים לחוויה קולינרית חריפה וטעימה
עוף וחצילים בקארי ירוק ואורז
מתכון של מסעדת "אסיה מוניקה" (הרקון 2, הוד השרון)
המרכיבים (ל-4-6 מנות):
400 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות או קוביות
1 חציל בינוני, חתוך לקוביות ומטוגן
עלי ריחן תאילנדי
לרוטב:
100 גרם מחית קארי ירוק, חריף (ניתן להשיג בחנויות המזרח הרחוק)
2 כפות שמן סויה
500 מ"ל ציר עוף (מרק)
2 פחיות (600 מ"ל) חלב קוקוס
3 עלי כפיר ליים
2 כפות סוכר דקלים מגורר או סוכר חום
2 כפות רוטב דגים תאילנדי
1/4 כוס סאקה
להגשה:
קערת אורז לבן מאודה
לקישוט:
בוטנים קלויים וכוסברה
אופן ההכנה:
- מטגנים במעט שמן את העוף למשך כ-5 דקות.
- מוסיפים את מחית הקארי ומערבבים, ממשיכים בטיגון כ-2 דקות, מוסיפים את הסאקה ומבשלים עד צמצום הנוזלים למחצית הכמות ההתחלתית.
- מוסיפים את ציר העוף, מרתיחים ומוסיפים את שאר המרכיבים למעט החצילים והריחן. מבשלים במשך כ-20 דקות עד שמגיעים לרמת סמיכות של רוטב. ב-2 הדקות האחרונות לבישול, מוסיפים את החצילים והריחן.
- להגשה: יוצקים לקערת הגשה, מוסיפים ריחן, כוסברה ובוטנים. מוגש עם אורז מאודה.
עוף וחצילים בקארי ירוק ואורז (צילום: דניאל לילה)
עוף וחצילים בקארי ירוק ואורז
צילום:דניאל לילה
מומלצים