גלקסי TAB: המיני-טאבלט של סמסונג
הגלאקסי טאב הוא אחד ממחשבי הלוח הראשונים שנמכרים בישראל. לקחנו אותו לסיבוב וגילינו מחשב לוח שנותן הרבה מהדברים שאין באייפד של אפל, ומסוגל, גם להחליף את הטלפון שלכם. האם יזכה בכתר הטאבלטים?
שוק הטאבלט הצעיר כבר כולל כמה וכמה מחשבים מתחרים, בעלי גודל מסך שנע בין חמישה לעשרה אינץ'. לפני מספר שבועות הכריז סטיב ג'ובס שטאבלטים עם מסך בגודל של פחות מתשעה אינץ' הם לא נוחים לעבודה, ופוגעים בחוויית המשתמש. יש מי שכבר הרבה זמן חושבים אחרת: מהנדסי סמסונג. החברה פיתחה את הגלקסי TAB, מחשב לוח מבוסס אנדרואיד שמציע הרבה ממה שאין לאייפד, בעיצוב של שבעה אינץ'. לקחנו את הלוח הטרי - שנמכר בישראל - לסיבוב. האם יש לו מה שצריך כדי להביס את האייפד הפופולרי של אפל? כן ולא.
עיצוב ומבנה: לוח הפלסטיק
הטאב עבה יותר ממכשיר ה-iPad של אפל, אך קטן כמעט בחצי (אם מניחים אותו בצורה אנכית על האייפד , גודלו נכנס בו פעמיים). צבעו שחור מבריק לפנים וגבו לבן - שילוב נאה, אבל הטאב בנוי מפלסטיק ומרגיש זול ועממי - הוא רחוק מלשדר יוקרה וסטייל. יש לו מסך בגודל שבעה אינץ', ברזולוציה של 1024 על 600 פיקסלים.
המסך של הטאב נראה קצת חיוור ביחס לזה של האייפד. אפשר לאחוז אותו ביחד אחת אם כי לא בצורה נוחה. בנוסף, קחו בחשבון שזה לא סמארטפון: תצטרכו להשתמש בשתי הידיים כדי לעבוד איתו.
יש לו כונן קשיח מבוסס פלאש, בנפח של 16 ו-32 גיגה, וגם חריץ לכרטיסי SD שתומך בכרטיסים בנפח של עד 32 גיגה. בניגוד לאייפד, לטאב יש יותר מכפתור ניווט אחד: תמצאו בו ארבעה כפתורים חיצוניים: חיפוש, חזרה, תפריט ובחירה, בדומה לרבים מהסמארטפונים.
ציון:
ממשק ומערכת הפעלה: לא מושלם
הגלקסי טאב מריץ את גירסה 2.2 של אנדרואיד. בעבר התבטאו בכירי גוגל כי המערכת עדיין לא מתאימה במאה אחוז למחשבי לוח - ומסיבה טובה: חלק מ"מחלות הילדות" של המערכת בולטות בגלסקסי טאב. למרות שהוא תומך בממשק רב מגע, בעמודי אינטרנט רבים לא יזהה מסך הגלקסי את תנועת הצביטה - ולא יגדיל את העמוד.
למרות זאת, המכשיר מגיב מהר, (הודות למעבד ARM במהירות של 1 גיגהרץ), תומך בריבוי משימות ותמצאו בו חמישה מסכי בית שונים שתומכים גם בווידג'טים.
אנדרואיד 2.2 מסתנכרנת בטבעיות עם שירותי גוגל השונים - דבר נוח מאוד עבור אנשים שמרבים להתשמש בהם. בנוסף, תוכלו למצוא בחנות האנדרואיד מספר תוכנות שימושיות שיפעלו על הטאב בצורה טובה, כמו למשל Waze הישראלית, לניווט קל ונוח.
המקלדת הווירטואלית של הטאב נראית כמעט זהה לזו של מכשירי ה-iOS, האייפון והאייפד. היתרון הגדול שלה על פניהן הוא ברטט של המקלדת בכל הקשה, מה שמדמה משוב של מקלדת אמיתית ומסייע להקלדה.
הרבה יותר נוח להקליד על מסך זכוכית כשאתם מרגישים שבאמת לחצתם על כל מקש.
