שתף קטע נבחר
צילום: דניה ויינר

קוראים לי טארטי-פסטי

במקום עוד פשטידה שגרתית נכין הפעם טארט במילוי אנטיפסטי - מכינים מראש קלתית אפויה וממלאים אותה בכל טוב: ירקות צלויים, גבינה איכותית ועשבי תיבול. היופי הוא שחסכנו אפייה שנייה ויצרנו מאפה אידיאלי לשינוע

בתור אמריקאית, ישראל נראית לי כמו חברה מאוד שבטית. לא במובן הרע של המילה, אלא במובן הזה שהחברה הישראלית פועלת ממקום של חברותא. המקום זה של חברוּת וביחד, גם אם אין קשרי דם בין אנשים, הוא שגרם לי להתאהב בישראל ובתרבות הישראלית. האופי הישראלי מאפשר לי ליצור פה בארץ קשרי חברות כל כך קרובים שאפילו מצליחים להקל במידה מסוימת על הגעגוע למשפחתי הגרעינית.

 

קבוצת החברים שלנו מונה כ-18 אנשים שאוהבים אוכל, הרבה אוכל. באופן קצת מצחיק, כשמחלקים משימות בישול לארוחות המשותפות שלנו, תמיד מבקשים ממני להביא פשטידה. בהתחלה נעלבתי. הבחורה היחידה בחברה שהיא בעלת הכשרה קולינרית אמיתית מתבקשת להביא פשטידה?! עם הזמן הבנתי שפשטידות הן הדבר שהכי הולך אצלנו בארוחות - לצד סלטים והרבה בירות. זו דרישת הקהל. אז גם אם לי זה נראה קצת שנות ה-80, אני זורמת.

 

בפעם האחרונה שהתבקשתי להביא פשטידה החלטתי לנסות משהו אחר וקצת יותר יצירתי. דמיינתי בסיס של טארט במילוי קליל, טרי ומלא דברים טובים. הקונספט הוא להכין קלתיות מלוחות בשיטת האפייה העיוורת ואז למלא אותן בסלטים או ירקות אפויים בתנור, גבינות ועשבי תיבול. הסלט העשיר, הגבינות הרכות והבסיס הפריך מתלכדים יחד לכדי יציאה מעניינת יותר מהפשטידה הישראלית הקלאסית. או בקיצור - טארטי-פסטי.

 

בצק טארט בסיסי

המרכיבים (ל-2 תבניות בגודל 22 ס"מ או 6 תבניות בגודל 10 ס"מ):

 

2 כוסות קמח רגיל

1/2 כפית מלח

150 גרם חמאה קרה מאוד, חתוכה לקוביות

1 ביצה

3 כפות מים קרים

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את הקמח, מלח וחמאה למעבד מזון עם להב מתכת. מעבדים את התערובת בפולסים קצרים עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים את המים והביצה וממשיכים בפולסים עד שנוצר כדור בצק. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ולשים במשך 3 דקות נוספות, עד שנוצר כדור בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות לפני השימוש.
  2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח עד לעובי של 1 ס"מ. מכניסים בעדינות את הבצק לתוך התבניות ומהדקים. על מנת להסיר את שאריות הבצק מעבירים בעדינות את המערוך על שולי התבנית. דוקרים את תחתית הבצק במזלג. מכניסים למקרר למשך כשעה לפחות.
  3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  4. מוציאים את התבניות מהמקרר, מכסים את הבצק בנייר אפייה וממלאים במשקולות אפייה (אפשר להשתמש בשעועית או עדשים יבשות).
  5. אופים בתנור במשך 25-30 דקות עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לגמרי.


(צילום: דניה ויינר) 

 

מילוי זוקיני, נענע ופטה

המרכיבים (ל-2 תבניות בגודל 22 ס"מ או 6 תבניות בגודל 10 ס"מ):

5 זוקיני שטופים היטב וחתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ

2 כפות שמן זית איכותי

מלח ופלפל

למרינדה:

1/2 כוס שמן זית

1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי

2 כפות סוכר

1 כוס עלי נענע קצוצים

להרכבה:

150 גרם גבינת פטה

1/4 כוס עלי נענע

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:
  1. מערבבים את הזוקיני עם שמן הזית בקערה גדולה. מוסיפים מלח פלפל ובעזרת הידיים מערבבים את כל המרכיבים יחד.
  2. מחממים מחבת פסים לחום גבוה. מניחים את פרוסות הזוקיני בשכבה אחת וצולים במשך 4-5 דקות בצד הראשון ו-2-3 דקות בצד השני. מעבירים לקערה גדולה. ממשיכים עד לסיום כל הזוקיני.
  3. בקערה קטנה מערבבים יחד את כל מרכיבי המרינדה ושופכים לקערת הזוקיני. מניחים במקרר למשך שעתיים לפחות או אפילו למשך לילה שלם.
  4. מרכיבים את הטארט: בתחתית הטארט מניחים 3/4 מכמות הפטה. מעל הגבינה מניחים את הזוקיני עם מעט משמן הזית. מפזרים עלי נענע ומפוררים את הפטה. מתבלים במעט מלח ופלפל.


טארט זוקיני (צילום: דניה ויינר) 

 

מילוי דלעת, ריקוטה ומרווה

המרכיבים (ל-2 תבניות בגודל 22 ס"מ או 6 תבניות בגודל 10 ס"מ):

לדלעת:

 

3 כוסות דלעת טרייה, חתוכה לקוביות קטנות

3 כפות שמן זית

1/4 כוס מרווה טרייה

מלח ופלפל

להרכבה:

150 גרם גבינת ריקוטה

1/4 כוס מרווה טרייה

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  2. מערבבים את הדלעת עם שמן זית, עלי מרווה, מלח ופלפל.
  3. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומפזרים את הדלעת בשכבה אחת. אופים כ-30-40 דקות, עד שהדלעת רכה וזהובה. מקררים לטמפ' החדר.
  4. מרכיבים את הטארט: מפוררים 3/4 מכמות הריקוטה על תחתית הטארט. מניחים את הדלעת הצלוייה, מפזרים עלי מרווה ומפוררים את שארית הריקוטה. מזליפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.


טארט דלעת (צילום: דניה ויינר)

 

מילוי סלק צלוי, גבינה כחולה וזעתר טרי

המרכיבים (ל-2 תבניות בגודל 22 ס"מ או 6 תבניות בגודל 10 ס"מ):   

לסלק צלוי:

6 סלקים בגודל בינוני, קלופים, ופרוסים

2 כפות שמן זית

1 כף חומץ בלסמי

מלח ופלפל

להרכבה:

150 גרם גבינה כחולה טובה כמו גורגונזולה

1/4 כוס עלי זעתר טרי

2 כפות שמן זית

1 כף חומץ בלסמי

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור לחום גבוה של 200 מעלות.
  2. מערבבים את הסלק, שמן זית וחומץ בלסמי בקערה.
  3. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים את הסלק בשכבה אחידה. אופים 15-20 דקות עד שהסלק מעט פריך בקצוות. מקררים לטמפ' החדר.
  4. מרכיבים את הטארט: מפוררים 3/4 מכמות הגבינה הכחולה על תחתית הטארט. מניחים את סלק הצלוי, מפזרים עלי זעתר ומפוררים עוד גבינה. מזליפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סלק צלוי
צילום: דניה ויינר
מומלצים