שתף קטע נבחר

בבריטניה מתכוונים למסד "מדד אושר לאומי"

הצעת החוק, שזכתה בין היתר לתמיכתם של שני זוכים בפרס נובל לכלכלה, גורסת כי "בחיים לא הכל כסף" ולכן יש ליצור מדד חדש שיכלול נתונים על מצבם הפיזי והפסיכולוגי של אזרחי הממלכה. רה"מ קמרון, שתמך בעבר ברעיון, פחות נלהב כעת

ממשלת בריטניה מתכוונת לקבוע מדד חדש שיעקוב אחרי "מידת האושר" של תושבי הממלכה - כך דיווחו הבוקר (יום ב') העיתונים "אינדפנדנט" ו-"גרדיאן". על-פי ההצעה, המדד החדש ייקבע מדי רבעון החל מאביב 2011 והוא יתבסס על הפרמטרים הכלכליים הנאספים על-ידי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.

 

היוזמה לייסוד "מדד אושר" זכתה עד-כה לתמיכתם של כ-30 חברי פרלמנט בריטיים ושל שני זוכים בפרס נובל לכלכלה, והיא נבחנת גם במדינות נוספות בעולם המערבי, בהן צרפת וקנדה. יצויין כי בבריטניה קיים כיום מדד "שביעות רצון הציבור" השומר על סטטיות זה 25 שנה.

 

בדאונינג 10 מגיבים להצעה באמביוולנטיות. מצד אחד - היה זה קמרון שבירך על מדד האושר עם כניסתו לתפקיד מנהיג השמרנים ב-2005. "הגיע הזמן שנודה שיש בחיים יותר מכסף. הגיע הזמן שנתמקד לא רק בתוצר המקומי הגולמי (GDP) אלא ב-GWB - הרווחה הלאומית", הוא אמר אז.

 מאידך, קמרון, המכהן כעת כראש הממשלה, חושש מנתונים נמוכים על-רקע הקיצוצים הנרחבים שערכה ממשלתו.

  

גורמים בדאונינג 10 אמרו כי המדד החדש יכלול בנוסף לנתונים על ההתנהגות הכלכלית של תושבי בריטניה, גם נתונים על התנהגותם הפסיכולוגית ומצבם הפיזי, והוא יהווה מרכיב מרכזי בקביעת המדיניות הממשלתית. מוביל ההצעה הוא חבר הפרלמנט הליברל-דמוקרטי ג'ו סווינסון, שאמר כי מדד האושר הוא "צעד חיובי ורחב אופקים שיעניק לממשלה מושג טוב יותר על מצב החברה הבריטית. ההסתמכות על התמ"ג בלבד, מבטלת פרמטרים אחרים שאנו מודעים לחשיבותם אך לא ניתן למדוד אותם בכסף".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרמטרים שלא קשורים לכסף
צילום: index open
קמרון. אמביוולנטי לגבי ההצעה
צילום: AP
מומלצים