נתניהו נגד אובמה: "ירושלים אינה התנחלות"
ראש הממשלה דוחה בחריפות את הביקורת האמריקנית על הבנייה במזרח העיר. בעודו מבקר בארצות-הברית, הציג רה"מ קו חריף במיוחד: "אין קשר בין תהליך השלום לבין מדיניות התכנון והבנייה בירושלים"
עימות חזיתי בין ראש הממשלה לנשיא ארצות-הברית בסוגיית הבנייה במזרח ירושלים. בעודו בארצות-הברית, מציג בנימין נתניהו קו חריף במיוחד, זמן קצר לפני פגישתו עם מזכירת המדינה האמריקנית הילרי קלינטון, ומדגיש: "ירושלים איננה התנחלות - ירושלים היא בירת מדינת ישראל".
נתניהו, שנפגש בסוף השבוע עם סגן הנשיא ג'ו ביידן וישוחח מחרתיים עם קלינטון, דחה את הביקורת הגלובלית על הבנייה במזרח העיר, תקף בחריפות את היחס האמריקני לאותן שכונות והקשיח את העמדות. "ישראל מעולם לא הטילה על עצמה מגבלות כלשהן על הבנייה בירושלים, שבה מתגוררים כ-800 מאות אלף תושבים, כולל לא במהלך עשרת חודשי השעיית הבנייה ביהודה ושומרון", אמר ראש הממשלה.
שעות ספורות לאחר דבריו של הנשיא ברק אובמה באינדונזיה, שטען כי "הבנייה בירושלים אינה מקדמת את השלום", אמר נתניהו כי "ישראל לא רואה קשר בין תהליך השלום לבין מדיניות התכנון והבנייה בירושלים, שלא השתנתה 40 שנה. כל ממשלות ישראל ב-40 השנה האחרונות בנו בכל חלקי העיר. במהלך תקופה זו נחתמו הסכמי השלום עם מצרים וירדן ובמשך 17 שנה נוהל המו"מ מדיני עם הפלסטינים. הבנייה בירושלים מעולם לא הפריעה לתהליך השלום".
"חילוקי הדעות עם ארה"ב נמשכים 40 שנה"
"חילוקי הדעות בנושא ירושלים עם ארה"ב ידועים, גם הם אינם חדשים ונמשכים כבר ארבעים שנה", סיכם נתניהו. "אנו מקווים להתגבר עליהם ולהמשיך להתקדם במשא ומתן המדיני. בפגישה ביום חמישי עם מזכירת המדינה קלינטון אנחנו מתכוונים לקדם את שיחות השלום".
אתמול אישרה הוועדה המקומית לתכנון ובנייה בעיריית ירושלים את הקמתן של 32 יחידות דיור בשכונת פסגת זאב מזרח, מחוץ לתחומי הקו הירוק.
הבנייה, שנתפשת בעולם כשנויה במחלוקת, אושרה בעת ביקורו של רה"מ בארה"ב.
תוכנית הבנייה נחשפה, בעת שנתניהו נפגש עם סגן נשיא ארצות הברית, ג'ו ביידן. ביידן היה האיש שבזמן ביקורו בישראל אושרו 1,600 יחידות דיור בשכונת רמת שלמה בירושלים, והובילו למשבר שגרם לנתניהו לפקח מקרוב על הבנייה. הבנייה הנוכחית אושרה כמה שעות לפני פגישת ראש הממשלה עם מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון.
Read this article in English