המוסר של הדג: סביצ'ה ים תיכוני
מחפשים את ריח הים גם כשאתם רחוקים ממנו? הנה מתכון לסביצ'ה בשילוב קולרבי, אשכולית, שומר וזיתים, ואם תהיו שקטים אולי אפילו תשמעו את רחש הגלים
סביצ'ה מוסר
באדיבות השף אורן ירושלמי, מסעדת הסקאלה
המרכיבים (ל-4 סועדים):
300 גרם (נטו) פילה מוסר ים טרי נקי מעור ועצמות
2 קולרבי קטן קלוף, פרוס דק מונח בתוך מרינדת מיץ לימון טרי, מלח ופלפל
2 שומר צעיר וקטן פרוס דק לאורך
6 זיתי טאסוס מגולענים וקרועים לחתיכות
4 פילטים גדולים של אשכולית לבנה, כל פילה חתוך ל-3 חתיכות
6 ענפי שומר
2 צנוניות פרוסות דק
מיץ לימון טרי מ-1 לימון
שמן זית לפי טעם
מלח ים, פלפל שחור גרוס לפי טעם
סביצ'ה מוסר (צילום: דן פרץ)
אופן ההכנה:
- חותכים את פילה המוסר לקוביות גדולות ומחלקים ל-3 מנות של 100 גרם.
- חותכים נייר אפייה לריבועים בגודל 15 ס"מ על 15 ס"מ, לוקחים שני דפים משמנים מעט עם שמן זית את נייר האפייה, מניחים 100 גרם דג על נייר אפייה משומן ומכסים בנייר אפייה נוסף.
- בעזרת פטיש קרפצ'יו, או פטיש שניצלים, דופקים את הדג קלות על מנת לקבל אפקט כמו בקרפצ'יו, רק קצת יותר עבה.
- מניחים על צלחת את הקולרבי ויוצרים מעין עיגול חלול. מעל הקולרבי מניחים את הקרפצ'יו דג. מפזרים מעל הדג את האשכולית, השומר, זיתי הטאסוס, הצנוניות ומתבלים במלח, פלפל, מיץ לימון ושמן זית, מוסיפים את ענפי השומר ומגישים לצד לחם איכותי.
צילום: דן פרץ
מומלצים