המטרה: 100 מגה ביט במחיר סביר לכל ישראלי
שר התקשורת, משה כחלון, יצא בהתקפה על חברות התקשורת הפרטיות, על שאינן פורסות די סיבים ומונעות מתושבי הפריפריה גישה לאינטרנט מהיר. "נחייב את חברת החשמל ברישיון אוניברסלי, שיחייב אותה לפרוס תשתיות גם בפריפריה"
שר התקשורת מבטיח - מהירות גלישה גבוהה לכל אזרחי ישראל. משה כחלון, אמר היום (ד') במסגרת דיון על שירותי האינטרנט בישראל, שנערך בוועדת המדע של הכנסת: "היעד של משרד התקשורת הוא פס רחב של 100 מגה ביט לשנייה במחירים סבירים ונוחים, לכל צרכן". האמצעי: חברת החשמל, שתספק תשתית אינטרנט מהיר שתתחרה בתשתיות של בזק ו-HOT, וכבל תת ימי נוסף, שתקים חברת בזק בינלאומי. עוד אמר השר: "נחייב את חברת החשמל ברישיון אוניברסלי, שיחייב אותה לפרוס תשתיות גם בפריפריה".
השר אמר כי ספקיות התשתיות הקיימות, HOT ובזק, לא פורסות די סיבים. יש פריסה נרחבת, אולם עדיין אין כיסוי כלל ארצי. ולכן הוא מקדם מתן רישיון לחברת החשמל, בהתאם להחלטת הממשלה ב-2004, כדי שתספק שירותי אינטרנט מהיר באמצעות התשתית שלה ובאמצעות הרחבתן, בהשקעה של מעל למיליארד שקל.
בנוסף, המשרד מקדם פריסת סיבים עד הבית. לפי נתוני המשרד, ספקי תקשורת בעולם פורסים סיבים עד בית הלקוח (Fiber to the home), מה שמביא לקצבים גבוהים ולהורדה במחיר למגה-ביט.
במקביל, חברת בזק בינלאומי הודיעה רשמית שהיא מתכוונת להקים תשתית תקשורת עצמאית, כבל תקשורת תת ימי בבעלותה המלאה, שיונח בים התיכון וישמש לשירותי טלפוניה ואינטרנט בין ישראל לעולם.
השר כחלון בירך את בזק בינלאומי על החלטתה להשקיע בכבל תת ימי נוסף, באומרו כי הוא מעודד תחרות. לדבריו קבוצה ברשות האחים יהודה וזהב זיסאפל מבקשת להקים כבל נוסף.
כיום, תשתית התקשורת הבינלאומית היוצאת מישראל נסמכת על כבל יחיד של חברת מד נאוטילוס שהינו בבעלות טלקום איטליה. לפי בזק בינלאומי, הכבל החדש, שיוקם במהלך 2012, ישלש את נפחי הקיבולות הבינלאומיות היכולות לצאת את ישראל, יאפשר מענה אופטימאלי לביקושים ההולכים וגדלים לרחבי פס באינטרנט הקווי, הסלולארי ובשירותי ה-DATA ללקוחות עסקיים.
לפי בזק בינלאומי הכבל החדש יצא מתחנת הנחיתה אשר תקים החברה בתל אביב ויגיע עד לתחנת נחיתה נוספת שתקים החברה באיטליה. לשם ייצור הכבל והנחתו בים, התקשרה בזק בינלאומי עם חברת ASN- Alcatel Submarine Networks שמייצרת ופורסת כבילה תת ימית לתעשיית הטלקום העולמית. באיטליה, יתפצל הכבל בפריסה יבשתית לצמתי אינטרנט מרכזיים באירופה ובהם ללונדון ולפרנקפורט, שם ממוקמות חוות שרתים השייכות לבזק בינלאומי.