שתף קטע נבחר

 

התנתקות? במשרדי הממשלה לא שמעו על זה

חמש שנים אחרי ההתנתקות, בשלטון המקומי עוד מבקשים לעדכן את הטלפונים של מועצת חוף עזה ובמשרד החינוך מודיעים על שיפוץ המוסדות בגוש קטיף. נראה שבממשלה עדיין לא עיכלו את פינוי הרצועה, וממשיכים להטריד את עובדי המועצה לשעבר, שמתלוננים: "פותחים שוב את הפצעים"

תוכנית ההתנתקות נותרה שנויה במחלוקת גם חמש שנים אחרי שיושמה - אך נראה שאפילו בממשלה, יש מי שמסרב להבין שעזבנו את רצועת עזה. מפוני מועצת חוף עזה, ובעיקר עובדיה הבכירים, ממשיכים גם כיום לקבל מכתבים וטלפונים בנוגע לענייני המועצה, שכבר אינה קיימת.

 

 

כך לדוגמא, לפני מספר ימים התקשרה עובדת של מרכז השלטון המקומי למנהל מחלקת הרווחה לשעבר של המועצה, עובד חזן. לאחר שווידאה שהיא מדברת עמו מסרה לו העובדת כי "הטלפונים שלכם במחלקת הרווחה לא מעודכנים, אני מקבלת צליל מוזר ורציתי לעדכן את הטלפונים שלכם". חזן, שאינו עוסק בתפקיד, התבלבל לרגע: "רגע, על מה בדיוק את מדברת?". היא, מצדה, השיבה: "הטלפונים של הרווחה במועצה האזורית חוף עזה, אני צריכה לעדכן את הטלפונים שלכם".

 

חזן היה מופתע ובינו לבין עצמו אפילו תהה אם המועצה קמה מחדש ואינו יודע על כך. הוא שאל את האשה בצד השני, "תגידי, את באמת מהשלטון המקומי?", והיא השיבה: "כן, ואני צריכה לעדכן את הטלפונים שלכם". חזן היה בטוח שמדובר במתיחה. "תגידי, את רצינית?", שאל, והיא השיבה "בטח". הוא המשיך להקשות. "ואת חיה פה בארץ?", והיא ענתה: "כן, למה?".

 

בשלב זה חזן כבר התקשה להאמין: "לא שמעת שמועצה אזורית חוף עזה כבר לא קיימת יותר, שבאוגוסט 2005 פינו אותה?", והעובדת השיבה, " מה באמת?". חזן המשיך, "תגידי את רצינית? אני אשמח לשמוע שהמועצה קיימת, אבל לצערי היא פונתה לפני חמש שנים". לרגע השתררה שתיקה בצדו השני של הקו, עד אשר העובדת הפטירה, "אה... טוב, אז אני אעדכן שהיא פונתה".

 

"טמטום או רשעות"

לא מדובר במקרה בודד. לא מעט מכתבים ממשרדי הממשלה הממוענים למועצת חוף עזה מגיעים למפונים באתר הקרווילות בניצן. לפני כחודשיים הגיע מכתב ממנהל הפיתוח במשרד החינוך, והופנה "לראש הרשות המקומית חוף עזה, דואר נע חוף עזה נווה דקלים".

 

במכתב, למרבה האירוניה, התבשר ראש המועצה על הקמת מנהלת שתעקוב אחר עבודות השיפוץ, חידוש מבנים, נגישות ושדרוג מוסדות החינוך. בהמשך ניתן פירוט על פעולות אלו.

 

"אולי מישהו במשרדי הממשלה באמת לא רוצה להתנתק מגוש קטיף", אומר ליאור כלפה, אחד הפעילים

בקרב המפונים וחבר מועצת חוף אשקלון, ליאור כלפה. "אני מניח שחלק מהמשרדים עדיין עובדים עם המערכות הישנות ולא טרחו לעדכן אותם, או שלא הבינו שאנו באמת לא שם יותר. בהתחלה זה עוד היה נסבל וברור, אבל כעת חמש שנים אחרי הפינוי, זה כבר לא לעניין. השיחה עם נציגי מרכז השלטון המקומי, שיותר מכל אמור לדעת על הפינוי, היתה אחד השיאים".

 

אחד מראשי המועצה לשעבר מספר כי הוא עדיין מקבל שיחות טלפון ונשאל אם הוא אכן ראש המועצה. "אני כבר לא יודע אם זה רק טמטום או רשעות. אני משתדל כבר לא להביט לאחור. נגמלתי מהצורך לדון בנושא הפינוי ואני מנסה לשקם את חיי. אבל בכל פעם, וזה קורה המון לצערי, מחזירים אותי בכוח לכך, פותחים לי שוב את הפצעים. ואני אפילו לא יודע מה לומר לאנשים האלה".

 

מרכז שלטון המקומי מסר בתגובה: "הדבר נעשה בשוגג במרכז השלטון המקומי ביקשו לעדכן כתובות ואנו מתנצלים על שאירע ועל אי הנעימות והדבר לא יישנה".


פורסם לראשונה 28/10/2010 23:21

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איה בן עמוס
ההתנתקות מרצועת עזה
צילום: איה בן עמוס
ליאור כלפה. "לא עדכנו את המערכות"
מומלצים