מרוקו השעתה את שידורי רשת "אל-ג'זירה"
השלטונות ברבאט טוענים ל"כשלים בכללי העיתונות הרצינית והאחראית" מצד רשת החדשות הקטארית, כנראה בנוגע לאופן טיפולה באיסלאמים קיצונים בסהרה המערבית. אל-ג'זירה: טועים ביחס אלינו. אנו פועלים בהתאם לכללי המקצוע והנייטרליות
מרוקו השעתה את פעילותה של רשת החדשות "אל-ג'זירה" במדינה ואסרה את פעילות כתביה - כך מסר אמש (יום ו') משרד תקשורת בבירה רבאט. לדברי המשרד, הפסקת פעילות הרשת באה על-רקע "כשלים בכללי העיתונות הרצינית ואחראית".
גורם בממשל אמר כי עיקר הזעם של הרשויות נובע מהאופן שבו מסקרת הרשת את אופן טיפולה של הממשלה באיסלאמים הקיצונים במערב סהרה. שר התקשורת המרוקני, חאלד נאסירי, אמר כי אל-ג'זירה "מסרבת באופן עקבי לפעול באובייקטיביות ובאופן חסר פניות, דבר המכתים את תדמיתה של מרוקו. אנו מגנים את התעלמותה של אל-ג'זירה מעקרון העבודה המרכזי שלה - לתאר את המציאות במרוקו".
מנהל משרדי הרשת במרוקו, הפלסטיני עבד אל-קאדר כארובי, דחה את טענת שלטונות מרוקו ואמר כי אל-ג'זירה "פועלת תמיד בהתאם לכללי המקצוע והנייטרליות, במיוחד במרוקו. לרוע המזל, הטיפול באל-ג'זירה אינו נמצא רק בידי משרד התקשורת. גורמים נוספים מעורבים. הם טועים ביחס אלינו".
סהרה המערבית, שהיתה בעבר קולוניה ספרדית, וסופחה למרוקו ב-1975 ונחשבת למחוז שבו מתרכזת מרבית פעילות האיסלאם הקיצוני. זאת, למרות שהמחתרת הבדלנית המקומית "פוליסאריו", המעוניינת במשאל עם על עצמאות החבל, חתמה ב-1991 על הסכם הפסקת אש עם הממשלה. יותר מ-2,000 איסלאמים קיצונים נעצרו ונשפטו במרוקו מאז הפיגועים בקזבלנקה ב-2003, בהם נהרגו יותר מ-40 בני אדם.
ארגוני זכויות אדם מתחו ביקורת על ההחלטה להפסיק את פעילות אל-ג'זירה במרוקו.
מנהלת ארגון זכויות האדם המרוקני, אמינה בואייק, אמרה כי המהלך מעיד על-כך שרבאט "אינה מעוניינת בפתיחות בעיקר כשמדובר בחופש העיתונות. בניגוד לאלג'יריה וטוניסיה, בהן נסגרו משרדי אל-ג'זירה לפני זמן רב, נדמה היה שבמרוקו המצב שונה".
בחודשים האחרונים נעצרו ונכלאו כמה עיתונאים במרוקו בנסיבות שונות. המדינה נמצאת גם בהידרדרות מתמדת במדד חופש העיתונות עולמי שמפרסם מדי שנה ארגון "עיתונאים ללא גבולות". השנה ניצבה מרוקו במקום ה-135 מתוך 178 מדינות. מאידך, זו אינה הפעם הראשונה שאל-ג'זירה - שבסיסה בקטאר - גורמת לזעם על חוסר אובייקטיות. בשנים האחרונות נמתחה עליה ביקורת נוקבת במצרים, עיראק, ירדן וגם ברשות הפלסטינית.