שתף קטע נבחר

 

מותר לאכול ביצה קשה ולחמים במלון בחו"ל?

שאלה:

 

האם בחו"ל מותר לאכול במלון לא כשר ביצה קשה? האם מוצרי חלב שיש להם הכשר בארץ מותר לקנותם גם בחו"ל? איזה סוג לחם מותר לקנות בחו"ל? (ירון, מודיעין)

 

תשובה:

 

ירון שלום וברכה,

 

בנסיעה לחו"ל מתברר כמה נוחים החיים בארץ מבחינת הכשרות; ניתן להיכנס לכל מרכול, חנות ולקנות מוצרים כשרים ללא חשש. החיים בחו"ל גם לגרים שם בקביעות, ובעיקר לגבי המבקרים אינם פשוטים מבחינת הכשרות.

 

דבר זה נכון במיוחד בתקופתנו, בה מוסיפים מרכיבים שונים לשפר את המוצרים, בניגוד לעבר, אז היו המוצרים פשוטים וטבעיים יותר, והיה ניתן בקלות לברר את המרכיבים אם הם כשרים אם לאו.

 

הדרך הטובה ביותר לברר כשרויות של מוצרים בחו"ל היא לבדוק בקהילות היהודיות המקומיות (אם יש שם כאלה), מכיוון שהם מבררים באמצעים שלהם כיצד עליהם לנהוג.

 

מכאן לשאלותיך:

 

א. לגבי ביצה קשה, יש מקילים בכך, מכיוון שבדרך כלל מבשלים את הביצים במכשיר מיוחד על אדים. עם זאת, אם ברור שבישלו בסיר רגיל המוחזק כאינו כשר – אין להשתמש בביצים קשות.

 

ב. יש מחמירים באופן כללי בחלב נכרים ויש מקילים בכך. אולם גם לדעת המקילים הדבר מותר, בתנאי ששאר המרכיבים במוצר כשרים. קשה להסתמך על מוצרים שיש להם הכשר בארץ, משום שפעמים רבות המוצרים המיובאים לארץ מיוצרים בייצור מיוחד ללא מרכיבים אסורים.

 

ג. לגבי לחם, יש בעיות רבות; צריך להיזהר מלחם ארוז הנמכר בחנויות, משום שרוב הלחמים מכילים חומרים משפרי אפיה ושומרי טריות שאינם כשרים. הלחם השחור הפשוט ולחם חי הוא בדרך כלל נקי ממרכיבים לא כשרים, אולם גם באלה צריך לבדוק את התווית שעל הלחם. ישנם ארצות שנוהגים במאפיות למרוח את תבניות האפייה בשומן מן החי.

 

ד. לסיכום, באופן כללי קיים כיום מידע רב באינטרנט לגבי כשרות מוצרים בערים ומקומות בחו"ל, ובעיקר כדאי לסמוך על הקהילות היהודיות המקומיות. כל טוב (משיב: הרב שמואל שפירא, רבה של כוכב יאיר)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים