מתוך הים: טונה אדומה על גבעולי אספרגוס
במתכון הבא אתם צריכים להיזהר שלא לצלות את הדג יתר על המידה, כך שהוא יישאר עסיסי ויוכל לשחות בהנאה ברוטב שמנת ולנוח לו על זר ירוק וטעים
סטייק טונה אדומה ברוטב שמנת
מתכון של השף איתן ששון ממסעדת גוצ׳ה
המרכיבים (ל-4 מנות):
4 נתחים של טונה במשקל 200 גרם כל אחד12 מקלות אספרגוס
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כף פלפל גרוס
1 שוט קוניאק או ברנדי איכותי
מעט שמן זית
מלח אטלנטי
אופן ההכנה:
- הרוטב: במחבת יבשה קולים את הפלפל הגרוס עד שהוא מפיץ ריח (כ-2-3 דקות), מוסיפים בזהירות את הברנדי ומדליקים. מצמצמים כמעט לגמרי ומוסיפים שמנת מתוקה.
- מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש בינונית עד שהרוטב מסמיך.
- מתבלים במעט מלח לפי הטעם.
- סטייק טונה: מחממים מחבת ברזל כבדה.
- מתבלים את הנתחים במלח ופלפל ומושחים במעט שמן זית.
- צולים כל נתח כ-2 דקות מכל צד (שישאר אדום באמצע).
- את האספרגוס צולים ליד נתחי הדג במשך זמן הצלייה של הנתחים.
- מגישים כל נתח עם מקלות אספרגוס צלויים והרוטב בתוספת של פירה או תפו״א אפוי.
טונה אדומה ברוטב שמנת (צילום: בועז לביא)
טונה אדומה ברוטב שמנת
צילום: בועז לביא
מומלצים