המשטרה מציגה: "האמסטף" שיכול לראות בלילה
בכנס האבטחה השנתי של המשטרה הוצגו מגוון כלי נשק חדישים שחלקם נכנסו כבר לשימוש. מי שגנב את ההצגה הוא האמסטף, רובוט ישראלי שבקרוב יוצב בדרום קוריאה המיועד לשמירה על מתקנים ביטחוניים וגדרות גבול. בקרוב בקו התפר?
כלבי שמירה אולי נובחים ומרתיעים, אבל "האמסטף" של המשטרה יודע לעשות הרבה יותר: משטרת ישראל הציגה היום (ג') מגוון של אמצעי לחימה וטכנולוגיות חדישות שבהם היא משתמשת לביצוע משימותיה. בכנס שהתקיים באוניברסיטת בר-אילן השתתף גם המפכ"ל, רב-ניצב דודי כהן, ובכירים נוספים במשטרה ובמערכת הביטחון.
בתערוכה שקדמה לכנס הוצגו לראשונה מבחר אמצעי לחימה וטכנולוגיות חדישות, חלקן בשימוש וחלקן עתידיות. אולי האמצעי שגרר אחריו את מירב תשומת הלב הוא ה"אמסטף" - רובוט פטרול ובקרה הפועל כרכב סיור לא מאויש ומיועד לשמירה על מתקנים ביטחוניים וגדרות גבול. הרובוט, פרי פיתוח ישראלי, מצויד במצלמות ומערכות בקרה המסוגלות להעביר למפעיל היושב בחדר בקרה מרוחק תמונת מצב עדכנית מהשטח.
בקרוב בקו התפר? קוריצונר והאמסטף בתערוכה (צילום: אסף אלטמן)
ביכולתו "לראות" בלילה כמו ביום, לגמוע מרחקים במהירות של עד 40 קמ"ש ולעבור גם דרך מכשולים ומים. מנועיו חשמליים ומבטיחים נסיעה שקטה ואקולוגית. משקלו מגיע ל-650 קילוגרם אולם הוא יכול לשאת מבחר אמצעי לחימה לפי הצורך במשקל כולל של עוד 350 ק"ג נוספים.
"מדובר באב טיפוס ראשוני שאמור להיכנס לשירות באזורים מסוימים בדרום קוריאה בחצי השני של 2011", אומר עודד קוריצונר, סמנכ"ל "תעשיות רכב רובוטי", שפיתחה את הרובוט בשיתוף קנדה ודרום קוריאה. לדבריו, בארץ עדיין לא רכשו אותו, אך מערכת הביטחון בארץ מגלה בו התעניינות בעיקר עבור הפעילות בקו התפר ואזור ירושלים. עלותו של התענוג הביטחוני הזה נעה בין 250-300 אלף דולר ליחידה.
פתרון מתעשיית החלל נגד בקבוקי תבערה
צעצוע נוסף ומעניין שמערכת הביטחון כבר רכשה הוא ה"מגנור" ("מכשף האש" בארמית). מדובר במעין מטף חד -פעמי המסוגל לכבות אדם שנפגע מבקבוק תבערה בתו שניות. הוא קטן, קל במיוחד, ונוח לנשיאה. בחודש האחרון הוא החל להיכנס לשימוש בכוחות המשטרה העוסקים בהפרות סדר.
"המגנור מתיז מלחי אשלגן ומינרלים אשר קושרים את החמצן ובכך מכבים באופן טבעי, יעיל ומהיר להפליא להבות אש גלויה", מספר עופר בר חי, מנכ"ל "בי.אם.או טריידניב", המשווקת את המכשיר בארץ. לדבריו, ראשית שימושו לפני מספר שנים בתעשיית החלל. "מהר מאוד גילינו את הפוטנציאל הטמון בו להגנה מהירה מפני אש אצל כוחות הביטחון".
פקד רפאל מיירוב, קצין אמצעי לחימה במחלקת טרור והפרות סדר של המשטרה אמר כי "אנו מגדירים את המכשיר הזה כמציל חיים,
ולפיכך ביצענו רכישה הדרגתית בחודש האחרון במטרה שכל שוטר שמתמודד כיום בהפרות סדר יהיה מצויד בו. מדובר במכשיר חד-פעמי שעלותו כ-500 שקלים, כרגיל הבעיה היא תקציבית אולם העדיפות שלנו נתונה לו משום הפוטנציאל הגבוה בהצלת חיים".
בתערוכה נראו טכנולוגיות נוספות של מערכת הביטחון, חלקם כבר הוצגו בעבר כגון הקרקל הצפוי להחליף בקרוב את רכב הסופה הנוסטלגי.