אימאם מיפו נעצר בחשד לעבירות ביטחון
מעצרו של מוחמד עייש ממסגד אל-בכר הוארך בשמונה ימים. שוטרים גם חיפשו בביתו. צו איסור פרסום הוטל על הפרטים. עורך דינו: הוא שומר חוק, שמו ינוקה. ביפו זועמים: "הממשלה כנראה לוקחת את המגזר כיעד למיגור. זה יתפוצץ להם בפנים"
עוד איש דת מוסלמי בכיר חשוד בעבירות ביטחון חמורות: המשטרה עצרה את מוחמד עייש, אימאם מיפו שקשור לפלג הצפוני של התנועה האיסלאמית, בחשד לעבירות פגיעה בביטחון המדינה. הבוקר (יום ד') הוארך מעצרו בשמונה ימים בבית משפט השלום בפתח תקווה. על מרבית פרטי הפרשה הוטל צו איסור פרסום. תושבים ביפו הביעו כעס רב על דרך המעצר.
מהמעט שניתן לפרסם עולה כי האימאם, ממסגד אל בכר ביפו, נעצר אתמול על ידי בלשי מרחב יפתח, שחוקרים את הפרשה במשותף עם השב"כ. השוטרים אף ערכו חיפוש בביתו, ולקחו את האימאם לאחר מכן למתקן החקירות בפתח תקווה.
אחרי החיפוש בביתו של עייש (צילום: yaffa48.com)
הבוקר הובא האימאם להארכת מעצר, שם חשפה המשטרה כי הוא חשוד בעבירות חמורות של ביטחון המדינה. בסיומו של הדיון הוטל צו איסור פרסום על מרבית הפרטים, ומעצרו הוארך בשמונה ימים. בא כוחו של עייש, עו"ד איתן און, אמר בתום הדיון: "לאימאם אין כל קשר לעבירות ביטחוניות. מדובר בתושב יפו, אזרח ישראלי שומר חוק. אנו מקווים שבימים הקרובים יטוהר שמו".
מדובר באיש הדת השני, שנעצר לאחרונה בחשד לעבירות ביטחוניות. בתחילת השבוע הוגש כתב אישום נגד האימאם נאזים מחמוד סלים סאכפה, בן 45 מנצרת. בכתב האישום שהוגש נגדו בתחילת השבוע נטען, כי האימאם ניצל את דרשותיו כדי להעביר תכנים קיצוניים של הג'יהאד העולמי וארגון הטרור אל-קאעידה - וקרא לקהל מאמיניו לפגוע במי שאינם מוסלמים.
זעם ביפו: "היו עוצרים ככה רב?"
ביפו קיבלו בתדהמה ובזעם את החדשות על מעצרו של האימאם לאור יום. חבר מועצת תל אביב-יפו, אחמד משהראוי (מרצ), אמר ל-ynet: "ביטחון המדינה חשוב לכולנו, אולם אני מגנה את הדרך בה נעשו הדברים. אין לנו פרטים במה חשוד האימאם, קשה לי להאמין שהוא עבר עבירה כלשהי. לאחרונה אנו רואים מקרים רבים בהם מעצרים אלו נגמרים בלא כלום. אני מגנה את הדרך בה הוא נעצר בפני כל העוברים ושבים. יש לו בית ותנועותיו ידועות מראש, ניתן היה לעוצרו בביתו".
"למה לא עצרו אותו בביתו?" (צילום: yaffa48.com)
חבר המועצה סיפר כי האימאם עסק בשנים האחרונות בעיקר בעבודות צדקה, וחילק חבילות מזון לנזקקים באמצעות עמותה. הוא הוסיף כי בקרב הציבור הערבי יש תחושה ש"חלק בדרג הפוליטי הבכיר, האחראי על המשטרה, הורה להקשיח יותר את הטיפול באנשי דת ערבים". לדבריו, "לחטוף אנשים ככה ברחוב שייך יותר למשטרים אפלים
ולא היה צריך להשפיל אותו. אני רוצה לראות אם המשטרה הייתה עוצרת ככה רב שהיה חשוד באיזשהי עבירה".
אחד מחברי התנועה האיסלמית ביפו, שביקש להישאר בעילום שם, הוסיף: "השלטונות במדינה מנסים כל פעם מחדש לסתום פיות לאנשים שרוצים לומר את האמת. ראינו דוגמאות לכך בצפון ובדרום. מכל הדבר הזה ייצא רק רע". לדברי האיש, האימאם, שמזוהה עם הפלג הצפוני, נוהג סייע לצעירים מיפו שהידרדרו לסמים או פשיעה.
גם הוא מחה על דרך המעצר: "אם מדובר בסוחר סמים אז זה היה מובן, אבל כשעושים את זה למען יראו וייראו זה מכוער. זה לא ירתיע אותנו ונמשיך בדרך שלנו במסגרת החוק. המדינה הזו, עם הממשלה הזו, כנראה לוקחת את המגזר הזה כיעד למיגור. בסופו של דבר זה יתפוצץ להם בפנים, כמה אפשר לדחוק אותנו לפינה?".
Read this article on English