שתף קטע נבחר

 

נחתם הסכם קופרודוקציות בין ישראל לאנגליה

אחרי כמעט תשע שנים של משא ומתן מקרטע, עכשיו זה קורה: תסריטאים, במאים ומפיקים ישראלים יוכלו ליהנות משיתופי פעולה נרחבים עם הקולגות בממלכה הבריטית

למרות המצב המתוח בין בריטניה לישראל, הסכם קופרודוקציות בין המדינות ייחתם השבוע, במטרה לעודד שיתופי פעולה בין יוצרים ומפיקים ישראלים ובריטיים. זהו הסכם הקופרודוקציות העשירי עליו חותמת ישראל ובמשרד התרבות מגדירים אותו כבשורה ומדגישים: "ההסכם עתיד להגדיל משמעותית את היקף המימון לסרטים ישראלים ולהעשיר את הנוף התרבותי של שתי המדינות".

 

הסכמי קופרודוקציות נחתמו עד כה בין ישראל לבין אוסטרליה, בלגיה, ברזיל, קנדה, צרפת, גרמניה, הונגריה, איטליה, פולין ושבדיה. טיוטות הסכם מחליפות בימים אלה ידיים גם בין קרן הקולנוע הרוסית לקרן הקולנוע הישראלי בראשות כתריאל שחורי.

 

חתימת ההסכם עם בריטניה היה מהמורכבים שידעה ישראל. בתום תשע שנים של משא ומתן שהופסק ונמשך, הצליחו הצדדים להגיע להסכמה. "להבדיל מצרפת וגרמניה, המדיניות של אנגליה באופן כללי אינה דוגלת באֲמנוֹת מסוג זה ומעבר לכך למפיקים הבריטיים אין מסורת, ניסיון או תיאבון לשיתופי פעולה כמו שיש למשל למפיקים צרפתים וגרמנים", אומר שחורי.

 

"מצד שני הם יודעים שזה חלק מהמשחק בזירה הבינלאומית כיום. אני חושב שהם הבינו שהם מפסידים כישרון וכוחות עולים כמו גם הזדמנויות כלכליות. האנגלים ראו איך הגרמנים והצרפתים שהיו שותפים בין היתר בסרטים כמו 'ואלס עם באשיר', 'מדוזות', 'עג'מי' או 'לבנון'". נוסח ראשון של ההסכם נכתב כבר בנובמבר 2008, אך לחצים פוליטיים מסמסו את החתימה בפועל. היום אומר שחורי: "זה שאנגליה הסכימה לשנות מדיניות באופן כללי, זה מדהים, ועל כך להוסיף שמדובר בהסכם עם מדינה קטנטונת כמו ישראל ולא הודו וסין שנחשבות לתעשיות ענק, זה באמת יוצא דופן ומבחינתנו זו אמירה".

 

אז למה זה טוב לנו?

 

"כי אנחנו מתרחבים לעוד טריטוריה ובכך מקלים מאוד על סיכויי שיתוף הפעולה עם עולם הקולנוע הבריטי ויוצריו. עד היום היה קשה פורמלית ואופרטיבית לקיים שיתופי פעולה שכאלה. ההסכם הזה פותח בפנינו שוק חדש,

אבל לא פחות חשוב -פרויקטים, תסריטים, רעיונות וסיפורים שנאגרו במגירות אצלנו ואצלם, וכעת יוכלו להגיע בקלות יתרה לכלל מימוש. כששליש מהכסף שמושקע בקולנוע הישראלי מקורו בחו"ל, פתיחת הערוץ הבריטי מסמנת סיכוי לצמיחה".

 

כשבריטניה מהווה בשנים האחרונות את חוד החנית הקורא לחרם תרבותי ואקדמי על ישראל , הסכם כזה הוא בכלל פרקטי?

 

"בהחלט. אני מיודד מאוד עם מנהלי קרן הקולנוע הבריטית ועם אנשי תחום הקולנוע גם ב-Channel 4 וגם ב-BBC ואני יכול להעיד שיש הערכה אדירה לאנרגיה היצירתית ולכישרון שבאים מהארץ. יש גם הערכה רבה כלפי החופש היצירתי של יוצרים ישראלים, ולכן עם כל ההסתייגויות שיש להם, יש גם סקרנות רבה לעבודה משותפת".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים