41% מהגברים: אישה לא צריכה להניק בציבור
סקר על עמדות בנושא בריאות מעלה: בעוד ש-90% מהציבור סבור שחשוב להניק, 41% מהגברים ושליש מהנשים חשים לא בנוח כשאישה מניקה בפומבי. עוד עולה: 90% מנסים להמעיט בכמות השומנים, והרוב מעדיפים הליכה כפעילות גופנית
רוצות להניק? סביבתכם מעדיפה שתעשו זאת בבית: שני שליש מהציבור סבורים שזכותה של אישה להניק במקום ציבורי, אם כי אחוז גבוה של גברים (41%) חשים לא בנוח למראה אישה מנקיה בציבור. למעלה מ-90% סבורים כי חשוב שאמהות יניקו. כך עולה מסקר לאומי שערך משרד הבריאות ושנועד לבדוק ידע, עמדות והתנהגות של הציבור בנושאים הקשורים בקידום בריאות.
מהנתונים עולה כי 66% מהגברים ו-63% מהנשים סבורים שזכותה של האישה להניק במקום ציבורי. במגזר הערבי לא מעוניינים, כנראה, לראות נשים מניקות: רק רבע מהגברים ו-28% מהנשים השיבו בחיוב לשאלה.
בורות בנוגע לתזונת התינוק
אמנם מעל 90% מהציבור השיבו כי חשוב שאמהות יניקו, אך 41% מהגברים היהודים ולמעלה מ-80% מהגברים הערבים השיבו כי הם מרגישים לא בנוח כשאישה מניקה לידם במקום ציבורי. תשובה זהה ענו כשליש מהנשים היהודיות.
הציבור גם מגלה בורות בתחום תרכובת המזון לתינוקות. בסקר נמסר מידע מטעה לפיו תרכובת מזון לתינוק טובה באותה מידה כמו חלב אם. למרות שמדובר במידע שאינו נכון וגם בפרסומות לתרכובות המזון מוסבר כי הנקה היא ההזנה הטובה ביותר, ענו 29% מהנשים ו-21% מהגברים כי אין הבדל בין השניים.
הסקר על ידי משרד הבריאות בשיתוף עם המרכז הלאומי לבקרת מחלות וממצאיו יוצגו היום (ב') בכנס בנושא קידום בריאות שעורך המשרד. הסקר התבצע במהלך 2008 ו-2009 וכלל 4,186 מרואיינים בוגרים.
מנתונים נוספים שעלו, נמצא כי ישנה ירידה בשיעורי העישון בקרב נשים ועלייה בקרב גברים: 16.3% מהנשים היהודיות דיווחו כי הן מעשנות, לעומת 18.7% שדיווחו כך בסקר הקודם ב-2006. בקרב הגברים היהודים 25.6% מעשנים, לעומת 24.4% לפני שנתיים. בקרב גברים ערבים נרשמה עלייה של 6% בשיעור המעשנים בהשוואה ל-2006.
בסקר נבדקה מודעות הציבור לנושא תזונה נבונה: למעלה מ- 90% מכלל האוכלוסייה מדווחים כי הם משתדלים להמעיט בכמות השומנים שהם צורכים, כ- 70-85% מדווחים כי הם משתדלים להמעיט בכמות הסוכרים, ו- 65-85% מדווחים כי הם משתדלים להמעיט בכמות הקלוריות הכוללת. 55-60% מדווחים כי הם משתדלים לצמצם את צריכת המלח.
כשליש מהנשאלים היהודים דיווחו על ביצוע פעילות גופנית כלשהי (38% מהגברים ו-32% מהנשים). הנשאלים דיווחו גם על פעילות גופנית מכוונת שהם מבצעים בחיי היום-יום: הפעילויות הנפוצות ביותר בקרב כלל האוכלוסייה היו הליכה ברגל למרחק קצר במקום לנסוע ברכב (67%) ועלייה במדרגות במקום במעלית (60%). הפעילות הפחות נפוצה היא רכיבה על אופניים אל מקום היעד במקום נסיעה ברכב (3.7%).
בעוד כחודש יגיש משרד הבריאות למשרד ראש הממשלה תוכנית פעולה בשם "עתיד בריא 2020" שכוללת יעדים לאומיים לצמצום שיעורי העישון בישראל, צמצום ההשמנה וצמצום היפגעות ילדים.
פורסם לראשונה 15/11/2010 11:19
שתלך הביתה? אילוסטרציה
צילום: liquidlibrary
מומלצים