בית לזית: עיגולי בצק ממולאים
מתחשק לכם חטיף בטעם של פעם? כל מה שצריך זה בצק שק"ם וחופן זיתים, ויש לכם כדורי בצק ממולאים - נשנוש פשוט וטעים שגם ילדים יכולים להכין בכיף
חטיפי בצק וזיתים
בצק שק"ם בסיסי, המכונה כך על שום ראשי תיבות של החומרים מהם הוא מורכב: שמנת, קמח ומרגרינה. מתכון באדיבות פסטיבל "ראשית המסיק" בקניון שבעת הכוכבים בהרצליה
המרכיבים:
לבצק:
1 חבילה (350 גרם) קמח תופח או 1/2 2 כוסות קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפיה
1 גביע שמנת חמוצה
1 חבילה (200 גרם) מרגרינה בטעם חמאה
1 כפית מלח
1 כפית פפריקה מתוקה (לא חובה)
למילוי:
זיתים ירוקים או שחורים מגולענים
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום (לא חובה)
כלים וציוד:
כף
קערה
צלחת קטנה
נייר אפייה
תבנית
מברשת
(צילום: שירן כרמל)
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערה את כל חומרי הבצק ומערבבים עם כף.
- כשהבצק מתחיל להיות גושי לשים בעזרת הידיים עד לקבלת בצק אחיד. מכניסים את הבצק למקרר לשעה.
- ומפעילים את התנור על חום בינוני (180 מעלות).
- מוציאים את הבצק מהמקרר, בוצעים בעזרת הידיים חתיכות בצק קטנות ומשטחים אותן.
- מניחים זית במרכז כל עיגול בצק ומגלגלים סביבו את הבצק לכדור חלק.
- מניחים נייר אפייה על תבנית שטוחה ומניחים עליו את עיגולי הבצק הממולאים. מברישים כל עיגול בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
- אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות למשך כ-20 דקות.
צילום: שירן כרמל
מומלצים