שתף קטע נבחר

בוטלו הטיולים בחוג לגיאוגרפיה בת"א: "אבסורד"

בעקבות קיצוצים, הוחלט באוניברסיטת תל אביב לבטל את הטיולים הכוללים לינה. הסטודנטים טוענים שאין תחליף להגעה לשטח, אך בהנהלה מתעקשים: הלימודים לא ייפגעו

הסטודנטים ממשיכים לחוות על בשרם את המשבר במדעי הרוח : תלמידי החוג לגיאוגרפיה באוניברסיטת תל אביב זועמים על החלטת ההנהלה לבטל את הטיולים הכוללים לינה, בשל קיצוץ בתקציבים. "הטיולים הם חלק בלתי נפרד מלימודי הגיאוגרפיה והמשמעות של הביטול היא פגיעה קשה בלימודים", אומרים הסטודנטים, "זה כמו שיבטלו לסטודנטים לרפואה את הלמידה בבתי החולים".

 

בשנים האחרונות סובל החוג לגיאוגרפיה משורת קיצוצים, שאילצו את ראשי החוג לחסוך בהוצאות. לאחרונה הוחלט לבטל את הטיולים הלימודיים למצפה רמון ואילת ולהסתפק בסיורים בני יום אחד באתרים במרכז הארץ.

 

בטיול למצפה רמון, שמיועד לתלמידי שנה א' ואורכו שני לילות, אמורים הסטודנטים ללמוד על תנאי

האקלים, הקרקע והתהליכים הגיאולוגיים באזור. בטיול לאילת, שמיועד לתלמידי שנה ג' ואורכו שלושה לילות, הם אמורים ללמוד על בעלי החיים, הצמחייה, תנאי השטח ותבניות הנוף והקרקע בהרי אילת.

 

"התחושה היא שמזלזלים בסטודנטים והיכן שאפשר לקצץ אז מקצצים", טוען ארז כהן, נציג החוג באגודת הסטודנטים. "זה פשוט אבסורד. הם רוצים שנלמד ממצגות ותמונות, אבל כשמדברים על לימודי גיאוגרפיה, במיוחד כשחלקנו רוצים להיות מורי דרך בעתיד, אין תחליף להגעה לשטח כדי ללמוד על תהליכים של הטבע. בסיור של כמה שעות לא ניתן ללמוד כלום כי עד שמתמקמים באתר עובר זמן רב ומהר מאוד מחשיך וצריך לחזור הביתה".

 

"דוגמא חיה לפגיעה בהשכלה הגבוהה" 

יו"ר אגודת הסטודנטים של אוניברסיטת תל אביב, רן לבנה, מסר כי "ביטול הסיורים הלימודיים הוא דוגמא חיה לפגיעה שממשיכה לספוג מערכת ההשכלה הגבוהה כתוצאה מהיעדר תקציבים. אנו מצרים על כך שהחוג נאלץ להתפשר דווקא על תוכנית הלימודים ועל איכות התואר, ומקווים שהנהלת החוג והאוניברסיטה יוכלו למצוא פתרון אחר על מנת לאפשר את קיום הסיורים הללו, ההכרחיים לתוכנית הלימודים".

 

הסטודנטים בחוג טוענים גם כי מבנה הפקולטה שלהם, שנמצא מחוץ לכתלי האוניברסיטה, סובל מהזנחה קשה. הם מעלים מספר ליקויים, בהם היעדר נגישות לנכים, תאי שירותים שאינם ראויים לשימוש, היעדר מאבטחים בין חמש לשמונה בערב וכן היעדר גינון וטיפול בצמחייה סביב המבנה.

  

"לפני כחצי שנה, סוכם עם מנכ"ל האוניברסיטה על העברת תקציב של מאה אלף שקלים לשיפוץ תאי השירותים בבניין וכן שיש צורך להנגיש את הבניין באופן מלא ומיידי ולוודא שהבניין מאובטח גם בשעות הערב", אמר לבנה, "חצי שנה מאוחר יותר, מרבית חדרי השירותים המרכזיים טרם שופצו, והבניין עדיין לא נגיש על אף התקציב שהוקצה לכך. העיכוב והסחבת בהנגשת הבניין תמוהים ומבישים בעינינו. לא הגיוני שסטודנט בכסא גלגלים לא יוכל להיכנס למוסד אקדמי המתוקצב על-ידי המדינה. מעבר לכך, לא ייתכן שסטודנטים הלומדים בחוג, המשלמים שכר לימוד זהה בגובהו לכלל הסטודנטים באוניברסיטה, לא נהנים מאותם תנאי לימוד".

 

"קיצוצים דרסטיים בתקציב" 

מאוניברסיטת תל אביב נמסר בתגובה: "אכן, מערכת ההשכלה הגבוהה סבלה בשנים האחרונות

מקיצוצים דרסטיים בתקציב. בשל כך, מסלול הטיול אכן הוחלף ליעד קרוב יותר, שאינו מצריך לינה, וזאת מבלי לפגוע בתוכנית הלימודית. יצוין כי תוכניות במסלולי הטיולים מתבצעות מדי פעם על פי הצרכים".

 

עוד נמסר כי "הבניין מונגש לנכים בהתאם לתקנות הנגישות שהיו קיימות בעת בנייתו. באולמות ובחדרים, בהם אין נגישות לנכים, לא מתוכננת ולא מתקיימת פעילות לסטודנטים נכים. במהלך השנים הבאות מתכננת האוניברסיטה להנגיש את כל חלקי הבניין לנכים. בנוסף, לאחרונה שופצו מן היסוד ארבעה תאי שירותים ושניים נוספים נצבעו והוחלפו בהם הברזים". לגבי האבטחה והגינון נמסר כי: "הבניין מאובטח על פי הנחיות משטרת ישראל ואילו האוניברסיטה פועלת בימים אלה לשיפור הגינון בסביבת הבניין".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אוניברסיטת תל אביב. התלמידים זועמים
צילום: שאול גולן
מומלצים