שתף קטע נבחר
 

סופגניות הפתעה

לא קל בכלל להיות מקוריים במטבח בכל מה שקשור למאכלי חג החנוכה. השף מאיר דנון מוכיח שאפשר - ומכין סופגניות מיוחדות על בסיס פירות מצופים בבלילה תפוחה וזהובה

  

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין

 

סופגניות ממולאות בפירות

מתכון של השף מאיר דנון, מנהל מקצועי "בית הספר הגבוה לקולינריה - בישולים"

 

המרכיבים:

150 גרם קמח

30 גרם קמח תפוחי אדמה

45 קמח אורז

1 כפית מלח

1 כף סוכר

1 כף (15 גרם) אבקת אפייה

200 מ"ל מים

3 כפות שמן

פירות לפי הטעם (בננות, אננס, תפוחים), קלופים

שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:

  1. שמים בקערה את הקמח הרגיל, קמח תפוחי האדמה וקמח האורז. מוסיפים מלח, סוכר ואבקת אפייה ומערבבים.
  2. יוצרים גומה במרכז הקמחים ושופכים לתוכה את המים. טורפים באטיות, בתנועות מעגליות מהמרכז החוצה, עד לקבלת בלילה אחידה. אם הבצק סמיך מדי, מוסיפים 1-2 כפות מים.
  3. מוסיפים את השמן ומערבבים. התערובת צריכה להיות סמיכה, אך לא יותר מדי. 
  4. חותכים את הפירות: בננות - לפרוסות בעובי 1 ס"מ, אננס - לפלחים קטנים בעובי 1 ס"מ, תפוח - לטבעות בעובי של מעט פחות מ-1 ס"מ 
  5. מחממים את השמן לטמפרטורה של 180-170 מעלות.
  6. טובלים את הפירות בבלילה משני הצדדים, מסירים מעט מעודפי הבלילה ומניחים בעדינות בשמן. כאשר הצד התחתון מקבל גוון זהוב ושחום, הופכים את הסופגניות. מטגנים כל פרי בנפרד, משום שמשך הטיגון של כל פרי שונה.
  7. מוציאים את הסופגניות מהשמן, נותנים לשמן לטפטף ומניחים על נייר סופג.
  8. מגישים עם רוטב קרמל או אבקת סוכר.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים