שתף קטע נבחר
 

הלביבות של סבתא

רוצים משהו פחות מתוק מסופגניות אבל שעדיין יזכיר לכם את נס פך השמן? השף מאיר דנון חולק אתכם את המתכון של סבתא פולה ללביבות שמנמנות וטעימות שאפשר להכין לא רק בחנוכה

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין

 

ה"לטקס" של סבתא פולה

באדיבות השף מאיר דנון, מנהל מקצועי "בית הספר הגבוה לקולינריה - בישולים"

 

המרכיבים: 

1 ק"ג תפוחי אדמה (עדיפות לבעלי קליפה אדומה)

2 ביצים

4 כפות פירורי לחם טריים

מלח

2 מיכלי שמנת חמוצה שמנה (27%)

1 בצל ירוק פרוס דק

שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:

  1. מגרדים את תפוחי האדמה על פומפיה או במג'ימיקס.
  2. מוסיפים אליהם את הביצים ואת פירורי הלחם ומתבלים היטב.
  3. במחבת טפלון על אש קטנה מחממים מעט שמן.
  4. מעצבים את תערובת תפוחי האדמה ללביבות שמנות בעובי של ס"מ בקירוב ומניחים בעדינות במחבת.
  5. מטגנים כ-4-5 דקות מכל צד ומעבירים לנייר סופג.
  6. לפני ההגשה מערבבים את השמנת והבצל הירוק ומתבלים במלח ובמעט פלפל.
  7. מעבירים את הלטקס לכלי הגשה ומגישים את השמנת בנפרד.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים