נילי פריאל ליועמ"ש: למה רק אותי מאשימים?
רעייתו של שר הביטחון הגישה תשובה לבג"ץ וטענה שאין לגרור את בעלה לפרשת העובדת הפיליפינית, מכיוון שרק היא עוסקת בנושאי כניסת אורחיה לבית. במכתב שהגיע לידי ynet ביקשה פריאל מהיועץ המשפטי "להחליט ללא אווירת כיכר העיר" וטענה שמקרים קודמים "של אנשי תקשורת ושרים" נסגרו בקנס בלבד
פרשת העובדת הפיליפינית בבית שר הביטחון עוד מחכה להכרעת היועץ המשפטי לממשלה, שכבר דיבר על הצורך בהגשת כתב אישום. אשתו של השר, נילי פריאל, הגישה בסוף השבוע תשובה לעתירה לבג"ץ, המלמדת על בקשות נוספות שהציגה ליועץ יהודה וינשטיין.
מעבר לתגובה, במכתב מנציגיה ליועץ המשפטי לממשלה, שהגיע לידי ynet, נכתב: "גם כאשר מדובר היה בשרים מכהנים, אנשי תקשורת בכירים, אנשי משפט ואזרחים מן השורה, בכל המקרים שאנו מצאנו - ננקט הליך של התרת קנס מנהלי ללא הגשת כתב אישום".
הפורום המשפטי למען ארץ ישראל עתר לבג"ץ באמצעות עו"ד משה פולק בדרישה לפתוח את תיק החקירה נגד פריאל וכן לזמן את ברק עצמו להעיד. זה קרה עוד לפני שהתיק נפתח, כך שהעתירה נמשכה - אך תגובתה של פריאל הוגשה כבר. היא טענה שלא היה מקום לזמן את בעלה לחקירה מכיוון שלא היה מעורב בהעסקתה של וירג'יניה - שבינתיים אותרה ונחקרה בעצמה.
"סוד גלוי הוא כי העותרים אינם נמנים עם מחנהו הפוליטי של ברק ונראה כי כל משאלתם היא להביך אותו בעניינים שאין ולא הייתה לו כל נגיעה אליהם", היא כתבה בתגובה. לדבריה, כניסה של אורחים, מבקרים או עובדים של רעיית שר הביטחון לביתה מוסדרים על ידה, ולא על ידי ברק.
"לשקול בכובד ראש"
פריאל הזכירה שכבר בחקירתה ביקשה להשית עליה קנס מנהלי, וביקשה זאת שוב אחרי שפורסמה ההחלטה לסגור את התיק - אך נענתה בשלילה על-ידי היועץ המשפטי. בימים הקרובים, היא הוסיפה, תבקש מוינשטיין פרטים נוספים הנוגעים לשאלות הבאות: מספר המקרים בהם הוגשו כתבי אישום על פי הודעת המעבידים מבלי שהעובדים תועדו בזמן עבודתם; מספר המקרים בהם הוטלו קנסות או קנסות מנהליים על פי הודעת מעבידים, מבלי שהעובדים תועדו בזמן עבודתם.
בנוסף תבקש פריאל מוינשטיין לקבל פרטים על מספר המקרים המלא בשלוש השנים האחרונות בהן ננקטו הליכים מנהליים והליכים פליליים נגד מי שהעסיקו עובדים בלי אישור.
לידי ynet אף הגיע מכתב אותו שלחה פריאל באמצעות עורכי דינה לעוזרו הבכיר היועמ"ש, עו"ד רז ניזרי,
לאחר שסורבה בקשתה לסגור את הסיפור בקנס. הם ביקשו לדון בבקשתה באופן ענייני ובמנותק מהמולת הרחוב - "ראוי כי בקשתה תישקל בכובד הראש המתחייב ללא אווירת כיכר העיר".
לדברי פריאל, היא מסרה בחקירתה את כל הפרטים שהיו בידיה לגבי אותה עובדת ורק כתוצאה מפנייתה ליחידת ההגירה נפתחה נגדה חקירה. פריאל טענה כי לא היה כל תקדים לפתיחה בחקירה כתוצאה מיוזמה והודעה של מישהו ללא ראייה אובייקטיבית לביצוע העבירה. זה היה, כאמור, לפני איתור העובדת וירג'יניה.