בשר שמח: בקר ביין ושזיפים
תבשיל חם ומשביע, המשלב את נתח הכתף הקלאסי עם יין אדום, שזיפים מיובשים ועגבניות. מומלץ להכין ביום סתווי במיוחד
תבשיל בקר ביין ושזיפים
מתכון של השף יובל רוזנבאום, מסעדת "דודה", הוד השרון. מומלץ להגיש את התבשיל לצד אורז פילאף בסגנון פרסי ולפזר מעל התבשיל צנוברים קלויים.
המרכיבים:
2 ק"ג צלי כתף (מס' 5), חתוך לקוביות גדולות (8X8 ס"מ)
4 עגבניות חתוכות גס
4 בצלים חתוכים גס
500 מ"ל יין אדום
10 גרגירי פלפל אנגלי
5 עלי דפנה
1 כף פפריקה חריפה
10 שיני שום קלופות
500 גרם שזיפים מיובשים מגולענים
תבשיל בקר ביין ושזיפים (צילום: דניאל לילה)
אופן ההכנה:
- במחבת חמה מטגנים את הבצלים עד שהם נעשים שקופים. מוסיפים עגבניות ומערבבים.
- מוסיפים יין אדום ומצמצמים על אש נמוכה כ-15 דקות.
- מוסיפים פלפל אנגלי, עלי דפנה, שום ופפריקה חריפה ומערבבים.
- מוסיפים את הבשר ומערבבים. מוסיפים מים רותחים כדי כיסוי, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים ללא מכסה כשעתיים.
- מוסיפים את השזיפים ומבשלים 15 דקות.
- מסירים מהאש. ממליחים, מתקנים תיבול ומגישים.
צילום: סי די בנק
מומלצים