המדינה מכרה מניות דיסקונט ל"סיטי גרופ"
אחזקות המדינה בדיסקונט - 11.69% ממניות הבנק, נמכרו לבנק ההשקעות סיטי גרופ תמורת 832 מיליון שקל. הבנק האמריקני בשיתוף עם בית ההשקעות IBI הפיצו הבוקר את המניות לגופים מוסדיים. שר האוצר: "כעת נותרה לנו משימה נוספת - מכירת מניות בנק לאומי"
מדינת ישראל מכרה הבוקר (ג') את יתרת אחזקותיה בבנק דיסקונט (11.69%) לבנק ההשקעות סיטי גרופ. חבילת המניות נמכרה בתמורה ל-832 מיליון שקל - תמורה המשקפת מחיר של 7.255 שקלים למניה. עם פתיחת המסחר הבוקר, רושמת המניה עליה של כאחוז לרמה של 7.31 שקלים.
ההליך התחרותי שערך החשב הכללי באוצר, החל אתמול אחרי הצהריים. המכרז היה בנוי כך שניתן היה להציע אחת משתי הצעות: הצעה לרכישת כל המניות בחבילה אחת או רכישת חבילה של 5% ממניות המדינה עם אופציה לרכישה נוספת של עוד 6.69%.
למכרז נגשו 4 בנקים להשקעות, 3 מתוכם הגישו הצעות לרכישת כל יתרת מניות המדינה ובנק אחד הגיש הצעה לרכישת 5% בלבד. הפער בין ההצעה הזוכה להצעות האחרות היה קטן ביותר.
הפרוייקט הבא: בנק לאומי
כאמור, סיטי הוא הזוכה במכרז והוא הפיץ את המניות שרכש יחד עם IBI. המניות נמכרו למשקיעים מוסדיים בארץ ובחו"ל כאשר IBI הפיץ למקומיים, וסיטי לזרים.
זוהי המכירה השלישית של מניות הבנק שמקיימת המדינה, מאז תחילת השנה. ב-12 לינואר מכר האוצר 5% ממניות בנק דיסקונט לדויטשה בנק תמורת 435 מיליון שקל. אז נמכרה המניה במחיר של 8.871 שקלים. במסגרת עסקת המכירה, ניתנה לדויטשה בנק האופציה לרכוש 3.33% ממניות הבנק אך הוא ויתר על כך.
לאחר חצי שנה, ב-27 ביולי מכרה המדינה עוד 8.33% ממניות דיסקונט לבנק ההשקעות השוויצרי UBS במחיר של 552 מיליון שקל. מחיר המניה עמד אז על 6.8 שקלים. כעת ,כאמור מכרה המדינה את 11.7% שנותרו בידה.
שר האוצר אמר כי "מדובר באירוע היסטורי, 27 שנים לאחר משבר מניות הבנקים שהביא לכך שהמדינה הלאימה את מרבית הבנקים בישראל, מוכרת היום המדינה את יתרת מניותה בבנק דיסקונט ובכך משלימה את הפרטתו של בנק נוסף. כעת נותרה לנו משימה נוספת - מכירת מניות בנק לאומי".
החשב הכללי שוקי אורן הוסיף: "עד אתמול בצהריים עוד התלבטנו האם להציע חבילה של 5% בלבד או גם אפשרות לרכוש את כל יתרת המניות. קיבלנו אינדיקציות מהשוק על כך שיש ביקוש רב למניות דיסקונט ואכן הבוקר ההחלטה לאפשר את רכישת כל המניות התבררה כנכונה".