טושיבה Folio 100: מחשב לוח להמונים
הנחנו יד על הטאבלט של טושיבה, שהוא חזק יותר מכל מתחריו מבוססי ה-ARM ומציג יכולות מולטימדיה מעולות ועיצוב נוח ותכליתי, וגילינו שלמרות היתרונות, דווקא אנדרואיד 2.2 מרחיקה ממנו את כתר מחשבי הלוח
החורף אולי מתעכב, אבל כבר זמן מה נופל עלינו גשם של מחשבי לוח. לפני כמה חודשים קיבלנו אב טיפוס של הטושיבה ליברטו W1100, טאבלט בעל שני מסכי שבעה אינץ'. בדקנו אותו לעומק, וגילינו שלמרות שהוא מחשב מעניין, מערכת ההפעלה שלו (Windows 7) מסורבלת מדי עבור טאבלט, והוא לא יוכל להתחרות באייפד ובגלקסי טאב.
אבל טושיבה לא מוותרת בקלות, בטח לא כשמדובר בשוק כל כך מעניין ומתפתח. בספטמבר חשפה החברה את ה-Folio, מחשב לוח חדש ורב עוצמה, שמבוסס על אנדרואיד 2.2. רגע לפני שהוא מגיע לחנויות באירופה, השגנו לסקירה את הדגם הראשון של הטאבלט החדש. התוצאות לפניכם.
עיצוב ומבנה: קסם עממי
הפוליו הוא מחשב לוח פשוט למראה. הוא אמנם אלגנטי למדי, אבל לא מסנוור, כמו האייפד או הגלקסי טאב. בעוד סמסונג, אפל וחברות אחרות בחרו בסטייל, טושיבה בחרה בשימושיות.
גב הפוליו עשוי מפלסטיק ABS שחור, מה שמצמצם העברת חום ומאפשר עבודה ממושכת בנוחות. הגב גם מחוספס, כדי להבטיח אחיזה יציבה – דבר שאין למתחרים, בינתיים. הגוף דק מאוד (14 מילימטר), אבל קצת יותר כבד מהאייפד (760 מול 680 גרם). חבל שאיזור השקעים (עליהם נרחיב בהמשך) מחופה בכיסוי פלסטיק דק ולא נוח, שמזכיר מצלמות דיגיטליות פשוטות.
המידות נוחות מאוד לעבודה: מסך רב מגע בגודל 10.1 אינץ', ברזולוציה של 1024x600, ובהירות מצויינת (שתוכלו לבחור מתוך שלוש דרגות). המסך הקפסיטיבי מסוגל לזהות עד ארבע אצבעות בו זמנית, מה שמאפשר הפעלה בשלל מחוות (בהתאם לאפליקציה, כמובן). זווית הצפיה של המסך לא רחבה כמו של האייפד, אבל היא לא רעה.
בחזית הפוליו נמצאים ארבעת הכפתורים הקבועים של מכשירי האנדרואיד (תפריט, חיפוש, מסך הבית וחזרה), ומעליהם נורית חיווי הפעלה.
בפינה הימנית העליונה שלו תמצאו כפתור הפעלה, ווליום ועוד תוסף מעניין אחד: עינית אינפרא אדום.
מי צריך אינפרא אדום בעידן של בלוטות' וקישוריות WiFi? ובכן, אתם: העינית נועדה לתקשר עם שלט רחוק או אמצעי ממשק נוספים. למרות שיש צורך בקו ראייה כדי לקיים תקשורת אינפרה אדום, מדובר בכלי שלא פולט קרינה, וכמעט ולא צורך אנרגיה.
בשורה התחתונה, העיצוב של הפוליו נאה, אבל לא מרגש. המראה הפלסטיקי אמנם לא צועק "אני כאן", אבל הוא מורגש, גם בנקודות בהן הוא לא מספק יתרון. מצד שני, גב הפלסטיק קל מאוד להסרה, וגם לייצור.
יתכן שטושיבה תבחר להציג אותו בשלל צבעים וסגנונות, מה שיתן ללוח שלה יותר אופי מלמתחריו.
ציון:
ממשק: לא מושלם
גוגל עצמה הודתה שאנדרואיד 2.2 אינה מערכת אופטימלית עבור מחשבי לוח, ובצדק. חוויית השימוש היא טובה, אבל לא מושלמת. המקלדת הווירטואלית של האנדרואיד אמנם נוחה למדי, אבל בניגוד לגלקסי, בפוליו אי אפשר לקבל משוב מגע (כמו צליל של הקשה) לכל לחיצת מקש, לפחות בלי אפליקציה חיצונית. בלי משוב כזה, קשה יותר להקליד.
