בן שנה בלע כדור פלסטיק - אחיו בן ה-5 הצילו
אלעד כהן שיחק בכדור של אחיו ובלע אותו. נעם בן ה-5.5 הבחין באחיו הנחנק - והזעיק את אביו. אלעד הובהל כשהוא במצוקה נשימתית לוולפסון, שם הוצא הכדור מעומק הלוע. הרופא: "אם הכדור היה קטן יותר, הוא היה חודר לקנה הנשימה"
אחיו הגדול נעם, בן חמש וחצי בלבד, היה הראשון להבחין במתרחש. "הוא פשוט התחיל לצעוק בבית שאלעד בלע משהו ונחנק והזעיק את בעלי שהיה בחדר השני", סיפרה האם מלי בראיון ל-ynet. אלעד פונה לבית החולים וולפסון בעיר, שם הצליחו הרופאים לשלוף את גולת הפלסטיק מלועו.
הכדור שהוצא מלועו של אלעד
אלעד פירכס באמבולנס
"בשעה 8 וחצי בבוקר מד"א דיווחו לנו שהם מביאים תינוק שנחנק מגוף זר והוא מונשם", סיפר ד"ר אילן דלאל, מנהל המחלקה לרפואה דחופה בוולפסון, "התינוק היה במצוקה נשימתית וגם פירכס במהלך הנסיעה באמבולנס, כנראה בגלל הפרעה באספקת החמצן. העובדה שבאמבולנס עשו לו אינטובציה והנשימו אותו הצילה, לדעתי, את חייו".
רופא הילדים ד"ר אילן כהן, יחד עם מומחה ברפואת אף אוזן גרון, בדקו את הילד והסתכלו בלוע שלו בעזרת סיב אופטי ולאחר מכן שלפו את הגולה, בקוטר של כשני סנטימטרים, מאזור הלוע.
"העובדה שהגולה היתה גדולה יחסית היא זו שהצליה בסופו של דבר את הילד", הסביר ד"ר דלאל, "הכדור הזה נמצא באזור הלוע, אך אם זו היתה גולה קטנה יותר היא היתה נכנסת לקנה הנשימה ואז - או שהילד לא היה איתנו, או שהיה נגרם לו נזק מוחי קשה".
אלעד מתאושש בשעות אלו מההרדמה ומצבו מוגדר כעת טוב.
"כולנו עוד בהלם ממה שקרה", אמרה מלי, "הכדור שאותו אלעד בלע שייך למשחק של האחים הגדולים ולא מסתובב סתם כך בבית. כמה שאני מנסה שלא יהיה שום דבר בהישג יד, צץ עוד משהו קטן וזה עניין של שניות. אסור להשאיר את הילדים אפילו רגע אחד לבד. כל משחק עם חלקים קטנים פשוט צריך להוציא מהבית. זה מה שאני הולכת לעשות עכשיו".
"אוציא משחקים עם חלקים קטנים מהבית". מימין: ד"ר דלאל
תשעה ילדים מתים בכל שנה
המקרה של אלעד הקטן נגמר, למרבה המזל, בטוב; אך מנתוני ארגון "בטרם"
לבטיחות ילדים עולה שכתשעה ילדים מתים מדי שנה עקב חנק כפגיעה לא מכוונת, מתוכם כשישה תינוקות עד גיל שנה. ילדים עד גיל 3 חשופים יותר לתאונות חנק עקב פתחי נשימה קטנים, מגבלות של לעיסה ובליעה, ונטייתם הטבעית להכניס כל דבר לפה. בנוסף, דרכי הנשימה של ילדים קטנים אינן מפותחות דיין, שכן הן צרות וקטנות יותר משל המבוגר.
בארגון "בטרם" ממליצים להרחיק מהישג ידם של ילדים כל חפץ קטן, להרחיק מהישג ידם של ילדים צעירים חפצים קטנים הנמצאים תדיר בבית כגון מטבעות, כפתורים וכן צעצועים המכילים חלקים קטנים או חרוזים.