חוק חדש בארה"ב: אסור למכור צעצועים בארוחות ילדים
החוק החדש מצטרף למלחמה שמנהל הממשל בארצות הברית במגפת ההשמנה. מי שירצה להוסיף צעצוע לארוחת ילדים ייצטרך לדאוג שהיא תכיל פחות מ-600 קלוריות. תאגיד מקדונלד'ס האמריקני: "אנחנו מאוכזבים עד מאוד מההחלטה". בישראל המצב שונה - לא יותר מ-400 קלוריות למנת ילדים
בארצות הברית ממשיכים לנסות ולהילחם במגפת ההשמנה בקרב ילדים: חוק חדש שעבר לראשונה בסן פרנסיסקו יאסור לצרף לארוחות ילדים שאינן בריאות צעצועים, ובכך עשוי להוריד את המשיכה הגדולה אליהן. הראשונה שהעבירה את החוק היא העיר סן פרנסיסקו, ברוב של שמונה מול שלושה, והוא ייכנס לתוקפו החל בראשון לדצמבר.
איגוד המסעדות האמריקני ותאגיד מקדולנד'ס היו בין המתנגדים לחוק,
בטענה שחלוקת הצעצועים בארוחות היא "חלק מהכיף של הארוחה".
חושבים על בריאות הילדים
החוק החדש נועד להקנות הרגלי תזונה בריאים לאומה האמריקנית, שממשיכה להיאבק במגיפת ההשמנה הפוקדת את ארצות הברית מזה שנים ארוכות. על פי החוק ניתן יהיה לחלק צעצוע בתוך ארוחת ילדים רק אם היא תכיל פחות מ-600 קלוריות, יהיו בה פירות וירקות ומשקה ללא כמויות גבוהות של סוכר או שומנים."הילדים שלנו חולים", אמר לסוכנויות הידיעות אריק מאר, מפקח תזונתי שהיה מיוזמי המהלך. "שיעורי ההשמנה בסן פרנסיסקו גבוהים ביותר, בעיקר בילדים שחורים. על תעשיית המסעדות יהיה לחשוב על בריאות הילדים ובכך להצטרף למסעדות המקומיות, שכבר התחייבו למזון בריא".
מקדונלדס: זה לא מה שהלקוחות רוצים
מי שכמובן התנגדו לחוק החדש היו איגוד המסעדות האמריקני ותאגיד מקדולנדס. "אנחנו מאוכזבים עד מאוד מההחלטה", אמרה, בהודעה נגדית לעיתונות, דוברת מקדולנד'ס האמריקני.
"זה לא מה שהלקוחות רוצים, ואף לא מה שהם ביקשו. צעצוע בתוך ארוחת ילדים הוא חלק מהכיף של המשפחה כולה".
מקדונלד'ס החלה לחלק צעצועים בארוחות הילדים בשנת 1979. בשנים האחרונות מצורפים לארוחות ילדים מוצרים ובובות הקשורים לסרטים כמו "שרק" ואחרים. בשנת 2006 הוציאה מקדולנד'ס סכום של כ-520 מיליון דולר על צעצועים בארוחות ילדים וקידום ארוחות הילדים.
על פי נתוני המרכז האמריקני לבקרת מחלות, 15% מהילדים בארצות הברית סובלים מהשמנת יתר, מה שמעמיד אותם בסיכון ליתר לחץ דם, סוכרת, מחלות לב וסרטן. בחלק מהמדינות שיעור ההשמנה עולה על 30%.
בישראל, לעומת זאת, המצב טוב יותר - מקדונלד'ס ישראל פועלת מזה מספר שנים כדי ליצור ארוחות דלות בשומן ובקלוריות, וארוחות הילדים של הרשת מכילות פחות מ-600 קלוריות.