ציון:
מולטימדיה ואינטרנט: תענוג אמיתי
נגן המוזיקה של המכשיר נוח מאוד ומספק איכות מוזיקה טובה (במיוחד באוזניות). כמו כן, נגינת וידאו פועלת בצורה חלקה, גם כאשר מדובר בסטרימינג מיוטיוב ואתרים אחרים. המכשיר יודע לנגן קבצי MKV (קבצים ב-HD) וגם תומך בפורמט הפופולרי Divx. דפדפן האינטרנט של המכשיר טוב ונוח. הוא גם תומך בפלאש - יתרון חשוב על האייפד. הטאב תומך בגלישה סלולרית מהירה מאוד - עד 7.2 מגה ביט.
בניגוד ל-iPad, ללוח של סמסונג יש שתי מצלמות: אחת אחורית ברזולציה של שלושה מגה פיקסל, שמוציאה תמונות סבירות (כל עוד לא מגדילים אותן בצד המכשיר), ומצלמה קדמית לשיחות וידאו, ברזולוציה של 1.3 מגה פיקסל.
ציון:
קישוריות ושיחות: טלה-טאבלט
הגלקסי טאב יכול, במידה מסוימת, להחליף את הטלפון שלכם. היות שאדם שמסתובב ברחוב ומדבר אל תוך טאבלט בגודל של שבעה אינץ' יראה מגוחך למדי, כנראה שהמשתמש הסביר יעדיף לבחור באזניות בלוטות' (או חוטיות).
בצירוף אפליקציה לזיהוי פקודות קוליות, תוכלו להסתובב כשהטאב בתיקכם, ופקודה במיקרופון תוציא ממנו שיחות כשתרצו. עם זאת, בסמארטפונים תוכלו לכתוב הודעות מהר בהרבה.
האייפד, הגלקסי טאב והאייפון 4
ניתן לעשות מהגלקסי טאב גם שיחות וידאו. בניגוד לשירות המוגבל של אפל, מהטאב תוכלו להתקשר לכל מספר ברשת ה-HSPA. ספיקר המכשיר חזק ומאפשר להניח את המכשיר בנוחות על השולחן ולדבר איתו, סמסונג גם משווקת עם המכשיר לא מעט אביזרים שכרגע עדיין לא נמכרים בישראל. הטאב מצוייד ב- Wi-Fi, בלוטות' ו-GPS , כיאה למכשיר חכם. סוללת המכשיר טובה ומחזיקה כיום וחצי גם בשימוש מאסיבי.
ציון:
סיכום
הגלקסי טאב הוא מחשב לוח מעניין מאוד: מצד אחד, יש לו את כל מה שחסר באייפד חסר תמיכה בשיחות וידאו, מצלמה, קו טלפון לשיחות בספיקר והוא קטן יותר. מצד שני, יכול להיות שסטיב ג'ובס צודק, ומסך של שבעה אינץ' אינו נוח יותר ממסך של עשרה אינץ', בחלק מהשימושים. בנוסף, חנות האנדרואיד עדיין לא מציגה מספיק יישומים שנבנו עבורו.
הטאבלט החדש הושק לראשונה בעולם -דווקא בישראל. בדרך כלל השקות של מכשירים מתעכבות בישראל בין 3-6 חודשים בשביל להתאים את המכשיר לרשת ולגייר אותו באופן מלא, אך אלו התבצעו הפעם במהירות, והמכשיר נמכר בארץ לפני שווקים גדולים בהרבה. סלקום מצידה הטמיעה לא מעט משירותי התוכן שלה בטאב, כאשר בקרוב תעלה עבורו החברה גם חנות הספרים.
עם זאת, מי שיבחר בגלקסי טאב ימצא אותו נוח, ידידותי ואיכותי. עכשיו צריך רק למצוא לו שימוש. למרות ששוק הטאבלטים צפוי רק לגדול ולשגשג במהלך השנה וחצי הקרובות, לא ברור מי קהל היעד האמיתי של השוק - וקשה להסביר למה הציבור הרחב (והשפוי, לא חולי גאדג'טים למיניהם) צריך מכשירים כאלה.
סמסונג Galaxy Tab
ציון סופי:
יתרונות: יכולות טלפון מלאות, סנכרון מלא לחשבון גוגל, ממשק
חסרונות: פלסטיקי מדי, יקר
שורה תחתונה: לטכנופילים וחובבי גאדג'טים שרוצים להיות הראשונים בעולם
מחיר: 89 שקל למשך 36 חודשים, בתוספת חבילת גלישה של 89 שקל ל-18 חודשים. סה"כ 4,806 שקל
מה דעתכם? המיני-טאבלט של סמסונג יכול לקטוף את הכתר מהאייפד של אפל? ספרו לנו בטוקבקים