שתף קטע נבחר
 

אורחת לחג: לביבת רושטי

חג החנוכה המתקרב והחורף שמתעכב הם הזדמנות מצויינת להכיר את הרוֹשטי - לביבה שוויצרית גדולה וידידותית להכנה, כאן בתוספת עגבנייה וגבינה פיקנטית

רושטי (Rosti) הוא מאכל שוויצרי מסורתי. זו בעצם לביבת תפוחי אדמה גדולה ומתובלת בחמאה. יש לרושטי וריאציות שונות. את הגרסה הזו טעמתי לפני כחודש בשווייץ. אהבתי את שילוב העגבנייה המעשירה טעמים והגבינה הצהובה, שביחד עם החמאה יוצרת טעם מושחת. כדאי לאמץ את הרושטי גם בחג החנוכה וגם בחורף, ששניהם מגיעים בקרוב. בתוספת סלט זוהי ארוחה צמחונית משביעה.

 

רושטי

המרכיבים (ל-2 לביבות גדולות):

4 (כ-500 גרם) תפוחי אדמה בינוניים

15 גרם חמאה מומסת

שמן זית לטיגון

מלח ופלפל שחור גרוס

1 עגבנייה חתוכה לפרוסות

2 פרוסות גבינה צהובה פיקנטית (כדוגמת גרוייר, אמנטל או סתם טל העמק)


(צילום: יולה זובריצקי)

 

אופן ההכנה:

  1. מקלפים את תפוחי האדמה ומגררים על פומפייה גסה. סוחטים היטב מנוזלים בעזרת הידיים ומעבירים לקערה. 
  2. מוסיפים לתפוחי האדמה המגוררים את החמאה המומסת ומתבלים במלח ופלפל.
  3. מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
  4. במחבת טפלון גדולה שמתאימה לשימוש בתנור (בעלת ידית מתכת או ידית שאפשר להוריד) מחממים שמן. יוצקים רבע מהתערובת למחבת, משטחים ומהדקים היטב. מפזרים פרוסות עגבנייה, מניחים את הרבע השני ומהדקים היטב.
  5. חוזרים על התהליך עם מחצית התערובת השנייה.
  6. מטגנים כ-5 דקות על להבה בינונית, עד להזהבה של החלק התחתון. הופכים (מומלץ בעזרת צלחת). מהדקים ומטגנים כ-5 דקות נוספות.
  7. מכסים בפרוסת גבינה צהובה, ומכניסים לתנור החם. אופים כ-15 דקות, עד להזהבה. מגישים מייד.

 

לאתר של יולה זובריצקי

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רושטי
צילום: יולה זובריצקי
מומלצים