שתף קטע נבחר
 

סקר בדק: כמה זמן לוקח לישראלים להירדם?

1 מכל 5 ישראלים סובל מנדודי שינה - בעיקר בגלל לחץ. כמעט שליש מהנשים סובלות מנדודי שינה - לעומת 14% מהגברים. עוד עולה מהסקר כי למרביתנו לוקח 18 דקות להירדם, וכי 20% נרדמים מול הטלוויזיה

כחמישית מהישראלים סובלים מהפרעות שינה, רובן נשים: כך עולה מסקר חדש שנערך על ידי מכון גיאוקרטוגרפיה עבור חברת התרופות "כצט", יצרנית הגלולה טונייט. עוד עולה מהסקר כי אחת הדרכים העיקריות בהן אנחנו נרדמים היא באמצעות צפייה בטלוויזיה, וכי מרביתנו הולכים לישון כבר ב-11 בלילה ונרדמים תוך 18 דקות, לכשבע שעות בממוצע.

 

לחץ: הסיבה העיקרית לנדודי שינה

על פי תוצאות הסקר, מתוך 22% הסובלים מקשיי הירדמות או נדודי שינה, 6% סובלים מכך לעתים קרובות. בנוסף, שיעור הנשים הסובלות מנדודי שינה או מקשיי הירדמות כמעט כפול משיעור הגברים הסובלים מכך (29% בהשוואה ל- 14%) ועם העלייה בגיל עולה גם שיעור הסובלים מהתופעה.

 

הסיבה הנפוצה ביותר לנדודי שינה או קשיים בהירדמות היא לחץ

והיא צוינה על ידי 46% מהסובלים מהתופעה. סיבות נוספות שציינו הן מחשבות מטרידות (19%), בעיות רפואיות (13%) ועומס בעבודה (8%).

 

הישראלי, מסתבר, ישן בממוצע קרוב לשבע שעות בלילה, כאשר רק 15% ישנים יותר משמונה שעות בלילה. אנשים בגיל 55 ומעלה ישנים, על פי הסקר, פחות שעות בלילה, בהשוואה לצעירים יותר: 27% מהמבוגרים ישנים חמש שעות או פחות בלילה, לעומת כ-17% מהצעירים הישנים פחות מחמש שעות בלילה.

 

שליש מהצעירים: ישנים אחרי אחת בלילה

כיצד מתמודדים הישראלים עם נדודי השינה שלהם? 20% מהנשאלים ציינו כי הם צופים בטלוויזיה, 16% לוקחים תרופות לטיפול בנדודי השינה ו-14% קוראים. 37% ציינו כי הם אינם עושים דבר כאשר הם סובלים מנדודי שינה. הסקר הראה גם כי יותר נשים שמתקשות להירדם נוהגות לקרוא או להשתמש בשיטות אלטרנטיביות, בהשוואה לגברים.

 

נקודה נוספת שנבדקה היא שעת השינה של הישראלים. מתברר כי מעל לשליש מהציבור (37%) הולכים לישון בין השעות 11 ל- 12 בלילה. כ-13% בלבד הולכים לישון אחרי השעה אחת בלילה, שעל פי הסקר היא שעת של צעירים רבים. 27% מבני 18 עד 34 הולכים לישון אחרי השעה אחת בלילה, בעוד שרק 4% עד 6% מבני ה-35 ומעלה הולכים לישון בשעה זו. רק 5% מהישראלים הולכים לישון לפני 10 בלילה.

 

ואיך אנחנו נרדמים? הזמן הממוצע להירדמות בארץ הוא 18 דקות. 21% מהישראלים נרדמים מיד כשראשם נוחת על הכר, ואילו ל-14% לוקח יותר מחצי שעה להירדם. לבעלי הכנסה נמוכה לוקח בבמוצע זמן ארוך יותר להירדם, לעומת בעלי הכנסה גבוהה.

  

מחקר שנערך לאחרונה וסקר 16 מחקרים קודמים, מצא כי אלה שישנו פחות משבע שעות בלילה, בחלק מהמחקרים, ופחות מחמש שעות בלילה במחקרים אחרים, היו בסיכון גבוה יותר לתמותה ב-12%, בהשוואה לאלו שישנו בין שבע לשמונה שעות בלילה.

 

המחקר העלה ממצא מעניין נוסף: אלו שישנו מעל שמונה או תשע שעות בלילה, היו בסיכון תמותה גדול ב-30%, בהשוואה לאלה שישנו שבע עד שמונה שעות. החוקרים הסבירו כי המחקרים הרבים הראו שונות בין הממצאים, אולם העלו בכל זאת מגמה בולטת: קיים קשר בין מחסור או עודף בשעות שינה לבין סיכון מוגבר לתמותה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים