הממשלה אישרה תוכנית החירום לחיזוק לוד
תוכנית החירום לחיזוק העיר, בהיקף של 160 מיליון שקלים, כוללת הקמת שיטור עירוני, הקמת מתקני ספורט ושיקום תשתיות. ראש הממשלה נתניהו אמר כי מטרת התוכנית היא להגביר את הביטחון, אך גם להקל על זוגות צעירים ולהביא תיירים לעיר
אחרי שלושה נרצחים בחודש ומעשי אלימות רבים - הממשלה נזכרה לסייע ללוד: התוכנית אישרה בצהריים (יום א') את תוכנית החירום לחיזוק העיר לוד בהיקף של 160 מיליון שקלים. הסכום הזה יועבר ממשרדי הממשלה: תחבורה, שיכון, המשרד לביטחון פנים, רווחה ומיעוטים. עיקר הסכום יושקע בתשתיות עירוניות ובביטחון פנים.
על-פי ההחלטה, אם משרד לא יעביר את הכסף - יוכל מנכ"ל משרד ראש הממשלה להעביר את הכספים במקומו ולתת הנחייה למשרד האוצר לחייב את המשרד הרלוונטי. כמו כן, בכל חודש תתקיים ישיבה בקבינט החברתי-כלכלי - פעם בראשות ראש הממשלה ופעם בראשות שר האוצר - כדי לשמוע על ההתקדמות בלוד. חלק מההחלטות כבר החלו להתבצע, למשל בתחום החינוך והביטחון.
10 מיליון שקלים יוקצו לתוכנית לצמצום רמת הפשיעה והאלימות בעיר. 30 מיליון שקלים יוקצו לשיקום תשתיות עירוניות בשכונות מרכז העיר ותופעל תוכנית לפיתוח תשתיות בשכונות קיימות, פריסת תשתיות, שדרוג שכונות לא מוסדרות ותגבור אכיפת הבנייה הבלתי חוקית.
בנוסף, משרד השיכון ישווק 3,000 יחידות דיור לציבור הערבי בלוד ו-4,500 יחידות דיור לזוגות צעירים, אנשי כוחות הביטחון והמגזר החרדי. יושקעו כ- 60 מיליון שקלים בפרויקטים שישפרו את הנגישות התחבורתית לעיר ואת הבטיחות בדרכים. מערך הרווחה יתוגבר ב-4 מיליון שקלים נוספים לשנה, וכן יוספו תקנים לעובדים סוציאליים ובהם תקנים ייעודיים לדוברי ערבית. 3 מיליון שקלים יוקצו לחינוך בלתי פורמאלי בשכונות הערביות ו-10 מיליון להקמת מתקני ספורט בעיר.
נתניהו הזכיר את שרון
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, סיפר בפתח הישיבה על ביקורו בלוד, לפני שבועות ספורים. "אמרתי שאיננו יכולים לתת לעיר להידרדר ולהפוך למערב פרוע. אמרתי שנפעל על מנת להקל על זוגות צעירים ולהביא תיירים. ביקשתי לחזק את העיר מכל הבחינות. התוכנית הזאת, שמובאת היום, מטרתה להגביר את הביטחון האישי של תושבי העיר ולהעלות את רמת החיים".
נתניהו הזכיר את ראש הממשלה לשעבר, אריאל שרון. "שאלתי את עצמי פעמים רבות בשבועות האחרונים, מדוע לא בוצעו בשטח החלטות קודמות שקיבלה ממשלת שרון לגבי העיר לוד? הרי לאריק היה רצון עז לשקם את העיר, היה לו אכפת מלוד".
הוא פירט את סעיפי התוכנית, הכוללים "הגברת האבטחה, הקמת שיטור עירוני, שיקום תשתיות, שיפור הנגישות התחבורתית, הקמת מתקני ספורט, פיתוח התיירות, שדרוג הרווחה, חיזור התרבות ועוד. אני מאמין כי מדובר בתוכנית כוללת, שתניב פירות בעתיד הקרוב. אני מצפה מכל שרי הממשלה להירתם לכך. מדובר במטרה לאומית של כיצד עיר ואם בישראל צריכה להיראות".
10 מיליון שקלים לאבטחה
בנוסף המשרד לביטחון פנים הכין תוכנית, בהיקף של 10 מיליון שקלים, במסגרתה יוקם "מוקד רואה" - פריסת מצלמות אבטחה ברחבי העיר. בנוסף יוקמו מתקני פנאי ומגרשים מוארים לפעילויות ילדים ונוער.
במסגרת התוכנית "עיר ללא אלימות", יתוגברו תוכניות מניעת האלימות
השונות. בלשכת השר לביטחון פנים, יצחק אהרונוביץ', אמרו כי "אי אפשר לשים את המשטרה בודדה בחזית ולחשוב שאכיפה תפתור את בעיות לוד. חשוב לזכור שהסממן השלטוני ואף הריבוני היחידי שהיה בשנים האחרונות בחלקים מסוימים של העיר לוד היא המשטרה לבדה".
לדבריהם, "מדובר בבעיה מורכבת הדורשת טיפול כולל במספר תחומים - חינוך, רווחה, תשתיות ואכיפה. החלטת הממשלה מהווה צעד חשוב בהקשר זה".