חם ומתוחכם: מרק חומוס וכופתאות חריסה
התחושה ש"הנה מגיע החורף" מספיקה לנו כדי לרוץ למטבח, לשלוף סיר גדול ולהכין מרק שיש בו כל טוב: גרגירי חומוס נימוחים, כופתאות פיקנטיות וקישוטים שמשלימים את הטעמים
מרק חומוס
מתכון של השף ירון שנבל, קייטרינג "שולחן השף"
המרכיבים (ל-4 מנות):
150 גרם גרגירי חומוס שהושרו במים במשך לילה, מסוננים
1 ליטר ציר עוף
2 כפות שמן זית
מיץ לימון מ-1 לימון
1 גבעול רוזמרין
2 גבעולי תימין
1 בצל
4 שיני שום
מלח
פלפל
2 כפות טחינה גולמית
לכופתאות חריסה:
1 כוס קמח פנקו
2 ביצים
2 כפות חריסה
3 שיני שום קונפי (שום שבושל או נאפה בתנור עד להזהבה)
1 בצל מקורמל (בצל פרוס שמטוגן עם מעט שמן זית עד להזהבה)
מלח
פלפל
לשמן פטרוזיליה:
1/2 צרור פטרוזיליה
שמן זית
לטחינה השחורה:
1 כף טחינת קצח גולמית
מים (בכמות מספקת להכנת הטחינה במרקם מועדף)
מיץ לימון (בכמות מתאימה לטחינה, לפי הטעם)
מלח
פלפל
מרק חומוס (צילום: דניאל לילה)
אופן ההכנה:
- מבשלים בסיר את ציר העוף, החומוס, הבצל, השום, התימין, הרוזמרין, המלח והפלפל כשלוש שעות עד שהחומוס מתרכך.
- מוציאים את הגבעולים של הרוזמרין והתימין וטוחנים את הכל.
- מוסיפים מיץ לימון ואת הטחינה הגולמית וטוחנים שוב.
- הכופתאות: בקערה מערבבים את הביצים עם פירורי הלחם, החריסה, השום קונפי והבצל המקורמל. מערבבים את הכל ונותנים לזה לנוח חצי שעה.
- בודקים את המרקם שהוא לא יבש מדי או רטוב מדי, מתקנים: מוסיפים מעט מים או שמוסיפים פירורי פנקו.
- יוצרים כדורים או קטנים או גדולים, כל אחד לפי רצונו. מבשלים את הכדורים בסיר עם מי מלח, במשך ארבע-חמש דקות.
- שמן הפטרוזיליה: טוחנים בבלנדר את הפטרוזיליה עם שמן זית, את שמן הזית מוסיפים לאט לאט, תוך כדי ערבוב, עד שנוצר מרקם חלק.
- הטחינה השחורה: בקערה מערבבים את הטחינה הגולמית עם מיץ לימון ומעט מים, עד שמתקבל המרקם הרצוי לטחינה ומוסיפים מלח, פלפל.
- הרכבת המנה: מוזגים את המרק לקערות מרק. מניחים את הכופתאות במרכז ומקשטים עם שמן הפטרוזיליה ועם הטחינה השחורה.
מרק חומוס עם כופתאות חריסה
צילום: דניאל לילה
מומלצים