שתף קטע נבחר

 

אירופה: פעילי טרור לשעבר זכאים למקלט מדיני

בית המשפט העליון של האיחוד האירופי קבע כי אדם שהיה בעבר חבר בארגון טרור עדיין יכול לקבל מעמד של פליט וליהנות ממקלט מדיני, אלא אם הוכח כי מעורב אישית במעשי אלימות

האם חבר לשעבר בארגון טרור יכול ליהנות ממעמד של פליט ולזכות בקבלת מקלט מדיני? האיחוד האירופי קבע שכן. "אין כל סתירה בין חברות בארגון טרור לקבלת מעמד של פליט באיחוד האירופי, אלא אם כן הוּכחה מעורבותו האישית במעשי טרור", כך קבע היום (ג') בית המשפט העליון של האיחוד האירופי.

 

בית המשפט נקרא להכריע בעניינם של שני אזרחים טורקיים ממוצא כורדי, שנמלטו לגרמניה. אחד מהם היה חבר ב"מפלגת החזית לשחרור העם המהפכני" (DHKP-C) והשני היה חבר בכיר בארגון הבדלני "מפלגת הפועלים של כורדיסטן" (PKK). שני הארגונים נמצאים ברשימת ארגוני הטרור של האיחוד האירופי ושל מועצת הבטחון של האו"ם.

 

השניים, ששמותיהם לא פורסמו, טענו כי הם אינם חברים עוד בארגוני הטרור. לכן הם ביקשו לקבל מעמד של פליטים בגרמניה בנימוק כי הם נרדפים הן על ידי חברי הארגונים והן על-ידי שלטונות טורקיה וחייהם בסכנה. גרמניה דחתה את בקשתו של חבר ארגון DHKP-C וסירבו להעניק לו מעמד פליט. בנוסף, בוטל מעמד הפליט והמקלט המדיני שניתן לחבר ה-PKK.  

 

בית המשפט העליון של האיחוד האירופי קבע כי "לא ניתן לשלול אוטומטית מעמד של פליט מאדם שהיה חבר בארגון טרור. "יש לבחון כל מקרה לגופו. לבדוק

היטב את פרטי כל מקרה ולקבוע אם לאדם המבקש מקלט מדיני או מעמד של פליט היתה מעורבות ישירה במעשי טרור או במעשים פליליים", הדגיש בית המשפט.

 

עוד נקבע בפסיקה כי "לא ניתן לשלול מאדם מעמד של פליט רק בנימוק שהוא מהווה סכנה למדינה המעניקה לו חסות. סעיפי החוק הנוגעים לשלילת הזכאות מתייחסים אך ורק למעשים שבוצעו בעבר. במקרה של האדם שהיה חבר ב-PKK. ניתן להניח כי לאותו אדם היתה מעורבות אישית במעשים שבוצעו על ידי הארגון. ואולם, יש לבחון את מכלול הנסיבות הרלוונטיות לאותו אדם, לפני שמתקבלת החלטה בעניינו", נקבע.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא זכאי? אוסמה בן לאדן
צילום:AFP
מומלצים