שתף קטע נבחר
 

בוקר של דגים ונקניקיות

סלט מטיאס עם שמנת חמוצה, פרוסות לחם עם סלמון מעושן ורוטב חזרת ומנה של 3 סוגי נקניקיות עם רוטב עגבניות - רפי אהרונוביץ' ממציא בראנץ' חורפי וטעים

"עוד בראנץ' אחד", אמרתי לגברת, "ואבדנו". נמאס. מה כבר אפשר לחדש? עשינו מזרחי, עשינו מערבי, עשינו פיוז'ן, עשינו אקזוטי, עשינו בוקר סטייק וביצים, עשינו בוקר בייגל ולקס. פסו רעיונותיי.

 

"כן", היא אמרה, "אבל החבר'ה חזרו". כלומר: כאשר אני הייתי על ערש דווי הם היו בחו"ל ואני עוד צריך להאכיל אותם. תוך תחושת חוסר ברירה, שרכתי את הסינר. מה שיצא זה בראנץ' חורפי וטעים.

 

שתי המנות הראשונות היו מהצד האירופאי ושתיהן כללו מטיאס (הרינג). הראשונה:

 

סלט מטיאס קלאסי

המרכיבים: 

4 פילה מטיאס משובח, חתוך לפלחים דקים

1 בצל סגול, חתוך לקוביות קטנות

1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה

1 כף מיונז

3 גבעולי בצל ירוק קצוצים

מעט שמיר קצוץ דק

1 כפית גדושה צלפים מסוננים

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל המרכיבים.
  2. משאירים במקרר לחצי שעה או יותר.
  3. מגישים עם וודקה קפואה וחלה מהסופר שהכנסנו לתנור ל-10 דקות.

 

סלט מטיאס משופר

המרכיבים: 

4 פילה מטיאס, חתוכים לפלחים דקים

1 תפוח עץ גרני סמית גדול, מקולף ומגורר בפומפייה גסה

1 כפית ריבת משמש (לא להיבהל, תסמכו עליי)

1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה

1 כף מיונז

1 בצל סגול גדול, קלוף וקצוץ דק מאוד

1/2 כפית פלפל שחור טחון

 

אופן ההכנה:

  1. נסו את זה עם אותה וודקה ואותה חלה, ואני מציע לא לגלות לאף אחד מראש על ריבת המשמש.


(צילום: index open)

 

זה השלב לעשות הפסקה בבראנץ', להוריד עוד שוט וודקה, לנהל דיון קצר אודות מהות החיים, משבר הגיל, בועת הנדל"ן ותכנון הטיול הבא. לפני שנעבור למנה הבאה, אזכיר לכם רק שכדאי לבחור מטיאסים משובחים ונימוחים במיוחד, כלומר כאלה שלא יהיו מהסוג הסגול מדי (מה שמחשיד לגבי תוספת של צבע מאכל), או בקיצור - השקיעו כסף במטיאס. הציפו אותם בבית בשמן רגיל, ואל תשכחו לסנן היטב לפני ההכנה.

 

ומי שחייב עוד סוג של דגים, הנה רוטב שהולך נפלא עם סלמון מעושן או גרבדלקס על לחם שחור עם בצל. לרוטב הזה צריך מיכל שמנת חמוצה, מעט מלח ופלפל וכפית חזרת לבנה (כזאת מצנצנת). מערבבים היטב, מורחים על לחם, מוסיפים מספר פרוסות סלמון ובצל. אם תכינו מגש מלא פרוסות כאלו, זו תהיה פתיחה נהדרת לבראנץ' או סתם נשנוש.

 

מייד אחרי ההפסקה עברנו למנה השנייה:

 

3 סוגי נקניקיות על רוטב עגבניות עם טחינה או יוגורט

המרכיבים (ל-8-6 רעבים):

6 נקניקיות צ'וריסו

6 נקניקיות מרגז

6 נקניקיות ווינר או דומות

2 בצלים, קלופים וקצוצים

6 עגבניות גדולות, חלוטות, מקולפות וחתוכות לקוביות

2 כפות רסק עגבניות

מלח ופלפל שחור

1/2 כפית אבקת קארי

שמן זית לטיגון

 

אופן ההכנה:

  1. במחבת גדולה או סוטז מטגנים במעט שמן את הצ'וריסוס והמרגז. חורצים אותן מעט למען לא יתפוצצו. אחרי מספר דקות מוסיפים את נקניקיות הווינר, שצריכות טיגון קצר יותר. מטגנים עוד מספר דקות ביחד, מוציאים ומניחים בקערה מכוסה.
  2. שמים במחבת מעט שמן זית, מכניסים את הבצל, ממליחים ואחרי מספר דקות מוסיפים את העגבניות, הפלפל והקארי.
  3. מבשלים תוך ערבוב על אש קטנה עוד כ-15 דקות, מחזירים את הנקניקיות ומבשלים מכוסה עוד כ-5-6 דקות. ניתן לפני שמחזירים את הנקניקיות לחתוך אותן לחצי, מה שיקל על החלוקה בסוף.
  4. מקשטים בבצל ירוק טרי ומגישים עם יוגורט סמיך או טחינה, לפי יכולתכם או טעמכם.
  5. במקביל, מבשלים תפו"א בקליפתם עד ריכוך, מקלפים, מועכים בצורה גסה על מנת שייווצרו גושים גדולים, מטפטפים שמן זית ומלח בשפע ומניחים ליד.

 

מי שרוצה להגיש מנה זו כארוחה בפני עצמה, מוזמן להגיש ליד זה טוסטים או ברוסקטות ועליהם שעועית אפויה עם תימין, עגבניות ושום. אופן ההכנה הוא כדלקמן:


מרגז (צילום: ירון ברנר)

 

שעועית אפויה עם תימין, עגבניות ושום

המרכיבים:

1 כוס שעועית יבשה שהושרתה לילה במים, מסוננת

8-10 שיני שום קלופות 

2-3 כפות רסק עגבניות איכותי

1 פלפל אדום חריף קטן, קצוץ (לא חובה)

150 גרם בייקון או חזה אווז קצוץ דק מאוד (לא חובה)

 

אופן ההכנה:

  1. משרים 1 כוס שעועית יבשה ללילה ומסננים.
  2. לכלי חסין אש מכניסים את השעועית, מוסיפים שיני שום, רסק עגבניות ופלפל אדום חריף, אם רוצים.
  3. מציפים במים ומוסיפים עוד ס"מ מעבר לגובה השעועית. עוטפים היטב בשני ניירות כסף ומכניסים לתנור שחומם ל-160 מעלות לכשעה וחצי.
  4. מוציאים, מוסיפים מלח ומעט תימין, מכסים שנית ואופים עוד כחצי שעה.
  5. הטריק פה הוא לדאוג שהתבנית מכוסה היטב. מי שרוצה או יכול, שיוסיף פנימה מההתחלה כ-150 גרם בייקון או חזה אווז קצוץ דק מאוד. כאשר התבשיל מוכן, אם נשארו יותר מדי נוזלים, אפשר להשאיר לא מכוסה עוד מספר דקות בתנור.
  6. מכינים ברוסקטות על ידי מריחת שמן זית על פרוסות לחם לבן וקלייה על מחבת פסים, או אפילו סתם טוסטים עליהם מניחים כף גדושה מהשעועית. קחו בחשבון ששעועית אפויה כזאת, נקניקייה טובה ותפוח אדמה, הם שילוב קטלני. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים