נקי ומאופר: כללים חשובים לאיפור היגייני
סובלות מגירוי, פצעונים ודלקות בעור הפנים? יכול מאד להיות שזה בגלל שימוש לא נכון בתכשירי איפור. ירין שחף מסביר כיצד לשמור על התכשירים והמברשות שלכם כשירים והיגיינים
אם גם את נמנעת מאיפור עקב תחושת גירוי הופעת פצעונים ודלקות עיניים חוזרות, את לא לבד. עיקר התופעה נובעת מחומרי השימור באיפור, מוצרים פגי תוקף והגיינה לקוייה. אבל - וזה אבל גדול - אפשר למזער את תופעות הלוואי האלו אם רק מקפידים על הכללים הבאים:
לפני הכול - הגיינה
הדרך הנכונה לשמירה על ההגיינה היא באמצעות פעולה כפולה: שטיפה וחיטוי של מברשות האיפור. איך עושים את זה? ראשית, עוברים לשימוש במברשות משיער טבעי בלבד. מברשות בעלות שיער סינטטי לא שורדות שימוש חוזר, אין אפשרות לתחזק אותן והן מאבדות במהירות מצורתן. יתרון נוסף של המברשות הטבעיות הן רכותן. שיערן דק יותר, ורמת הצפיפות שלהם גבוהה. מברשות אלה יאפשרו ליכוד טוב יותר של החומר ופיזור ברמה שווה וגם התחושה על הפנים נעימה בהרבה.
על מנת לשמור על ניקיון מברשות האיפור וצפיפות השיער האידיאלית רצוי להקפיד על שטיפתם במים ובשמפו אחת לשבועיים. ניתן אף להשרות את המברשות בכלי עם מים ושמפו אנטיספטי למשך 10 דקות. לאחר מכן שוטפים את השמפו בעזרת מי ברז זורמים. אפשר גם לרכך את שיער המברשת בעזרת מרכך שיער. מייבשים את המברשת כשהישיער סחוט, מה שמבטיח שמירה על צפיפות וחשוב מאוד לפיזור שווה לאבקת האיפור. פטנט נוסף - שימוש במייבש שיער רוח קרה בלבד, כשהאצבעות מהדקות את השיער ודואגת שיישאר צמוד בזמן הייבוש.
שמפו, קונדישינר ופן ברוח קרה. כך שומרים על המברשות שלכם
זהירות! טסטרים מזוהמים
סביר להניח שנשים רבות לפניך השתמשו בטסטרים המוצעים בנקודות המכירה והם עלולים להעביר אלייך שלל בקטריות וזיהומים. אל תנסי על שפתייך את טסטר השפתון, שעובר מפה לפה וצובר בקטריות - נסי אותו על גב כף ידך וקרבי היד אל השפתיים. כך תוכלי לראות אם את אוהבת את הגוון. בקנותך עפרון לעיניים, בדקי אם העיפרון מצייר בקלות. אם הוא אינו עושה כן - ותרי על הקנייה. עיפרון כזה לא יצייר בקלות גם באזור העין, ישרוט אותך ויוביל לדלקות עיניים.
לא למרוח בשום פנים ואופן על השפתיים! טסטרים
באיפור אין שותפים
מוצרי איפור הם מוצרי היגיינה לכל דבר. אין להשאיל או להעביר אותם מאדם לאדם. נערות רבות מחליפות מסקרה ולעיתים גם שפתונים עם חברותיהן, מה שעלול להוביל להדבקות ולרגישויות שונות, מהרפס ועד גירוי אלרגני.
זהירות- פג תוקף!
כמו לכל מוצר, גם לתכשירי איפור יש חיי מדף. במרבית המוצרים מסומן תאריך התפוגה במקום בולט. איפור שפג תוקפו הוא מקור אפשרי לפצעונים וחשוב להשליך אותם בזמן. אורך החיים של מוצרי איפור עומד על שנה לשפתון, למסקרה - עד ארבעה חודשים, ולפודרה וצלליות - עד שנה וחצי. את המוצרים מאפסנים בתנאים נאותים (מקום קריר ויבש) ולא בארון האמבטיה, שם הם צוברים. עוד מקום מועד לפורענות - תא הכפפות במכונית, שם הטמפרטורות לוהטות במיוחד.
בנוסף, השתמשי במוצרים בעלי רישיון ממשרד הבריאות בלבד. השוק מוצף במוצרים זולים, שרובם מיובאים מהמזרח הרחוק ולא עוברים כל תהליך רגולטיבי של המשרד. חשוב להיזהר ממוצרים אלה, שניחנו באיכות ירודה ואינם מומלצים בלשון המעטה. הם עלולים לגרום לדלקות וגירויים, וחלקם אף מכילים חומרים מסרטנים. בנוסף, לקראת סוף השנה האזרחית מתקיימים הרבה סיילים של מוצרים במחירים מפתים במיוחד. חשוב לבדוק את התוויות את תאריך התפוגה, שכן במקרים רבים, מוצרים אלה פגי תוקף.
תיק האיפור - היכן לאפסן?
מוצרי איפור יש לאפסן במקום קריר ויבש. מוצרים שנחים באמבטיה בארון התרופות לזמן מה, קרוב לוודאי שספגו לחות, התחמצנו והפכו למצע לבקטריות. כל אלה מקולקלים ומסוכנים לשימוש. תופעה מוכרת נוספת היא איפסון מוצרים בתא הכפפות של האוטו, שם הטמפרטורה לוהטת והתוצאה ידועה.
זהירות! חומרי שימור באיפור
מרבית גורמי האלרגיה הקוסמטית הם החומרים המשמרים. חומרים אלה נוספים לתכשירים על מנת למנוע קילקול, אך נשים רבות רגישות לחומרי השימור. מה עושים? משתמשים במייק אפ במרקם אבקתי ולא נוזלי (ברונזר), שלא ייספג בעור ובמקביל קל ונוח להסרה. ככלל, תכשירי איפור בצורת אבקה מכילים פחות חומרים משמרים וכך מטיבים עם בעלות עור רגיש. בנוסף, וותרי על מוצרי איפור עמידים למים, שבעייתיים לרגישות העור, מכיוון שלצורך הסרתם יש להשתמש בחומרים ממיסים שמסירים בו זמנית את החומרים השומניים, שמייצרות בלוטות החלב ובכך מותירים את העור חשוף ורגיש לפצעונים. טיפ חשוב לכל מוצרי האיפור האבקתיים (פודרה,סומק) מצורף בעת הרכישה חוצץ פלסטיק שקוף. אל תזרקי חוצץ זה. החוצץ שומר על המוצר ובמיוחד על הפודרה מפני ייבוש וגם יתרונו בכך שהוא מבודד בין האבקה לכרית וכך תישאר הפודרה נקייה.
ירין שחף הוא מאפר, מורה ומנהל בית הספר למקצועות האיפור