לשכת היועמ"ש לפריאל: טיפול זהה בשר ובאזרח
עוזרו של היועץ המשפטי לממשלה הגיב למכתבה של פריאל בו טענה כי הטיפול בפרשת העוזרת הזרה חריג, והבהיר: "הרף להעמדה לדין זהה הן לשועי הארץ והן לפשוטי העם"
בלשכת וינשטיין מבהירים: מעמדו של ברק לא השפיע על ההחלטה להגיש כתב אישום. במכתב ששלח עוזרו הבכיר של היועץ המשפטי לממשלה, עו"ד רז נזרי, והגיע לידי ynet, הדגיש כי ההחלטה להגיש כתב אישום נגד רעיית שר הביטחון, נילי פריאל, בפרשת העוזרת הזרה, התקבלה ללא התחשבות בזהות המעסיקים.
במכתב ששלחו עורכי הדין של פריאל לאחר שהיועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, הודיע לה כי אינה יכולה להסתפק בתשלום קנס, נטען כי "גם כאשר מדובר היה בשרים מכהנים, אנשי תקשורת בכירים, אנשי משפט ואזרחים מן השורה, בכל המקרים שאנו מצאנו - ננקט הליך של התרת קנס מנהלי ללא הגשת כתב אישום".
לדברי נזרי, העובדה שמדובר בעובדת שהועסקה בביתו של שר הביטחון
לא שינתה לא לקולא ולא לחומרא. הוא הוסיף כי חרף העובדה שיש הצדקה לבחינה מדוקדקת וזהירה של ראשי התביעה הכללית כאשר מדובר בתיק הנוגע גם לאיש ציבור, הרי שבכל הנוגע לרף הראייתי הנדרש לשם העמדה לדין, "אין כל שוני והוא זהה הן לשועי הארץ והן לפשוטי העם", קבע נזרי.
הוא הבהיר כי גישה זו היא שעמדה בבסיס הנחיית ויינשטיין לרשות ההגירה ביחס לטיפול בתיק מראשית הדרך וכך גם יטופל התיק בהמשך. כמו כן, ציין כי וינשטיין עיין במכתבם והוא הועבר להתייחסות ולבחינת הגורמים הרלוונטיים בפרקליטות המדינה ורשות ההגירה.