מפלס הכינרת צנח במטר מחודש יולי
לאחר חודש יבש במיוחד, עומד מפלס האגם הלאומי על 213.88 מטר מתחת לפני הים, פחות ממטר עד לקו שממנו אסורה השאיבה. בנובמבר צפוי המפלס לרדת בעוד כ-10 ס"מ. במאגר ירקון תנינים נרשם שפל היסטורי
מפלס הכנרת ירד בכ-20 ס"מ באוקטובר, ובכמעט במטר שלם מאז חודש יולי. מפלס האגם הלאומי עומד כיום על 213.88 מטר מתחת לפני הים - פחות ממטר עד לקו השחור, שממנו אסורה השאיבה. כך עולה מנתוני השירות ההידרולוגי ברשות המים, שפורסמו היום (ג') לסיכום חודש אוקטובר.
ברשות המים מציינים, כי הירידה של חודש אוקטובר מסכמת חודש יבש במיוחד, במיוחד על רקע הירידות המשמעותיות שנרשמו בחודשים הקודמים וכן בהשוואה לשנה שעברה. כך למשל, בין חודש יולי לספטמבר ירדה הכנרת ב-72 ס"מ.
"כמויות המשקעים הנמוכות באוקטובר 2010 בולטות ביחס לכמויות בתקופה המקבילה אשתקד, אז ירדו כמויות משקעים גדולות בחלקים הצפוניים והמרכזיים של אגני החוף, הכרמל, הגליל המערבי וחלקים מאגן ההיקוות של הכנרת", נמסר מהרשות.
עוד מדגישים ברשות, כי שני אירוע הגשם המקומיים שפקדו עד כה את האזור, היו בקנה מידה קטן יחסית ולא היתה להם השפעה על אזורי התנקזות נרחבים. עוד צוין, כי "ישנם מקומות בהם עדיין לא ירדו משקעים כלל מתחילת עונת הגשמים".
גם ים המלח ממשיך להצטמק
בכל הנוגע לתחזיות, רשות המים פרסמה בתקופה האחרונה מספר הערכות לפיהן צפויה שנה שביעית ברציפות של בצורת וחורף שחון, לפיכך כבר במהלך החודש הקרוב צפוי המפלס להמשיך לרדת בעוד כ-10 ס"מ.
מפלס הכנרת כיום נמצא 88 ס"מ מתחת לקו האדום התחתון (213 מטר מתחת לפני הים - י.ד). עם זאת יש גם בשורה אופטימית - מפלס זה גבוה ב-45 ס"מ מהמפלס ששרר באגם בתקופה המקבילה אשתקד.
מצב מאגרי המים באופן כללי אינו מזהיר גם כן. מנתוני הרשות עולה, כי אגן ירקון תנינים, אחד ממאגרי המים המרכזיים והחשובים של ישראל, הוסיף לרדת גם החודש והגיע לשפל היסטורי, בעיקר בדרומו.
כיום נמוך המפלס נמוך ב-38 ס"מ ביחס לקו האדום וב-22 ס"מ ביחס למפלס המקביל שנה קודמת. במרכז האגן נמדדה החודש ירידה והמפלס הגיע לרום הנמוך ב-60 ס"מ מתחת "לקו האדום". בצפון האגן נמדדה החודש ירידה של 3 ס"מ. המפלס גבוה ב-44 ס"מ מעל הקו האדום.
מצבו של ים המלח גם כן אינו מעודד. בתחילת השבוע עמד המפלס על רום של 423.92 מטם מתחת לפני הים - ירידה של 9 ס"מ ביחס לחודש הקודם, על רקע ירידה של 16 ס"מ נוספים שנרשמו בחודש ספטמבר. ברשות מסכמים, כי בכל שנת 2009-10 (השנה ההידרולוגית), ירד מפלס ים המלח ב-94 ס"מ.