שתף קטע נבחר

 

בפגישת רה"מ-קלינטון: בקשה לבנייה במזרח י-ם

נתניהו שוב מובך במהלך פגישה עם הצמרת האמריקנית. לפני שיחתו עם מזכירת המדינה של ארה"ב, מתפרסם כי ביום שני תדון הוועדה המקומית לתכנון ובנייה בירושלים בתוכנית להסבת שטח למלונאות ליד בית צפפא ל-130 יחידות דיור. העירייה: "זו בקשה של בעל הקרקע הפרטית, הוועדה מחויבת לדון בה"

בזמן פגישתו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, עם מזכירת המדינה האמריקנית הילרי קלינטון - שוב מתפרסמת תוכנית בנייה מעבר לקו הירוק. ל-ynet נודע הערב (ה') כי הוועדה המקומית לתכנון ובנייה בעיריית ירושלים תדון ביום שני הקרוב בבקשה לאישור החלטה להסיב שטח המיועד לבניית מלון לכ-130 יחידות דיור בשכונת גילה בירושלים, בסמוך לבית צפפא. בעיריית ירושלים אמרו כי סדר היום התפרסם בשעות הצהריים המאוחרות, עוד לפני תחילת הפגישה, וכי הבקשה לשינוי ייעוד אינה על פי מדיניות העירייה.

 

מדובר בבקשה של יזם פרטי להקים ברחוב הסיגלית בירושלים, הנמצא על קו הגבול בין שכונת גילה לבית צפפא, שלושה בנייני מגורים בני 11 קומות. זאת, אף על פי שתוכנית המתאר המקומית, שטרם אושרה, קובעת כי בנייה באזור תהיה מותרת עד 6 קומות בלבד. גורמים בעירייה הביעו ספק אם הבנייה תאושר, בין היתר בגלל שמדיניות עיריית ירושלים קובעת כי אין להסב שטחי מלונאות למגורים, בגלל מחסור גדול בחדרי מלון בעיר.

 

עיריית ירושלים הגיבה: "מדובר בקרקע פרטית. בעל הקרקע הפרטית הגיש בקשה על פי החוק לשנות את ייעוד הקרקע ממלונאות למגורים. הוועדה המקומית מחוייבת על פי חוק לדון בבקשה שהגיש היזם הפרטי. על פניו הבקשה שהוגשה אינה על פי מדיניות העירייה בנושא הסבת שטחי מלונאות לשטחי מגורים. הוועדה המקומית תדון בתוכנית כפי שמחייב החוק, ותקבל החלטה בנושא".


נתניהו וקלינטון, היום. בשורות לא נעימות (צילום: אבי אוחיון, לע"מ)

 

יוסף (פפה) אללו, יו"ר סיעת מרצ בעירייה, התרעם על תזמון הדיונים על בנייה במזרח ירושלים. "אנחנו רואים שגם ראש העירייה ברקת וגם נתניהו פוחדים מהידברות עם הפלסטינים, פוחדים יותר מלהגיע להסכם, ומנסים כל מיני תרגילים על מנת לתקוע את המשא ומתן", אמר. לדברי אללו, מדובר בסטייה מהמדיניות העירונית: "זו הפרה בוטה של הנורמות שקבעו כי יש להעניק העדפה לשטחי בתי מלון. הם אומרים שהם רוצים להביא עשרה מיליון תיירים בשנה, אבל איפה בדיוק מתכוונים לשכן אותם?"

 

הפגישה בין קלינטון לנתניהו מגיעה לאחר כמה ימים של עימותים מילוליים בין ארצות-הברית לישראל, על רקע אותו הנושא בדיוק. פרסום המכרז לבניית 1,300 יחידות דיור בהר חומה, במקביל לאישור בניית 32 דירות בפסגת זאב, הביא לתגובות קשות מצד האמריקנים. בין היתר, נועדה הפגישה לפתור את חילוקי הדעות. "באנו לדבר על מהות", אמרה קלינטון מוקדם יותר היום.

 

הנשיא, ברק אובמה, ניסה לשכך את המתיחות במהלך נאומו באינדונזיה וציין כי תהליך השלום במזרח התיכון עומד בפני "מכשולים אדירים", אולם הבהיר את מחויבותו למשא ומתן. "שלא יהיה ספק - לא נחסוך במאמצים כדי להגיע לתוצאה צודקת, שהיא מעניינם של כל הצדדים המעורבים: שתי מדינות, שמתקיימות בשלום זו לצד זו בשלום ובביטחון", הדגיש אובמה.

 

משבר דומה עם האמריקנים התעורר גם במהלך ביקורו הראשון של סגן הנשיא ג'ו ביידן בארץ, אז אושרו 1,600 יחידות דיור בשכונת רמת שלמה בירושלים, והובילו למשבר שגרם לנתניהו לפקח מקרוב על הבנייה. אם יתממש המהלך הנוכחי, תהיה זו הפעם השלישית בה מאושרת תוכנית בנייה שנויה במחלוקת בסמוך למועד פגישתו של ראש הממשלה עם בכיר אמריקני.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בנייה במזרח ירושלים. תחריף המתיחות?
צילום: AP
אללו. "תרגילים לתקוע המו"מ"
צילום: גיל יוחנן
מומלצים