שתף קטע נבחר
 

עזבו אתכם מ-Word: אלטרנטיבות אופיס למקיסטים

למיקרוסופט אופיס אמנם יש גירסאות למק, אבל משום מה - הן לא מדברות עברית. מה עושים? משתמשים בחבילת תוכנות משרדיות אלטרנטיבית. זיו קיטרו אסף עבורכם את הטובות והמומלצות ביותר

אחד ההישגים הגדולים של מיקרוסופט היה להפוך את חבילת אופיס לסטנדרט. כמעט כל מי שבונה מצגת בסיסית במשרד משתמש ב-PowerPoint, כמעט כל סטודנט כותב עבודות באמצעות וורד ועוד. התוכנות עצמן אמנם לא חפות מבעיות (כמו עומס אפשרויות, שיכול לסבך את העבודה) – אבל החבילה כשלעצמה טובה מאוד.

 

חובבי מק בעולם אמנם נהנים גם הם מגירסה של אופיס (וורד בכלל פותחה במקור בתור תוכנת מק) – אבל בארץ צריכים המשתמשים למצוא פתרונות אחרים. למה? כי אופיס למק לא מדברת עברית. איך עושים את זה? באמצעות תוכנות משרדיות אלטרנטיביות, שהן לא פחות נוחות.

 

Open Office

Open Office היא אלטרנטיבה מצוינת, שמופצת חינם ברשת. חבילת התוכנות פותחה, בין השאר, כדי להתמודד עם חוסר התאימות של מסמכי וורד לגרסאות שונות של התוכנה. למעבד התמלילים יש מספר מחלות מוזרות, כמו הופעה מחדש של טקסט שנמחק בגירסה אחת באמצעות כלי המעקב, כשפותחים אותו בגירסה אחרת של התוכנה.

 


 

באופן אופיס תמצאו את כל התוכנות להן תזדקקו - מעבד תמלילים, תוכנת מצגות, גיליון אלקטרוני, יוצר נוסחאות, בסיס נתונים ואפילו צייר. כולן דומות מאוד במבנה וביכולות שלהם לאלו של מיקרוסופט, אבל העיצוב שלהן פחות נקי – ומזכיר יותר גירסאות ניינטיז של אופיס.

 

ברוב המקרים ניתן לפתוח מסמכי doc וגם docx בעזרת מעבד התמלילים של אופן אופיס, מבלי לאבד את העיצוב או הסגנונות בהם השתמשתם.

הגרסה העברית מפותחת בשיתוף פעולה של משתמשים ומשרד האוצר – והיא עתידה להפוך לסטנדרט בקרב עיריות ברחבי הארץ, ואולי אף במשרדי ממשלה (בניגוד לאופיס, היא בחינם).נכון לרגע זה, Open Office הוא הפיתרון הטוב ביותר למשתמשי מק שצריכים לעבוד בסביבת חלונות, עם דרישות למסמכים ומצגות בפורמט שמיקרוסופט קבעה.

 

מחיר: חינם.

 

Google Docs

לגוגל יש פתרון לא רע בכלל למשתמשי אופיס, כאשר מעבר לעובדה שהכלים שהם מספקים מופצים חינם, הרי שהם גם זמינים מכל מקום. גוגל Docs עושה עבודה פחות טובה מאופן אופיס, אבל מדובר בשירות מקוון ולא תצטרכו להתקין כלום על המחשב.

 


 

יתרון עצום של Google Docs על שאר האלטרנטיבות, היא העבודה הקבוצתית. כשמספר אנשים עובדים על מסמך, עורכים מתקנים ומשנים אותו יחד – נחסכת ההפצה של "המסמך המקורי", או התהייה אם בידיכם נמצא העותק הכי מעודכן. יתכן שבעתיד נראה חלק מהיכולות של גוגל Wave ז"ל משולבות בכלי המסמכים והגיליון האלקטרוני של גוגל דוקס.

 

מחיר: חינם.

 

Bean

הכתבן הפשוט הזה לא יהמם אתכם עם שלל יכולות וכלים. המטרה של Bean היא לתת פיתרון נוח למי שרוצה לכתוב מסמכים עם מינימום התעסקות בכותרות, סגנונות ועיצובים. תוכלו להוסיף בו תמונות אל מסמכים, ייצוא קבצים לפורמט שיתאים לאופיס ועוד.

 

מחיר: חינם.

 

מלל

אחד ממעבדי התמלילים הוותיקים ביותר למק בעברית, תוצרת הארץ. כמו במקרה של Open Office ו-Google Docs, גם במלל יש אפשרות להפעיל את הממשק כולו בעברית. זהו מעבד תמלילים בסיסי למדי, אבל מומלץ עבור סטודנטים ואקדמאים בזכות כלים למראי מקום, ציטטות ועוד.

 


 

הגישה של מלל כתוכנת לעיבוד תמלילים שונה מהותית מזו של תוכנות אחרות, ולכן הוא מצריך קצת הסתגלות. מי שיילמד אותה קצת, ימצא אותה מאוד נוחה ושימושית.

 

מחיר: 49 דולר, 35 לסטודנטים.

 

Nisus Writer

חברת ניסוס קיימת כבר שנים רבות בשוק ומעבד התמלילים שלה תומך בכל שפה שתרצו. הממשק שונה מאוד מזה של Word אבל מי שעובר מחלונות למק ירגיש הרבה יותר נוח איתה מאשר עם מלל.

 


 

יש שתי גרסאות לתוכנה: אקספרס ופרו, כאשר בגרסת הפרו תמצאו כלים רבים לכתיבת הערות ועריכה מתקדמת של מסמכים. העבודה עם ניסוס נוחה. יש לה הרבה מאוד אפשרויות להתאמה אישית בתפריטי הכלים והיא תומכת בשילוב בין מילונים שונים. העבודה עם טקסטים משולבים משפות שונות עובדת בה מצוין.

 

מחיר: 79 דולר לגרסת הפרו ו-45 לגרסת אקספרס. לסטודנטים - 39 דולר ו- 26 דולר, בהתאמה.

 

מכירים עוד תוכנות משרדיות חינמיות ונוחות למשתמשי מק? ספרו לנו בטוקבקים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים