ברק הבטיח למבקר להקפיא את בריק, וזומן שוב
שר הביטחון הודיע למבקר כי "כדי למנוע כפילויות בבדיקה", החליט להקפיא את פעילות ועדת בריק שמינה לחקירת פרשת המסמך. נמסר לו כי הוא והרמטכ"ל יזומנו להעיד שוב
שר הביטחון, אהוד ברק, סיים אחר-הצהריים (יום א') את פגישתו עם מבקר המדינה, מיכה לינדנשטראוס, שאליה זומן כדי לשטוח את גרסתו בפרשת המסמך המזויף. בין היתר, התייחס ברק גם ליחסים הרעועים בינו לבין הרמטכ"ל, רב-אלוף גבי אשכנזי, שזומן גם הוא ללשכת המבקר, וכן הוא נשאל על המתח בתוך המטכ"ל עצמו.
בפגישה מסר ברק למבקר כי קיבל את עמדתו והחליט להקפיא את פעילותה של ועדת בריק לבחינת המסמך. בהודעה מלשכתו של שר הביטחון נמסר כי המהלך נועד "למנוע כפילויות בבדיקה".
רכבו של ברק, בדרכו למשרד מבקר המדינה (צילום: אוהד צויגנברג)
מלבד לינדנשטראוס, נכח בפגישה גם ראש החטיבה לביקורת מערכת הביטחון במשרד המבקר, אלוף במיל יעקב (מנדי) אור, והיא נערכה במשרד מבקר המדינה בירושלים. לפי הודעה מטעמו של ברק, "נמסר לשר הביטחון כי הוא צפוי להיקרא לפגישות נוספות אצל מבקר המדינה, עם התקדמות בדיקת הפרשה".
גם בהודעה מטעמו של הרמטכ"ל נמסר כי גם הוא ככל הנראה יזומן בעתיד שוב להעיד.
עוד נמסר, כי מבקר המדינה נועד בעניין פרשת המסמך גם עם היועץ המשפטי לממשלה, עו"ד יהודה וינשטיין. בימים ובשבועות הקרובים צפויים להגיע אל המבקר גם חלק מאלופי המטכ"ל שיישאלו גם הם על המסמך המזויף.
זימונו של ברק אל משרד המבקר בא בהמשך לבדיקת הפרשה, שהחלה כבר לפני כמה שבועות תחת מעטה של חיסיון, וכעת החלה את שלב העדויות שבה, שבמהלכו ישטחו לראשונה בכירי מערכת הביטחון את גרסאותיהם על שאירע.
בצמרת צה"ל אמנם הביעו שביעות רצון מבדיקת המבקר, לאחר שקצינים בכירים ציינו כי ישנה חשיבות עליונה לכך שגורם חיצוני הוא שייבחן את הפרשה,
אך עם זאת - נראה כי הדבר עלול לגרור החרפה במערכות היחסים בדרגים הגבוהים בצבא ובמערכת הביטחון כולה.
"גם אם יהיו אצל המבקר אמירות קשות ותיווצר תחושה לא נעימה, אי אפשר להימנע מכך", הודה גורם ביטחוני. עם זאת, ההערכה הרווחת במערכת הביטחון היא כי לבדיקת המבקר לא יהיו השלכות על כניסתו של יואב גלנט ללשכת הרמטכ"ל עם סיום חפיפתו לתפקיד, בפברואר הבא.