אוכל מלוא הסל: השוקרייה
ההשראה משוק בוקרייה בברצלונה, הקלופס מבני ברק, הפסטה מרומא, הגבינות מירושלים והכל ביחד, טרי טרי, מחכה לכם בשוק המקורה החדש בנמל תל אביב. קחו סל ובואו לסיור בכורה בין הדוכנים. כפי שפורסם במוסף "24" של "ידיעות אחרונות"
סליחה, באמת, אבל אין דרך לתאר את זה בלי לגלוש לפומפוזיות: יום חג נרשם אתמול בקרב חובבי האוכל, כששוק הנמל המקורה פתח את שעריו לראשונה בנמל תל-אביב. הסוחרים הפגינו התרגשות, הסקרנים גילו התלהבות, והפועלים המשיכו לקדוח, להבריג ולצחצח את המקום, שבנייתו טרם הסתיימה לחלוטין. בתוך כמה שבועות תקום לצד הדוכנים גם מסעדה ספרדית של האחים ירזין עם אוכל ים-תיכוני פשוט ושמח (רק נקווה שגם המחירים ישמחו אותנו.( בקומה השנייה יפעל בית קפה, וגם הדוכנים שכבר עובדים ירחיבו את הרפרטואר ויביאו עוד ועוד סוגי סחורות.
ההשראה למיזם החדש - שוק הבוקרייה האגדי בברצלונה. בואו נעמיד דברים על דיוקם: עם כל הכבוד לנו, השוק החדש בנמל, ששטחו הכולל הוא 1,000 מ"ר, הוא גמדון זערור-ממדים בהשוואה לשוק האגדי של ברצלונה. מצד שני, הוא חינני לא פחות מהמקור ומציג סחורה אולטרה-משובחת מהארץ ומחו"ל, שנבחרה בקפידה על-ידי היזמיות, מיכל אנסקי ושיר הלפרן.
(צילום: צביקה טישלר)
הדוכנים שאסור לכם לפספס
דוכן הפירות והמיצים בכניסה
פתרון מעולה לרוכבי האופניים שמציפים את האזור. אפשר לחטוף מיץ קר או קופסת פירות טריים וחתוכים, לקבל זריקת אנרגיה, ולהמשיך מיד בדרך. מיצי גזר, סלק וג'ינג'ר, רוזטה, תפוזים, תפוחים - הכל מסודר בכוסות על מצע של קרח, במחיר ידידותי של 10 שקלים. בקופסאות הקטנות יש תערובת של סברסים, אשכוליות אדומות, פירות טרופיים צבעוניים, חתוכים וארוזים באופן אסתטי ומזמין.
דוכן הקפה בכניסה מימין
קפה דיאמה המשובח מדרום איטליה נמכר פה במחירי רצפה, כיאה לשוק: אספרסו ב5- שקלים, קפוצ'ינו ב.10- השוס הגדול של דוכן הקפה הוא דווקא הגלידה. מדובר בגלידת פברי האיטלקית (שיצרניה אחראים גם לדובדבני אמרנה המצוינים.( היא רכה וענוגה, צהבהבה ומלאת טעם, ואסור לכם להחמיץ אותה. לדוכן הקפה יש גם חלון הפונה לנמל, כך שאפשר לקחת כוס ולהמשיך בדרך.
(צילום: צבקה טישלר)
מעדניית פרימו
דוכן יפהפה עם שפע מוצרי פרימיום ספרדיים ואיטלקיים. פסטות, רטבים, מוצרי עגבניות, ארטישוקים מסוגים שונים, אנשובי ברמה גבוהה, זיתי קלמטה מופלאים ועוד טובין שמעוררים חדווה בקרב כל חובב מעדנים. בשבועות הקרובים יתמלא הדוכן ב100- מוצרים חדשים: כמהין מאיטליה, זיתים מצרפת, תבלינים מספרד ועוד ועוד.
לה פרומז'רי
חלומם הרטוב של הגבינולוגים. שיתוף פעולה בין אלי באשר, מלך הגבינות משוק מחנה יהודה, לבין משק דותן מכפר שמואל, דור שלישי של מגדלי כבשים ומומחים לגבינות. אם תרצו, זה הebay- של הגבינות: כל גבינה מרחבי העולם שבה תחשקו, נדירה ככל שתהיה, תוכלו להשיג פה. אתם צריכים רק להזמין, ובתוך כמה ימים היא אצלכם. כולל גבינות לא מפוסטרות, שכמעט בלתי אפשרי למצוא בארץ. יש פה מסקרפונה אמיתית שרק מחכה שתטבלו בה תותים, גבינות מספרד, איטליה, הולנד ושווייץ, חמאות נדירות של בופאלו, עיזים וחמאת פרמז'ן, והכי חמוד: חלב מלא ולא מהומגן, במזיגה לבקבוקי זכוכית או פלסטיק. אתם מוזמנים להביא בקבוקים או כלים מהבית.
קלופס
חובבי האוכל היהודי, זה המקום עבורכם. קלופס, מסעדת הפועלים מבני-ברק, התמקמה גם פה, ואנשיה ימכרו לכם הביתה גפילטע פיש מפולפל כדבעי, חמין עם קישקע, רגל קרושה, לשון, כרוב ממולא ועוד להיטים בהשראת העיירה היהודית.
(צילום: צבקה טישלר)
משק שוורצמן
המשק הוותיק מנטעים מביא לפה מדי בוקר ירקות ופירות אורגניים, חלקם עדיין עטופים ברגבי אדמה ספוגת טל. חסות יפהפיות כדוגמניות, בזיליקום ענק ומבריק, פפאיה אורגנית, כרשה רעננה - הכל נקטף ממש עכשיו, ולא עבר קירור ואחסון ארוך שפגע בטעם ובמראה. המחירים: כמו במשק בנטעים, ללא פערי תיווך של רשתות המזון.
שרקוטרי לבקוביץ
מעולם לא ידעתי שאפשר להתרגש ככה מנקניקים, ועוד כשרים. דידיה ומרסיה לבקוביץ, שעלו מפריז לפני 12 שנה, מוכרים פה את תוצרתם המופלאה, וקשה להישאר אדיש אליה. דידיה, דור רביעי של נקניקאים, מכין אנטרקוט מעושן שנפרס דקיקות, אשר עלול לגרום לכם להגיר דמעות התרגשות. אל תחמיצו גם את הז'מבון הכשר והעסיסי, שהוכן מהודו, הקבנוס תוצרת בית וחזה האווז המלא בטעמים.
- השוק יהיה פתוח שישה ימים בשבוע: מיום שני ועד שבת, .19:00-07:30