ליצמן: נפחית דמי השתתפות עצמית לתרופות
25% מהנזקקים לתרופות אינם מסוגלים לשלם את דמי ההשתתפות עליהן, ובדיון על התקציב היום מבטיח סגן השר: בקרוב ישלמו פחות. עוד הובטח: טיפולי שיניים חינם עד גיל 18 ו-150 מיליון ש' לבי"ח הפסיכיאטריים. ומה לא נראה באופק? בי"ח באשדוד: "בקצב הזה, יסיימו לבנות אותו ב-2025"
לדברי הוועדה, מחירי ההשתתפות העצמית גורמים לכך ש-25% מהחולים לא יכולים לקבל את התרופות שנרשמו להם, שכן ידם אינה משגת לשלם את דמי ההשתתפות העצמית. ח"כ חיים אורון (מרצ) אמר כי הפחתת דמי ההשתתפות תפחית את היקף המאושפזים שלא היו מסוגלים לממן לעצמם את התרופות, ונאלצים עקב כך להתאשפז. עוד הוסיף כי בסופו של חשבון, עלות האשפוז יקרה פי כמה מהכנסה על דמי ההשתתפות. ח"כ יעקב אדרי (קדימה) טען כי מחירי התרופות יקרים בגלל "קרטל" של היצרנים.
עוד אמר ליצמן כי הוא יבחן אפשרות להכניס חלק מהשירותים הכלולים בביטוחים המשלימים של קופות החולים לסל הבריאות הקרוב. לא ניתן פירוט באילו שירותים מדובר, או עלותו של מהלך כזה.
על המפה: פיתוח הפריפריה
סגן השר ליצמן הודיע כי הוא תומך גם בהצעת החוק הפרטית לשינוי מתכונת ההשתתפות העצמית על ביקורים אצל רופאים מקצועיים וטיפולים מיוחדים, כך
שהתשלום יחושב למשך שלושה חודשים מיום התשלום המקורי, ולא לפי תקופה של רבעון קלנדרי שבפועל מכפילה את התשלומים.
ליצמן אף הודיע על תוכניתו להרחיב את טיפולי השיניים חינם לילדים ונערים עד גיל 18 ולקשישים מגיל 70. כמו כן, הודיע על החלטתו לספק לכל בית חולים בארץ מכשירי MRI, כך שהנזקקים לסריקה מקרב תושבי הפריפריה לא ידרשו לנסוע למרחקים עד בית החולים הקרוב שמחזיק במכשיר. לדברי ליצמן, עלות מכשיר ה-MRI גבוהה מדי ויש להוזילו.
באשר לרפורמה המתוכננת בשירותי בריאות הנפש, הודיע סגן השר כי יש לו "קווים אדומים כך שהרפורמה לא תפגע בעובדים ובשיקום חולי הנפש". בינתיים הורה להוסיף לבתי החולים הפסיכיאטרים 150 מילון שקל מתקציב הפיתוח של משרדו. הוא ציין כי התפוסה בבית חולים אלה היא 75%, וכי "יש קטעים בשירות המחייבים חשיבה מחודשת אם ראוי להעביר אותם לטיפול קופות החולים".
סגן השר הוסיף כי בשנתיים הקרובות ידגיש משרדו את פיתוח שירותי רפואת חירום באזורי הפריפריה הרחוקים מבתי חולים, והקמת חדרי מיון לטיפולים כולל ניתוחים קלים בישובים השונים. התקציב יגובש בהשתתפות האוצר, משרדו והרשות המקומית.
בקרוב חיסון נגד לבעיות עיכול בתינוקות?
באשר לכיסוי המחסור של 1,500 מיטות אשפוז ברחבי הארץ, אמר כי מתגבשת הסכמה עם האוצר על תוספת של 260 מיטות בשנה למשך שלוש שנים. עם זאת, בתקציב הקרוב אין עדיין הקצבה למיטות. לוועדה נמסר מסמך של מרכז המחקר והמידע של הכנסת, לפיו מספר המיטות גדל ב 14 השנים האחרונות ב 11% לעומת גידול של 35% באוכלוסייה. מנכ"ל המשרד, ד"ר רוני גמזו, ציין כי לא מכבר הושג סיכום להרחבת סל התרופות ב-300 מיליון שקלים לשלוש שנים ולא נדרשים בו חיסונים נוספים למעט אלה המתרכזים בבעיות עיכול של תינוקות.
עוד נאמר כי בכוונת המשרד להרחיב את התמיכות בקופות החולים לפיתוח שירותים חלופיים לאשפוז, צמצום פערים בפריפריה ושיפור השירות, כולל תשתיות להקמת בתי חולים לחירום. גמזו אמר כי האוצר הוא שלחץ על פיתוח תחליפי
אשפוז בקופות והתמיכה נדרשת כדי להפסיק את תופעת "הדלת המסתובבת" של מאושפזים ששוכבים בבתי החולים, לא קיבלו את הטיפול הראוי מקופות החולים וחזרו לבתי החולים.
בתשובה לשאלה מתי יקום בית החולים המתוכנן באשדוד, הגיב ליצמן בציניות כי "בקצב הקיים - לא לפני 2025". ליצמן דחה בסיכום את הצעת יו"ר הועדה, ח"כ משה גפני (יהדות התורה) שהציע הוועדה תנסה להגדיל את תקציבו. ליצמן השיב כי מניסיונו בראשות ועדת הכספים הוא יודע שהדבר בתי אפשרי ולכן יסתפק בלית ברירה בתקציב שניתן לו.
השתתפה בהכנת הידיעה: מיטל יסעור בית-אור