שתף קטע נבחר
 

בית לזית: עיגולי בצק ממולאים

מתחשק לכם חטיף בטעם של פעם? כל מה שצריך זה בצק שק"ם וחופן זיתים, ויש לכם כדורי בצק ממולאים - נשנוש פשוט וטעים שגם ילדים יכולים להכין בכיף

חטיפי בצק וזיתים

בצק שק"ם בסיסי, המכונה כך על שום ראשי תיבות של החומרים מהם הוא מורכב: שמנת, קמח ומרגרינה. מתכון באדיבות פסטיבל "ראשית המסיק" בקניון שבעת הכוכבים בהרצליה

 

המרכיבים:

לבצק:

1 חבילה (350 גרם) קמח תופח או 1/2 2 כוסות קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפיה

1 גביע שמנת חמוצה

1 חבילה (200 גרם) מרגרינה בטעם חמאה

1 כפית מלח

1 כפית פפריקה מתוקה (לא חובה)

למילוי:

זיתים ירוקים או שחורים מגולענים

לציפוי:

ביצה טרופה

שומשום (לא חובה)

כלים וציוד:

כף

קערה

צלחת קטנה

נייר אפייה

תבנית

מברשת


(צילום: שירן כרמל) 

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערה את כל חומרי הבצק ומערבבים עם כף.
  2. כשהבצק מתחיל להיות גושי לשים בעזרת הידיים עד לקבלת בצק אחיד. מכניסים את הבצק למקרר לשעה.
  3. ומפעילים את התנור על חום בינוני (180 מעלות).
  4. מוציאים את הבצק מהמקרר, בוצעים בעזרת הידיים חתיכות בצק קטנות ומשטחים אותן.
  5. מניחים זית במרכז כל עיגול בצק ומגלגלים סביבו את הבצק לכדור חלק.
  6. מניחים נייר אפייה על תבנית שטוחה ומניחים עליו את עיגולי הבצק הממולאים. מברישים כל עיגול בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
  7. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות למשך כ-20 דקות.

 

צילום: שירן כרמל

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים