כמו במסעדת יוקרה: פסטה חזה אווז
חזה אווז מעושן פוגש הרבה שמנת, יין לבן, קצת ירקות מעודנים וחלמון ביצה - והופך למנת פסטה מעודנת ועשירה
פסטה חזה אווז מעושן
מתכון של השפית מאיה לביא, מסעדת "גוסטו"
המרכיבים:
1/2 בצל, פרוס לפרוסות
6 פטריות שמפיניון, פרוסות
60 גרם חזה אווז מעושן, חתוך לקוביות או לפרוסות
2 כפות אפונה טרייה חלוטה במים רותחים
1/4 כוס יין לבן
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפות שמן זית
1 חלמון
200 גרם פסטה טרייה (מומלץ פפרדלה)
מלח ופלפל
(צילום: בועז לביא)
אופן ההכנה:
- מחממים את שמן הזית ומקפיצים בצל, עד שהוא נעשה שקוף.
- מוסיפים את הפטריות ואת חזה האווז וממשיכים לטגן.
- מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים. ממליחים ומפלפלים.
- מוסיפים את השמנת ומצמצמים שוב.
- מוסיפים את האפונה ובודקים תיבול.
- מוסיפים את הפסטה ומערבבים עד שהפסטה חמה. מסירים מהאש, יוצקים לצלחת הגשה ובמרכז הפסטה מניחים את החלמון. מגישים מייד.
צילום: בועז לביא
מומלצים