שתף קטע נבחר

 

דו"ח משרד הרווחה: מחסור חמור בחוקרי מוגבלים

לקראת דיון שיתקיים מחר בכנסת בהתאמת חוק הליכי חקירה והעדה לבעלי מוגבלות שכלית ונפשית, דיווח משרד הרווחה כי 250 מוגבלים ממתינים בימים אלה לחקירה - אך זו מתעכבת לעתים בחודשים. העיכובים גורמים לבעיות באיסוף ראיות

250 בני אדם הסובלים ממוגבלויות שונות ממתינים בימים אלה לחקירה במשרד הרווחה, כיוון שבמשטרה אין חוקרים בעלי בעלי הכשרה לטיפול בהם - כך עולה מניירות עמדה שגובשו לקראת דיון שיתקיים מחר (יום א') בוועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת והגיעו לידי ynet. הוועדה צפויה לדון בהתקדמות הליכי חקיקתו של "חוק הליכי חקירה והעדה" והתאמתו לבעלי מוגבלות שכלית ונפשית.  

 

חקירת מוגבלים מוטלת כיום על-פי חוק על חוקרי ילדים, אולם במשרד הרווחה מודים כי אינם יכולים לעבוד בהיקף העבודה עקב מחסור בכוח אדם. "החוק חוקק ללא הקצאה של כוח אדם. ההערכה הייתה כי בשנה הראשונה יחקרו 100 מוגבלים, אולם מאז החלת החוק הופנו ליחידה למעלה מ-2,420 בקשות לחקירה של כאלה הסובלים ממוגבלות שכלית. תוספת המשימה ללא מתן כוח אדם הולם, הגדילה מאוד את התור".

 

מנתוני המשרד לביטחון הפנים, מאז חודש יוני בוצעו 141 מוגבלים. בנוסף, תועדו בשפת הסימנים 39 חקירות. במשטרה מדווחים על קושי רב בקבלת מידע, מחסור חמור בחוקרים ומאבחנים. "זמן רב חולף עד העברת החקירה לידי המשטרה. מדובר בחודשים. תמלילים וקלטות מגיעים זמן רב אחרי ביצוע החקירה. אפילו אם החוקר עובר הכשרה, עדיין יש לו מעט מאוד כלים לחקור אדם בעל מוגבלות שכלית או נפשית. התוצאה היא פגיעה בחקירה, באיכות הראיות ובאיסופן, וכן פגיעה שעשויה להיגרם לבעל המוגבלות כיוון שלא ניתן להכניסו למסגרת טיפולית עד סיום החקירה", טועןו המשרד.

 

בארגון "בזכות" - המרכז לזכויות אדם של בעלי מוגבלויות - טוענים כי הגיעו אליו תלונות מצד משפחות שיקיריהם, הסובלים מפגור שכלי, ממתינים מספר חודשים לחקירה. "עיכוב כזה עלול לגרום לכך שהחקירה, לכשתתקיים, תהיה דלה וחסרה, משום שלאנשים עם מוגבלות שכלית יש בעיות רבות בזיכרון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים