שתף קטע נבחר

הרמטכ"ל הבריטי: אי אפשר לנצח את אל-קאעידה

המפקד החדש של כוחות צבא הוד מלכותה אמר כי הכנעת האיסלאם הקיצוני "אינה הכרחית ולעולם לא תושג". אפשר רק "לרסן" אותו, טען הגנרל דיוויד ריצ'רדס

בעוד ארגון אל קאעידה מגביר את מאמציו לפגוע במטרות מערביות וארצות-הברית מעלה הילוך במאבק הנגדי, הרמטכ"ל החדש של כוחות הצבא הבריטיים מבקש להבהיר: אי אפשר לנצח אותם.

 

המפקד החדש של כוחות צבא הוד מלכותה, הגנרל סיר דיוויד ריצ'רדס, אמר בראיון ל"סנדיי טלגרף" כי הכנעת האיסלאם הקיצוני "אינה הכרחית ולעולם לא תושג". עם זאת, הוא טען שאפשר "לרסן" את הטרור האיסלאמי, כדי לאפשר לבריטים לחיות חיים בטוחים.

 

בראיון, הגנרל השווה את מאבקו של המערב במה שכינה "אידיאולוגיה זדונית" למלחמה בגרמניה הנאצית במלחמת העולם השנייה. הוא הוסיף כי התושבים באפגניסטן מעדיפים שכוחות נאט"ו לא יהיו במדינה.


ראש הממשלה קמרון עם חיילים בריטים באפגניסטן (צילום ארכיון: רויטרס) 

 

עם זאת הוא אמר, כי למרות שנהרגו 343 חיילים בריטים באפגניסטן מאז שנת 2001, "הדבר היה שווה". הוא הוסיף: "אל תרימו ידיים, הדבר שווה את זה".

  

לגבי זירות אחרות, בהן עשוי הצבא הבריטי לפעול בקרוב, ריצ'רדס ציין כי הוא כרגע אין מקומות נוספים. אבל הוא הוסיף: "ייתכן שבעתיד נהיה במצב כזה".

 

הגנרל ריצ'רדס נשאל בראיון לגבי שירותם של הנסיכים, וויליאם והארי, באפגניסטן. הוא אמר כי סביר להניח שוויליאם לא יחזור לשרת באפגניסטן. מנגד, הוא אמר, כי הארי - שמתאמן להיות טייס מסוקים - עשוי לחזור לחזית, באחד מאזורי הלחימה באפגניסטן.

 

לפני כמה חודשים, עוד לפני שמונה לתפקיד הבכיר, אמר הגנרל ריצ'רדס כי מעורבות ארצו בנעשה באפגניסטן צפויה להימשך עוד כ-40 שנה. "אני מאמין שבריטניה תהיה מחוייבת לאפגניסטן באופן כזה או אחר - פיתוח, ממשל וביטחון - ב-30-40 השנים הקרובות. המעורבות הצבאית שלנו חיונית בשלב זה, אך תפקיד הצבא יעבור שינוי ועיקר התעסקותו תהיה לסייע להגדלת הצבא האפגני והמשטרה. כמו בעיראק אנו בדרכנו החוצה צבאית, אך העם האפגני ואוייבנו צריכים לדעת שאין זה אומר שאנחנו נוטשים את האזור".

 

בשבוע שעבר דחה מפקד הצבא הבריטי את האפשרות להפחתה משמעותית במספר החיילים הבריטיים המוצבים במדינה לפני 2012. לדבריו, כ-9,500 חיילי

 הוד מלכותה "יישארו ככל הנדרש" באפגניסטן וימשיכו לשאת בנטל במחוזות האלימים ביותר. דבריו מבטלים למעשה את הצהרתו של ראש הממשלה, דיוויד קמרון, כי נסיגת הכוחות הבריטיים עשויה להתחיל כבר בתחילת 2011 בכפוף להתפתחויות בשטח, ותסתיים עד 2015.

 

הגנרל ריצ'רדס ציין אז כי גם אחרי 2015 תצטרך בריטניה להחזיק כוח של 1,000 "מאמנים" באפגניסטן. "אחרי 2015 יהיה לנו תפקיד מסייע. הדבר החמור ביותר מבחינתנו יהיה לסגת לפני שנסיים את העבודה בצורה טובה. כוח המאמנים יצטרך להישאר באפגניסטן לפחות שנתיים נוספות".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ריצ'רדס (מימין) באפגניסטן. ארכיון
צילום: איי אף פי
מומלצים