המסך הקפסיטיבי מזהה תנועה בצורה מעולה, אבל בחלק מהיישומים לא ניתן להשתמש ביכולות המולטיטאץ' לתקריב או לסיבוב התמונה – עוד מחלת אנרואיד מעצבנת, שמונעת מהמכשיר מלנצל את מירב יכולותיו. חיישן ההטיה של הפוליו מגיב בתוך חצי שניה, והעיכוב לא מורגש במיוחד. מד המהירות מדויק מאוד.
ועכשיו בחזרה לשקעים. לפוליו 100 יש סט שקעים שמזכיר יותר נטבוק מאשר מחשב לוח – יתרון משמעותי בשוק בו הימצאות שקע USB (ללא כבל מקשר חיצוני) נחשבת לנדירה למדי. תמצאו בו גם שקע USB, גם מיני USB וגם HDMI, לצד שקעי אזניות ומיקרופון.
יש לו גם קורא כרטיסים משולב (MMC/SD) שיאפשר לכם להוריד תמונות ממצלמה דיגיטלית במהירות, או להגדיל את הזיכרון המובנה בו (16 גיגה) בעד 32 גיגה נוספים.
יש לו גם תאימות DLNA מלאה, לחיבור למכשירי טלוויזיה. בדומה לסמסונג, גם טושיבה שואפת ליצור סביבת עבודה שבה מגוון המכשירים שלה מתקשרים ומעבירים ביניהם תכנים.
ציון:
מולטימדיה: המסך הטוב ביותר
הפוליו מציג סרטים באיכות מעולה: סרטי HD באיכות 1080p רצים חלק ועם צבע עשיר מאוד. זה אחד המסכים הטובים ביותר שראינו בגודל הזה, והביצועים שלו עולים על אלו של כל הנטבוקים שסקרנו עד כה.
לפוליו יש שני רמקולים בחזית, בעלי עוצמה שדומה לרמקולים של נטבוק ממוצע – נתון מרשים למדי: בכל זאת, מדובר במחשב לוח קל ודקיק. איכות הצליל נשמרת היטב גם בעוצמה מירבית.
נגן המוזיקה המובנה די נוח, אבל לא מציג יותר מדי אפשרויות מיוחדות. הוא תומך במגוון רחב של קבצי מוזיקה, לרבות קבצים באיכות HD, עבור מי ש-MP3 פשוט לא עושה לו את זה.
בחזית נמצאת מצלמת נטבוקים טיפוסית, בעלת רזולוציה של 1.3 מגה פיקסל, שנועדה לשיחות וידאו וצילום עצמי. המיקרופון ממוקם בחזית. דווקא מצלמה אחורית אין לו.
על המחשב מותקנים מספר יישומים שימושיים לצריכת ויצירת תוכן: Fring לתקשורת ומסרים מיידיים, FBReader לקריאת ספרים דיגיטליים במגוון פורמטים, EverNote לכתיבה ושיתוף פתקים והודעות, וחבילת Office On The Go, תוכנות לקריאת קבצי טקסט, מצגות Power Point, וטבלאות אקסל. מבדיקתנו עולה כי השימוש ביישומים האלו נוח מאוד, בדגש על תוכנת המצגות. מצד שני, אלו גרסאות קריאה בלבד. מי שרוצה לבנות מצגת מהפוליו שלו, יצטרך לרכוש את הגירסה המלאה.
ציון:
אפליקציות: טושיבה מרקט
מאחורי כל סמארטפון ומחשב לוח מוצלחים עומדת חנות אפליקציות מכובדת. על אף שהאנדרואיד מרקט היא חנות עשירה מאוד, ושניה בגודלה רק לחנות של אפל – טושיבה בחרה להשאיר את משתמשי הפוליו מחוץ לה.
מאיפה משיגים אפליקציות, שאלתם? רק מהחנות הממותגת של טושיבה, Market Place. בשלב זה אין בה הרבה אפליקציות (כמה אלפים), מתוכן רק חלק קטן יועד ספציפית למכשיר. תמצאו בה מוזיקה לשמיעה ולהורדה, תחנות רדיו (מחולקות לקטגוריות של ז'אנרים מוזיקליים), וקטגוריות שונות של יישומים (רבים מהם מוכרים מאנדרואיד מרקט). הממשק שלה פשוט ונוח מאוד. חבל שאין בה די משחקים מורכבים, שמנצלים את מלוא יכולותיו הטכניות של המחשב.
על אף שאין לו קישור ישיר לחנות של גוגל (אומרת במפורש חוברת ההוראות), עדיין מדובר במחשב מבוסס אנדרואיד. אם יש לכם קובץ הפעלה של אפליקציית אנדרואיד, אפשר להתקין ולהפעיל אותו על ה-Folio.
קחו בחשבון שאפליקציות אנדרואיד רבות לא תומכות בגודל המסך של הפוליו, ולכן אי אפשר ליהנות מהן בצורה מלאה.
ציון:
ביצועים וקישוריות: הלוח החזק ביותר
הפוליו הוא מחשב הלוח הראשון שמפעיל את טגרה 2, מעבד ה-ARM האחרון של אנווידיה. הוא מבוסס על מעבד A9 Cortex דו ליבתי, ששולב עם רכיב GeForce שתוכנן במיוחד לביצוע משימות גרפיות ולתצוגת סרטים באיכות HD מלא.
שתי ליבות שפועלות במהירות של 1 גיגהרץ, מסוגלות להריץ כל אפליקציה בצורה חלקה, ואף מתמודדות היטב עם ריבוי משימות. נתוני הטגרה מתעלים על אלו של ה-A4 שמפעיל האייפד וה-A8 של הגלקסי. נכון לרגע זה, הפוליו הוא טאבלט ה-ARM החזק ביותר בשוק.
הצלחנו להעמיס על המעבד מספיק כדי שיתקע פה ושם, ויאפשר סגירה של אפליקציות רק ב-Force Close. זה לגיטימי, בהתחשב בעובדה שהפעלנו עליו יישומים רבים בו זמנית – אבל חבל שאנדרואיד 2.2 לא מודיעה לך כשהיא נתקעת, אלא פשוט קופאת ומצפה שתבין לבד.
כרטיס הרשת שלו כולל רכיב WiFi ובלוטות'. לדגם שנסקר לא היתה קישוריות סלולרית. בדקנו את הקישוריות האלחוטית שלו בשטח פתוח, ובמבנה – וגילינו שהאנטנה מספקת אות יציב.
בכל הנוגע לחומרה, הפוליו הוא יצירה מרשימה מאוד. חבל שאנדרואיד 2.2 מגבילה אותו.
ציון:
סוללה ופליטת חום: אבא קריר
לפוליו יש סוללת תא בודד, שניתן לפרוק ולהחליף בקלות (שמעתם, אייפד וגלקסי? בקלות!). בשימוש סביר, כשרכיבי ה-WiFi והבלוטות' פועלים, הספיקה הסוללה לשבע שעות.
מסך גדול, מעבד חזק יחסית וגוף קטן נשמעים כמו מתכון בטוח להתחממות, אבל הבחירה של טושיבה בגב מפלסטיק הוכיחה את עצמה כמשלתמת: לפוליו אין התחממות מבנית מורגשת, לא באיזור הגב ולא בחזיתו. מדובר ביתרון משמעותי עבור מכשיר שמחזיקים ביד רוב הזמן.
ציון:
סיכום
ה-Folio 100 הוא מחשב לוח מאוד מעניין, ויכול להיות מתחרה חזק מאוד בשוק הטאבלט. הבולטת במגרעותיו היא דווקא מערכת ההפעלה שלו; הבאגים הקטנים של אנדרואיד 2.2. גוגל צודקת – זוהי לא מערכת הפעלה מושלמת למחשבי לוח.
מצד שני, הפוליו עצמו הוא מחשב לוח מרשים מאוד. יש לו שלל יציאות וחיבורים, מסך מעולה ומבנה נוח. לעומת זאת, הוא לא מחובר לאנדרואיד מרקט בצורה מובנית, והעיצוב שלו – על אף תכליתיותו – עשוי להיראות פשטני לחובבי גאדג'טים.
מכירתו באירופה רק החלה, במחיר של 400 ליש"ט. הוא צפוי לנחות גם בישראל במהלך דצמבר, ולהימכר במספר גירסאות, במחיר של כארבעת אלפים שקל לגירסת ה-16 גיגה, ללא קישוריות סלולרית. הפוליו עשוי להתאים למי שמתכנן על טאבלט, וחושש שמסך הגלקסי טאב יהיה קטן או לא נוח עבורו.
ציון סופי:
יתרונות: מסך, ביצועים, שקעים, מולטימדיה
חסרונות: אנדרואיד 2.2
שורה תחתונה: לוח רב כוח
מפרט טכני
ממדים / משקל: 241X180X14 מ"מ / 760 גרם
תצוגה: מסך רב מגע 10.1 אינץ', רזולוציה 1,024 על 600 פיקסלים
מערכת הפעלה: אנדרואיד 2.2
מעבד: אנווידיה טגרה 2 (250), 1 גיגהרץ
אחסון: 16 גיגה (עד 32 גיגה נוספים בקורא הכרטיסים)
ממשקים: 2 שקעי USB (אחד רגיל, אחד מיני), שקע HDMI, שקע אזניות, קורא כרטיסים משולב, עינית אינפרא אדום
קישוריות: WiFi בתקן N, בלוטות'
סוללה: תא בודד, ניתנת להחלפה
לכל סקירות הניידים