שתף קטע נבחר

משרד החינוך ילמד על "השפלת" קשישי טירקל

כחלק מפרויקט חדש לשיפור הקשר עם המבוגרים, משרד החינוך ישתמש ביחס התקשורת לחברי הוועדה לבדיקת אירועי המשט. "נעלבנו בשבילם", הסביר נציג המועצה הפדגוגית

ועדת טירקל עוד לא סיימה את עבודתה לחקר אירועי המשט, אבל יכול להיות שתצליח לשנות משהו בחברה הישראלית בלי שהתכוונה. במשרד החינוך גייסו את היחס לקשישי הוועדה, כדי לנסות לקרב בין הדור הצעיר לאזרחים הוותיקים.

 

פרויקט חדש נועד לעודד את בני הנוער לנהוג בכבוד ולקחת מעורבות פעילה בסיוע לקשישים בישראל. כחלק ממנו, החליטה המזכירות הפדגוגית של משרד החינוך להכניס לצד מערכי השיעור בחברה, ספרות ומורשת ישראל גם מערך שיעור של "אקטואליה", ובו מאמרים המבקרים בחריפות את ההשפלה התקשורתית שחוו חברי הועדה.

 

על פי מערך השיעור, במסגרת הדיון בכיתה התלמידים יתבקשו להשיב "איזו תמונה מצטיירת מקטעי העיתונות על היחס לקשישים בישראל, ומה למשל דעתם על מינויו של פרופ' שבתאי רוזן בן ה- 93 כחבר הועדה"?

 

המפקח הארצי על מורשת קהילות ישראל ונציג המזכירות הפדגוגית, משה זעפרני, מסביר כי השימוש בקטעי העיתונות נועד להמחיש לתלמידים את הפגיעה באנשים המכובדים. "אנחנו בעצמנו חשנו נעלבים בשביל חברי הוועדה", אמר. "לכן במסגרת ערכת הלימודים החלטנו לתת ביטוי גם לאקטואליה -

 כדי לעורר דיון בכיתות על הדרך הפוגענית שבה בחרה התקשורת להציג אנשים מורמים מעם, שכל אחד מהם הוא משכמו ומעלה ועם הסטוריה של עשייה וידע נרחב".

 

ערכת הלימוד לכבוד הקשיש כוללת גם מערכי שיעור בנושאי ספרות, גיאוגרפיה, אנגלית מוסיקה ואומנות כשלכולם מכנה משותף: "הדרת פני זקן" ו"אל תשליכיני לעת זקנה". זעפרני מוסיף: "מטרת הפרויקט היא להנחיל ערכים של כבוד והדר לאזרחים הוותיקים שבנו את הארץ הזאת ובזכותה אנו חיים כאן. מצד שני אנחנו רוצים שגם הזקנים יראו בילדים מקור לידע, בעיקר טכנולוגי, וילמדו מהם על האפשרויות הרבות שמציע עולם המחשבים והאינטרנט שהילדים בקיאים בו מאוד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שבתאי רוזן ז"ל
צילום: משה מילנר לע"מ
השופט טירקל. "כל אחד מהם משכמו ומעלה"
צילום: חיים צח
מומלצים